Konu: Dennis Waller  (Okunma sayısı 430 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 24.10.2021 01:50

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dennis Waller @felonyfocus

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Roseanna Lavinia @Avocado Shane Connolly @h0ze James Corwin @James_Corwin

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.10.2021 - 21:45

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
38-) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Helikopter, uçak vb. gibi hava araçlarının pist harici park ve inişi yasaklanmıştır. (Haritada H olarak belirtilen yerlere ve havaalanı sahalarına iniş yapılmalıdır)

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

16-) TRAFİK VE ARAÇ

a) Trafik kazası sonrası çıkan tartışmalarında silah kullanmak yasaktır.
b) Konvoy halindeki araçlara kasıtlı çarpmak veya bozmaya çalışmak.
c) Tren raylarında araç sürmek yasaktır.
d) Sürekli polisi kasıtlı olarak takip ettirmek.
e) Oyuncu gruplarının yüksek olduğu alanlarda yüksek hızla araç veya oyunculara çarpmak.
f) Bir oyuncunun açtığı gişeden geçmek yasaktır.

5-) 3. PARTİ YAZILIMLAR

Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Alıntı
— ELM olarak adlandırılan cleo modu, Vice Platformu yalnızca  resmi oluşuma üye olan üyeler tarafından kullanılabilir. Harici kullanamaz.
— Camhack - CamHunt - Smoothcam gibi kamera açısı değiştiren programlar sadece admin gözetimi altında, belirli bir süre, video veya ekran görüntüsü edinmek için izinli olarak kullanılabilir.
— Objelerin içerisinden geçmeye izin veren Add-On'un kullanımı yasaktır. Bu sorunun fixlendiği versiyonlarına izin verilir.
— Bilgisayar donanımlarının sahip olduğu ek veya harici makro programlarının kullanımı da yasaktır.
— Diğer oyunculara görünen animasyon modları, dans cleosunun sunucuda kullanımı yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Olayın öncüsü değildim fakat öncü ve takipte olanları şahit olarak ekledim. Elegy sürücüsü Dennis'i kovaladığımız sırada videodaki gözüken yerden atlayarak hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Bu olayın öncesinde ve sonrasında kasıtlı olarak kendini gösterip sürekli polisleri peşine takıyordu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
İlgili video: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Şahit olarak yazdığım arkadaşlarım da aynı şahsa şikayet açacaklarını söylemişlerdi. Olaya dahil oldukları için ekledim ve ek olarak birden fazla aynı isme şikayet olmasın diye tek şikayet altında ekleme yapabileceklerini söyledim. İyi forumlar.

« Son Düzenleme: 24.10.2021 18:40 keyfeymIs »

#1 - 24.10.2021 02:14
Şahitliğimi onaylıyorum.
 Olay boyunca bizzat kendim videoya almaya çalıştım. Video linkini birazdan koyacağım.

Videomun linki -->   https://youtu.be/zty4OguXXyU

Video bu; ayrı olarak arkadaşta üçüncü parti yazılım olduğunu da düşünüyorum. Aracın yavaşken ve dönüşlerde falan hızlandırıcı kullanmadan aşırı derece hızlanması normal değil, ayrı olarak iki kez tam dönüşlerde ESC kullanım bugu gibi bir şey oluyor ve tam dönüşlerde oluyor. Bundan emin olmadığım için sadece bahsettim.
« Son Düzenleme: 24.10.2021 02:35 James_Corwin »

#2 - 24.10.2021 12:24
Gün içinde savunma bekleniyor. @felonyfocus

#3 - 24.10.2021 12:50
James Corwin'in attığı videoda 2:41 anına bakarsak ikimizde neredeyse aynı dönüyoruz space kullanmadan ancak kişinin aracı altımızda bullet olmasına rağmen gereğinden fazla hızlı ivmeleniyor.

2.41den itibaren gaz kesmeden basıyorum hiç yavaşlama yapmıyorum

#4 - 24.10.2021 13:16
0:26 - 0:40 aralığında daha belirgin oluyor, aracı takla attığı sırada neredeyse durdu ama bir anda aşırı derece fazla hızlandı. Dönüşler de bir elegy model aracın hızlandırıcı dahi olsa o kadar hızlanması imkansız.

1:05 ve 3:00 dakikalarında ise tam dönüşlerde bahsettiğim ESC kullanım buguna benzer bir şey oluyor, bunu benden kaynaklı bir sorun sanıyordum ama Shane Connolly'nin de döndüğünü, geç gördüğünü fark ettim. Bunun da bilerek yapıldığını düşünüyorum.

#5 - 24.10.2021 14:19
Senin oyunun bozuk kardeşim ya da laglısın, bu arada ben de laglıyım. Attığın videoda zaten belli Bullet aracın dönüşlerine ve sürüşüne baksanıza araç normal dönmüyor. Oyunun bozulmuş ve oyunun kastığı için de benim sürüşüm normal gözükmüyor sen de. Bullet'in de sürüşü normal gözükmüyor kendi açından bakacak olursak.

https://resmim.net/i/SMmFWk

#6 - 24.10.2021 14:34
Şahitliğimi onaylıyorum. İlk yapışı değil.

#7 - 24.10.2021 14:57
Senin oyunun bozuk kardeşim ya da laglısın, bu arada ben de laglıyım. Attığın videoda zaten belli Bullet aracın dönüşlerine ve sürüşüne baksanıza araç normal dönmüyor. Oyunun bozulmuş ve oyunun kastığı için de benim sürüşüm normal gözükmüyor sen de. Bullet'in de sürüşü normal gözükmüyor kendi açından bakacak olursak.

Eğer benim oyunum bozuk olsaydı veya laglı olsaydım Bullet'i süren kişi de sorun olmazdı, senin tam arkandan geliyordu. Seninle aynı anda dönmesi gerekmiyor mu? Dönüşlerde birden önümüzden kayboluyorsun, bullet sürücüsü arkadaş bile sen kaybolduğun için ani fren yapıp geri dönüyor. Bende lag olduğu zaman aracın sadece dönerken teker animasyonları gözükmüyor o kadar, öyle önümde giden araçlar birden ışınlanmıyor.

#8 - 24.10.2021 17:42

Ben lag vs. göremiyorum.  :garip:

Alıntı
Her şey ortada, şikayete bakan yetkilinin adaletli olmasını bekliyorum.
Videonun biraz daha uzun hali: GösterGizle

Muhtemel olabilecek 3.parti mod: GösterGizle

Aracı hafif yere basarak ivmelenmesini ve topspeed gibi değerleri değiştirilebiliyor

Ek olarak bilgisayarının video çekebilecek kadar iyi olduğunu bu şikayet linkinde gördüm. Elinde bu olaya dair bir video kaydın elbet vardır. Atabilirsen her şey aydınlanmış olur.  :)
ilgili link: GösterGizle

« Son Düzenleme: 24.10.2021 19:16 h0ze »

#9 - 24.10.2021 18:43
Yapılan ihlal kısmına 3. parti yazılım da eklenmiştir, bundan kaynaklı zaten şüphelerim vardı ama takip mesafem yeterli olmadığı için tespit edememiştim. Olaya dahil olan arkadaşlarım videolu kanıtlarıyla bunları göstermiş oldu. Aracıyla atladıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi devam etmesi ve hızı yavaşken anında hızlanması, aynı olayı Idlewood'da da yaşaması (orada da hızını kesip bir anda şimşek gibi hızlanıyor) ve son olarak Verona Beach'te U çektiği sırada geldiği istikamete döndüğü vakitte de olağanüstü bir şekilde hızlanması göze çarpıyor.