Merhaba, konu hakkında ufak bir fikrimi paylaşmak istiyorum. Hem legal hem de illegal tarafa katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dosdoğru bir CK izni bana verilsinden çok iki tarafından bu kuralı ve gerçeği bilerek rol yapması gerçekten hoş olacaktır.
Bir polis memuru karşısındakinin çete üyesi veya mafya üyesi olduğunu bilerek hem çok rahat roller sergileyebiliyor hem de bazen çok can sıkıcı aşağılamaya yönelik roller sergileyebiliyor, ancak bunu aynı illegal taraf yani mafya/çete üyesi de aynı tavrı takınıyor. Amerika gibi bir ülkenin bir şehrinde rol sergiliyoruz ancak polislerin vur emrinin yüksek olduğu ve çeteleşmenin-kişisel silahlanmanın mevcut olmasını atlıyor, hiç gerçekçi yaklaşmıyorlar.
Bu nedenle, Fear RP - CK gibi kurallara alt bir başlık ekleyerek rolün işleyişine bir yol göstereceğini düşünüyorum.
İlk olarak çete üyesi tarafından vurulan bir polisin trajik olayına göz atmanızı istiyorum.
&t=263s
İkinci olarak, polislerin tüm uyarılarına tüm prosedür uygulamasına rağmen korkusuz veya ölmek için çabalayan bir vatandaşın trajik ölümünü incelemenizi istiyorum.
Sonuç olarak, iki tarafında karşı tarafın yaptığı role saygı göstermesi ve biraz daha gerçekçi oyun oynamasını tercih ederim. Hem polis karakterler hem çeteci/mafyacı karakterler (belli başlı kişiler tabi dm tayfa hariç) bir karakter yapılandırıyorlar ve bunun hemen ölmesini istemiyorlar. Bu yüzden bu gerçeği göz önüne koyarak bir rol çevrilmesini tercih ederim. Bahsettiğim alt başlığı da bir şikayetle ya da başvuruyla ihlal yapan karşı tarafın CK talebi yönetim/FM tarafından verilerek olayların gerçekçi olması yönünden ilerlemesini isterim.