Konu: Ajanslar arası iletişim  (Okunma sayısı 233 defa)

#0 - 12.10.2021 22:58
Selamlar değerli yönetim. Ben basın rolü yapıyorum (HotNews). Bazen yayın yaparken, diğer bir ajans etkinlikte yayın yapıyor, aniden yayını kesmemizi istiyorlar(geçen geceki yarış etkinliği yayını buna bir örnek). Buna önerim şudur ki; VCPD-VCFMD-GOV arası bir telsiz olduğu gibi, ajanslar arası da bir iletişim aracı olmalıdır. Örneğin uzun sürecek bir yayınım varsa, bunu önceden tüm ajanslara bildiririm veya acil bir yayın yapmam gerek, yayındaki arkadaşa PM atmak yerine ona telsizden ulaşırım (iletişim aracı her ne ise) ve yayının arasına sıkıştırmasını veya yayınları birleştirmesini isterim. Sanırım ne demek istediğimi anladınız, teşekkür ederim.

Diğer basın rolleri yapan arkadaşlar da bu konuyu desteklerse sevinirim, iyi günler  :vice:
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Ruffnut,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 12.10.2021 22:59
1 hafta önceden rol planı çizip paylaşıyorum basına çıktık yarış rolü falan filan yayını kesmek zorunda kaldım. D E S T E K
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 12.10.2021 23:05
Daha önce basın rolü yapmadım ancak belliki bu bir kolaylı ksağlayacak. D E S T E K
Mutlu
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Mutlu tepkisini veren kullanıcı(lar):
NapoXL, oguzhan2534,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 13.10.2021 09:38
Özel discord kanalında bunlar belirleniyor diye biliyorum. Kimin o gün yayın yapacağı, saat kaçta yayın yapacağı gibi şeyler. Kendi aranızdaki iletişimi bu şekilde sağlıyorsunuz diye biliyorum, eğer böyle bir şey yoksa ajanslar arası koordine sistemi kurulması gerekiyor destekliyorum. Onun dışında aynı anda tek yayın yapmak zaten bence çokta mantıklı değil. [YAYIN] tagı yerine [Hot News YAYIN], [Vice News YAYIN] şeklinde taglarla ayrım yapılabilir. Yayın çakışma durumu da ortadan kalkmış olur. Bir yayın varken diğer birliklerde yayın yapabilmeli bence, sistemi ona göre düzenlenmesi gerekiyor.

Aslında birbirine rakip olan ajansların iletişim kurarak yayın saatlerini kararlaştırma, IC iletişime geçmesi çok mantıklı gelmedi. Adam niye kendi yayını kesip başka bir yayın şirketinin yayına izin versin? Denge OOC korunmalı ya da aynı anda herkes yayın yapabilir şekilde olmalı bence.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 13.10.2021 09:39
Özel discord kanalında bunlar belirleniyor diye biliyorum. Kimin o gün yayın yapacağı, saat kaçta yayın yapacağı gibi şeyler. Kendi aranızdaki iletişimi bu şekilde sağlıyorsunuz diye biliyorum, eğer böyle bir şey yoksa ajanslar arası koordine sistemi kurulması gerekiyor destekliyorum. Onun dışında aynı anda tek yayın yapmak zaten bence çokta mantıklı değil. [YAYIN] tagı yerine [Hot News YAYIN], [Vice News YAYIN] şeklinde taglarla ayrım yapılabilir. Yayın çakışma durumu da ortadan kalkmış olur. Bir yayın varken diğer birliklerde yayın yapabilmeli bence, sistemi ona göre düzenlenmesi gerekiyor.

Aslında birbirine rakip olan ajansların iletişim kurarak yayın saatlerini kararlaştırma, IC iletişime geçmesi çok mantıklı gelmedi. Adam niye kendi yayını kesip başka bir yayın şirketinin yayına izin versin? Denge OOC korunmalı ya da aynı anda herkes yayın yapabilir şekilde olmalı bence.

Yanlış anlama..Ama böylesine her öneriyi mantıksız bulmanın bir sebebimi var?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 13.10.2021 09:45

ARGE'yi mantıksız bulmadım, sebebini yazdım. Ajanslar arası koordine sistemi yoksa olmalı dedim. Argenin özeti de zaten ajanslar arası koordine sistemi. Ancak ARGE'de belirtilen yöntemi mantıklı bulmadım. IC iletişime geçmek, iki rakip firma arasında yayın kestirmek gibi şeyler mantıklı gelmedi. Dünya da tek bir kanal olduğunu için adı da Z TV olsun, her şey buradan yayınlanıyor. Z TV ise 20 tane farklı ajans ile çalışıyor. Z TV koordine işine hiç karışmıyor. A ajansı yayın yaparken uzun bir program, B ajansı geliyor yayınını keser misin, ben yayın yapacağım diyor. A ajansı yayınını neden kessin mantıklı sebebi var mı, yok. İlk yayını A ajansı başlatmış. Ya sistem değişmeli ya da denge OOC olarak sağlanmalı, IC olarak değil. Mantıklı ya da mantıksız gördüğüm her şeyi altına sebebini yazıyorum zaten.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 13.10.2021 09:48

ARGE'yi mantıksız bulmadım, sebebini yazdım. Ajanslar arası koordine sistemi yoksa olmalı dedim. Argenin özeti de zaten ajanslar arası koordine sistemi. Ancak ARGE'de belirtilen yöntemi mantıklı bulmadım. IC iletişime geçmek, iki rakip firma arasında yayın kestirmek gibi şeyler mantıklı gelmedi. Dünya da tek bir kanal olduğunu için adı da Z TV olsun, her şey buradan yayınlanıyor. Z TV ise 20 tane farklı ajans ile çalışıyor. Z TV koordine işine hiç karışmıyor. A ajansı yayın yaparken uzun bir program, B ajansı geliyor yayınını keser misin, ben yayın yapacağım diyor. A ajansı yayınını neden kessin mantıklı sebebi var mı, yok. İlk yayını A ajansı başlatmış. Ya sistem değişmeli ya da denge OOC olarak sağlanmalı, IC olarak değil. Mantıklı ya da mantıksız gördüğüm her şeyi altına sebebini yazıyorum zaten.

Cevabın için teşekkür ederim.Aslındda bu ARGE'nin bu şekilde açılması yerine bir kaç düzenleme ile kanalların birbirlerini beklemeden aynı anda yapabilmesi daha iyi olurdu.Mesela /kanaldegistir vb. bir komut olsa ve bu şekilde açtığımız kanalın yayınlarını görsek daha mantıklı olabilir.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
darkangel07, oguzhan2534,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 13.10.2021 11:25
Aslında ekte verdiğim öneri kesinlikle gelmeli, haber ajansı sistemi sıfırdan bu şekilde tasarlanmalı;

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=105833.0
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 13.10.2021 12:30
Düşüncelerimiz arasında değil, Discord üzerinden iletişim kanalı var, bunu siz de biliyorsunuz. İletişim eksikliğinin sebebi sistem eksikliği değil, bireylerin ihmali. Teşekkürler.
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tivorlu, puesty, KSZ, nautical,
Tepki yok
Tepki yok