Konu: [29.10.2021 - 01:00} DM - MG  (Okunma sayısı 569 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.10.2021 01:21

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_32665 -  Maske_258973

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Spoiler: GösterGizle
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kasparov birliğine, dört birlik düşman ve savaş içerisindeyiz. Gecenin bir körü ve alt karakterime girdim. Alt karakterimi birliğe birkaç gün önce aldırdım. Bu karakterim ile illegal rol yapmam tamamen yasak. Bu izni @Stance verdi. Hiçbir il-legal role girmedim ve hiçbir şekilde Kasparov Bulvarında, bu karakter bulunmadı. Sadece, o karakter bu birlikte duruyor. Tur rolleri ve korsan taksicilik tarzı roller yapıyorum. Aynısını yapmak için 01:00'da oyuna girdim ve girdikten sonra dakika geçmeden vuruldum. Karakterde ne silah var ne bir şey. Fakat, arkadaşlar MG yaparak gelip DM atıyorlar. Ya kardeşim, sen nerde gördün bu karakteri? Mantıklı bir açıklama/kanıt bekliyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Maskeli oldukları için, sıkan kişiler kim bilmiyorum. Yönetim etiketlerse sevinirim.
Nasıl sevindiyse artık.
« Son Düzenleme: 29.10.2021 01:28 recoltofficialx »

#1 - 29.10.2021 01:29
Savunmamı gün içerisinde yapacağım.

#2 - 29.10.2021 11:06
25873 Patrick_Borelli @doganay0781  ve 32665 Anthony Corozzo @fletcher  24 saat içerisinde savunmanızı yapın.

#3 - 29.10.2021 16:30
Yapacağım.

#4 - 30.10.2021 02:45
Sıcak savaş rollerinden ötürü savunmam gecikti, ilerleyen saatlerde yapılacak.

#5 - 30.10.2021 08:10
Öncelikle iyi günler. Pakrad Kasparov'un Robert Castucci'ye ateş açmasından ötürü başlayan bir savaş var. Şehire dağılmış bir vaziyette Kasparov ve ekibini arıyorduk, sizinle karşılaştık. Alt karakter olmanız bir şeyi değiştirmiyor, Kasparov birliğindesiniz ve sizi East Beach bölgesinde görmüşlüğüm var. Aramızda bulunan savaş durumuna dayanarak size ateş açıyorum. Burada bir ihlalin olduğunu düşünmüyorum, savaş zamanı bölgenizde turlarken oyundan çıkarak alt karakterinize girmeniz pek etik değil. Onunla bilgi toplamaya çalışıyorsunuz, farkındayım. Bunuda tasvip etmiyoruz. Söylediğim gibi Kasparov ile aramızda bulunan savaştan ötürü vuruldunuz, Ermeni olduğunuzu da biliyorum. Sizi daha önce görmüşlüğüm var. Şikayet açılacak bir konu göremedim fakat elimden geldiğince konuyu açıklamak için çabaladım. Şunuda eklemek istiyorum, ekibime yeni gelen henüz benimle bile rol yapmamış kişilere gecenin saat üçünde ateş açıyorsunuz. Onları ben tanımıyorum ki siz nereden tanıyorsunuz? Biz hiç bir zaman şikayet açmak için çabalamadık, sizlerde bu hareketleri bırakmalısınız. İC savaşıyoruz bunu forum savaşına çevirmenin esprisi yok.

Kanıtlar, kelimelerimi destekleyecek ekran görüntüleri.

Sizden ufak bir isteğim olacak, kendi agresif tavırlarınızdan ve açtığınız ateşten ötürü bir savaş yoluna girdik. Vurulan her üyeniz beni tanımıyorsun, neden vurdun? Tarzı şikayetler açmamalı. Siz benim hiç bir üyemi tanımıyorsunuz fakat hepsine ateş açıyorsunuz. Savunmamı okuduğunuz için teşekkür ederim.

#6 - 30.10.2021 12:31
Madem bir yerde gördün atsana kanıt. O karakter Kasparov bulvarına girmedi hiç. Çok yalan konuşuyorsunuz gerçekten.

#7 - 30.10.2021 14:48
Madem bir yerde gördün atsana kanıt. O karakter Kasparov bulvarına girmedi hiç. Çok yalan konuşuyorsunuz gerçekten.

Üzgünüm elim screnshootta gelemiyorum sadece gerekli yerlerde kanıt alıyorum. Karşılıklı diyaloglara girmezsek sevinirim. Ortada bir ihlal yok.

#8 - 30.10.2021 15:03
Şikayet incelendi.

Savunmalara bakıldığında net olarak bir şey göremiyorum. Forumdan ismine bakılmış, oyunda gördüğünüz gibi isminden Ermeni olduğunu anlamış ve ateş etmişsiniz gibi dışarıya algı yayıyor. Eğer Kasparov bulvarında sizin gördüğünüz bir ekran görüntüsü bulunuyorsa bana özelden ulaştırın. Bu sürede DeathMatching ve MetaGame kapsamında cezalandırılacaksınız.

Şikayet kapatılmıştır.