Konu: [13.09.2021] Mina Beasley - Türkçe Terim, İmla Kuralları  (Okunma sayısı 338 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.09.2021 00:12

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Mina Beasley @Gurkandemir_27

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Fotoğraflarda var

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Türkçe Terim, İmla eksikliği

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle kanıtım tam hiç bir sorun yok ve rolü arkadaş ciddiyetle ilerletti. Edilen küfür buradan sonra bir kaç kere daha edildi fakat SS alamadım. Kesinlikle yanlışlıkla yazmak, sinirle yazmak ve ya sonradan silme gibi bir durum yok, ayrıca kişi rol içerisinde hiç bir şekilde imla kurallarına uymadan A1 Türkçe ile rolünü yapıyor. Olucak "Olacak."

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 14.09.2021 00:52
İlk öncelikle, kişiyle rolümün olmadığı zaten kendisinin attığı ss'de de görülüyor. "Ana" kelimesi Türkçe'ye bağlı bir kelime evet bunu herkes biliyor, kişi "bilerek" yaptığımı söylemiş kelimeyi o şekilde yazdığımı bile şimdi fark ediyorum ki bilerek yazsaydım düzeltme atardım senin de dediğin gibi sonradan düzeltirdim, neden bilerek kendimi küçük bir hatadan attırmak isteyeyim. Karşında ki kişinin nasıl şekilde rol yaptığını bilemezsin, bu yüzden bilerek yada yanlışlıkla yaptığını anlayamazsınız. Kişiyle rolde olmadığım hâlde OOC kin tuttuğundan dolayı şikayet açılıyor, zaten bilerek yapılmadığı, yanlış bir terimi isteyerek yapmadığım görülüyor.

#2 - 14.09.2021 00:57
İlk öncelikle, kişiyle rolümün olmadığı zaten kendisinin attığı ss'de de görülüyor. "Ana" kelimesi Türkçe'ye bağlı bir kelime evet bunu herkes biliyor, kişi "bilerek" yaptığımı söylemiş kelimeyi o şekilde yazdığımı bile şimdi fark ediyorum ki bilerek yazsaydım düzeltme atardım senin de dediğin gibi sonradan düzeltirdim, neden bilerek kendimi küçük bir hatadan attırmak isteyeyim. Karşında ki kişinin nasıl şekilde rol yaptığını bilemezsin, bu yüzden bilerek yada yanlışlıkla yaptığını anlayamazsınız. Kişiyle rolde olmadığım hâlde OOC kin tuttuğundan dolayı şikayet açılıyor, zaten bilerek yapılmadığı, yanlış bir terimi isteyerek yapmadığım görülüyor.
Luke Owston karakteri ile aktif bir rol içerisindesin. "Kişiyle Rolde olmadığım halde." böyle bir tabir mümkün değil, sunucu içerisinde Sürekli Roleplay politikası bulunmakta. Kasıtlı olarak yazılmış bir şey "şimdi fark ediyorum." tabiri de aynı şekilde kabul edilemez. Tüm rolü boz, rol zevki bırakma konsepti yansıtma şikayet geldiğinde "Şimdi fark ediyorum, adminlerden özür dilerim." Daha önce role girdik, nasıl rol yaptığını biliyorum her zaman bu şekilde kural ihlallerinle birliktesin.

#3 - 14.09.2021 01:02
Bu şekilde kural ihlalleri yapan birisi olsaydım, V2 döneminden beri 1 tane bile açılan şikayetim kabul olabilirdi. Luke Owston karakteri ile rolümün ne olduğunu bilmeden, kabul edilemez demen zaten başlı başına hata sen bir admin değilsin, önceden yaptığın işlerin hiçbirisi kimsenin umrunda değil eğer bir kural ihlâli yapılıyorsa zaten o an bilerek yapılmışsa düzeltilir tanıdık tanımadık bunun ayrım yapmadan yapılması gerekiyor ki yapıyorum da. Eğer bilerek yazmış olsaydım, emin ol Luke Owston karakteri beni "/pm" den uyarırdı ortam da sadece iki kişi olmadığından dolayı. Fakat buna rağmen rolde olduğum kişi bile bir kural ihlâli yaptığımın farkına varamamış. OOC kin tutan birisi için bence yorulmaya gerek bile yok.

#4 - 22.09.2021 15:57
Ekran görüntüsündeki küfür Türkçe kullanıma girer, cezalandırılacak.