Konu: Howard Fuller - Barry Clark - Sharisha Simmons  (Okunma sayısı 176 defa)

#0 - 19.10.2021 10:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Leriwonas Howard Fuller - @Angeras1910 Barry Clark - @Azovski36 Sharisha Simmons

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: görüntülerde bulunuyor

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Helikopter, uçak vb. gibi hava araçlarının pist harici park ve inişi yasaklanmıştır. (Haritada H olarak belirtilen yerlere ve havaalanı sahalarına iniş yapılmalıdır)

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Helikopter, uçak vb. gibi hava araçlarının pist harici park ve inişi yasaklanmıştır. (Haritada H olarak belirtilen yerlere ve havaalanı sahalarına iniş yapılmalıdır)

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İyi günler, öncelikle Main Street oluşumunun bölgesinde rol yapıyordum ve birden Sharisha-Howard- Barry karakterleri gelip oluşumdaki üyeyi aramaya başladılar. Agresif yaptılar, bizde sert çıkınca slanglaştık. Sonrasında tehdit ettiler, ben birlikte olmadığım halde 30 gün yasağı olan birliğe rol yaptılar. Ben oradan uzaklaştım, başka bir yere sürdüm ve orda da slanglaştık. Şehirde kaçmaya çalıştım ve arkadaşlar Non RP Driving yapmaya başladılar. Dört beş defa aynı şeyi yaptılar ve ben bunlardan kurtuldum, daha kaçalı 3 dakika olmadan Hile açtılar. WALLHACK kullanımı yaptılar, ben kimsenin olmadığı en dip ara sokağa girdim ve oraya gelip beni buldular. Tekrar kaçtım, bu sırada NON RP DRİVİNG yaparak aracıma hasar verdiler. Sonda bir Non RP Driving yapıp aracımı bozacak duruma getirdiler ve inip taradılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Olayın başı gelip agresif yaptılar;
Spoiler: GösterGizle

Onları geçiştirmeye çalışıyorum, hala 30 gün yasağı olan birliğe laf sallıyorlar;

Takip edip kovalamaya başladılar;

İŞTE tam burda artık onlardan kaçtım, KİMSENİN bulamayacağı ara sokağa girdim burada beni bulmaları imkansız;

DAHA bir buçuk iki dakika geçti arkadaşlar ara sokaktan beni izliyor, sonra gidiyorlar :garip: 

Wallhack'i görüyor musunuz? Arkadaşlar daha iki üç dakika geçmeden beni tak diye buluyor;

Tee ara sokağın en dibine kadar giriyorlar;

Tekrar kaçıyorum ve beni durdurmak için Non RP Driving yapmaya başlıyorlar;

Kural ihlallerinin devamı burada;

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşların Non RP Driving, Hile kullanımı, Birliklere 30 gün yasağının çiğnenmesi ve DM kapsamında cezalandırılmalarını istiyorum.

#1 - 19.10.2021 10:56
Evet Rollin 90s birliği;

#2 - 19.10.2021 12:27
BLA
« Son Düzenleme: 19.10.2021 12:29 Coreix »

#3 - 19.10.2021 12:40
Öncelikle iyi günler dilerim, biz bir şahısı arıyorduk ardından bu geldi ve sizi ben vurmadım mı gibisinden söz etti. Sonra beni AFK iken vurduğunu hatırladım ekran görüntülerimi aşağıda zaten belirteceğim şahısın bana sıktğı ve yaraladığına dair kanıtlarımı öncelikle olayı anlatayım istedim, şikayet oluşturmayacağım çünkü sürekli :D çok komik geldi bize çok güldük Allah affetsin, tüm hoodlarda duruyor afk falan atıyor onaylı hoodlarda sıkamayalım diye iyi taktik ama işlemedi sanırım kanka. DM söz konusu değil. İyi görevler.  :garip:
IC DÜŞMANLIĞA DAİT KANTLAR AŞAĞIDA

#4 - 19.10.2021 12:43
Hile kullanımı yazmış onu görmedim, savunmamı yapayım hemen, savunulacak bir şey yok shotgun mermisi duvarın kenarından sıksanda adama işliyor, bunu kanıtlarım, yanlış rakip kanka, politikaları okursan anlayacaksınki *Bize karşı yapılan bir agresif role İl-Legal yasak kuralımız kalkıyor.* Aracı direk sönüyor zaten dumanlar çıkıyordu, NonRP alakasız bir durum orada önünü kesiyoruz. Savunmam bu kadar basit bir olay, ortada hiç bir kural ihlali yok ama admin insiyatifine kalmış şimdiden kolay gelsin. 30 günlük yasağı olan birliğe laf sallamıyoruz tam tersi liderlerine bile sorabilirsiniz şahitlik yapacaktır, birliklerimiz dost, zaten konuştuk anlaştık yan yana hoodlarımız yoksa ben oraya açtırtmazdım zaten. O birliğe laf salladığımda yok senin birliğine laf salladım fakat "Sivil" durumundasın.

#5 - 19.10.2021 15:45
Selam, görüldüğü gibi sana  olayda sana sıkmıyorum, takip ettikten bir süre sonra mahalleye gidiyorum.
« Son Düzenleme: 19.10.2021 15:47 Azovski36 »

#6 - 19.10.2021 17:40
Müsait olduğum zaman detaylı savunma yapacağım.

#7 - 19.10.2021 18:47
Savunmalar geçerli, sorun yok.

Ancak...

DM mi atmışız? IC düşmanlığım bulunuyor kanıtlarım var. AFK'ken vurmayande ne bileyim.

Yan hesaptan savunma atması sonucu Multiaccount doğrulandı ve Howard_Fuller karakter sahibi yasaklandı.