Konu: [29/10/2021 01:08] DM&MG Maske_25873, Maske_29484, Maske_32665  (Okunma sayısı 637 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.10.2021 01:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_25873, Maske_29484, Maske_32665

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29/10/2021 01:08

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar öncelikle Arevsad Sahnazaryan karakteri daha kendi soy adını bilmemekte, kendisinin bilmediği soy adı taşındığı şehirde başkasının bilmesi tuhaf birşey. Karakterimi daha önce görmemelerine rağmen toplu olarak silah çekip vurdular. Kasparov birliğinde bulunuyorum ancak bu karakterimle sadece gizli verilen kaçırma/çalma/soygun rollerine girmekte.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Maske ID'lerinden buraya etiketlenirse sevinirim.

#1 - 29.10.2021 01:34
Savunmayı detaylıca yapacağım.

#2 - 29.10.2021 11:08
25873 Presnel_Toussaint @ukicik , 25873 Patrick_Borelli @doganay0781 ve 32665 Anthony Corozzo @fletcher  24 saat içerisinde savunmanızı yapın.

#3 - 29.10.2021 13:51
LEGAL / İLLEGAL BİRLİK KURALLARI
2.2) ÇATIŞMA
Onaylı bir bölgeye saldırı düzenlemek için en az iki birlik ile koalisyon içerisinde olması gerekmektedir. Saldırıya katılan birliklerin forum üzerinde tanıtımları olmak zorundadır, aksi halde birlik olarak sayılmayıp ceza alabilirler. Ayrıca onaylı bir bölgeyi günde en fazla BİR kez basabilirsiniz.

Şikayetimin altına bunuda ekliyorum.

#4 - 29.10.2021 15:00
Kasparov birliğiyle savaş içerisindeyiz, beyaz premieri bulvardan çıkarken görüyoruz ve peşleyip ateş açıyoruz. Bunda ihlallik bir şey olduğunu düşünmüyorum, savunmam bu kadar.

#5 - 29.10.2021 16:01
Bulvardan çıktığımın kanıtı nerede? ıdlewood motel'de parklı olaran aracımı aldım oradan las colinas'a ERP'ye geçiyorduk.

#6 - 29.10.2021 16:29
Yapacağım.

#7 - 29.10.2021 16:40
Bulvardan çıktığımın kanıtı nerede? ıdlewood motel'de parklı olaran aracımı aldım oradan las colinas'a ERP'ye geçiyorduk.

Kendi ekran görüntülerinde harita görünüyor, bulvardan çıktın ve üst sokağa kadar kovaladık.

#8 - 29.10.2021 17:30
Kendi ekran götüntümde Los flores yokuşunu arabayla çıkarken  görünüyor,  Kasparov bulvarı olarak adlandırılan yer Kasparov Motel'in orası her Los flores'den beyaz premier ile  geçenleri mi vuruyorsunuz? Yoksa nametag'ları ermeni olanlarımı?

#9 - 29.10.2021 17:32
Hadi beni vurdunuz bulvardan çıktığımın hikayesini kafanızda kurdunuz, yanımdaki kızı neden vurdunuz o halde? Daha seviyesi 1 veya 2.