Konu: [13.09.2021] Yuliya Vasilyeva  (Okunma sayısı 1006 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.09.2021 23:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Yulia Vasilyeva

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Noah Johnson, Lydia Froese, Kiandra Wiggins

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23:00 ve civarı, 13/EYL/2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 23:00 gibi arkadaşlarımla bir PUB işletmesine gittik, bu süreçte rol yaparken üst kata çıktık, işletme içerisinde Yulia Vasilyeva isimli karakter de bulunuyordu. Yukarıda oturup rol yaparken saçma bir şekilde Yulia Vasilyeva isimli karakter, benim karakterimin ismini dile getirerek, daha önce rolde bulunmamamıza ve ismimi bir yerden öğrenmemesine rağmen karakterim adına kelimeler kurup rol içerisine ekledi. Fakat bu yaptığı rol içerisinde karakterinin elde tutulabilir bir bilgisi yoktu, ne karakterimin adını, ne de ne olduğu hakkında bir bilgisi olmadan saçma bir şekilde karakterime karşı nefret kusmaya başladı. Bu durumda yukarıda yaptığımız rol epey baltalandı, saçma bir şekilde karakterimi bilmemesine rağmen mimleme girişinde bulundu. Yapılan rolün saçma olması ve bilmemesine rağmen rol içerisine kattığından dolayı açma kararında bulundum. Yuliana Vasilieva isimli karakterimi Vice platformunda geçirdiğim süre üzerinde epeydir kullanıyorum, aynı isimlerle karşılaşmamda bir sorun gibi görmemek yerine ilerlerken saçma bir şekilde rollerimi baltalamaya, meta gaming ihlalinde bulunarak bunu bir üst kademeye çıkarmaya çalıştı, üstüne üstlük role dahil olmamaya çalışmama rağmen tekrardan karakterime karşı bir ilerlemede bulundu, bunun adına bir cezalandırma veya yapılan ihlali değerlendirme adına şikayet oluşturuyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):3. Ekran görüntüsünde Kiandra PM üzerinden bir mesaj göndermiş, bu rol dışına yönelik değil, role cevap vermek adına yazacakken PM komutunu yanlışlıkla kullanmış. Bunun dışında karakter kullanıcısının böyle bir role girmesi çok saçma olmuş, benim düşüncem böyle. Eğer bir ön yargı oluşturarak rol yapacak olsaydık Yuliana Vasilieva isimli karakterimi V1 zamanından beri kullanıyorum, bu saçma olur. Bu tarz rollere girersek çok saçma bir şekilde ilerleyiş olur, bunu yapmaya gerek yok.

« Son Düzenleme: 18.09.2021 04:13 Mehmetlee »

#1 - 14.09.2021 09:27
Senin ismini bile bu zamana kadar duymadım, senin hangi platformda ne sunucusu açtığın umrumda değil, elde ettiğin bilgilerin bir ekran görüntüsü veya kanıtı bulunmuyor, bunları gönderirsen meta olayı çözülür, bunun dışında beline bakman senin silahlı olduğunu ima etmiyor, sen gerçekte kendi beline bakan birisinin silahlı olduğu bulgusuna mı varıyorsun? Üstüne üstlük, gönderdiğin emote gittikten sonra atılıyor. Söylediğin cümlelerin bir kanıtı veya destekleyici bir görüntüsü yok.

#2 - 14.09.2021 11:01
IC olarak üstüme oynadıktan sonra birde OOC olarak bana saldırmanız gerçekten gülünç. Adosa size ne yapmış ki bu kadar kinlisiniz? Topluluğun en fazla kişi çeken sunucu 80.000'ken benim sunucum 77.382 kişi olduğundan mı? SAMP topluluğunda zamanında sunucular yönetip, Türk oyuncu topluluğuna çokça bilgi kattım diye mi? IC Rolde sunucuya geri döndüğünden beri bana karşı kin beslemişsin ve rolünü bu şekilde ilerletiyorsun. Rolde MetaGaming unsuru bulunmuyor çünkü zaten IC rolde kendi arkadaşların bana öyle birisi olduğunu söyledi. "Arkadaşımın ismini orospu yapmışsın." ya da "Seninle aynı ad ve soyada yakın birisi daha var, biliyor musun?" Gibi hitaplarla bana IC rolde rol yaptığın arkadaşların geldi ve durum hakkında konuştuk. Karakterim senin hakkında olan bilgileri tamamen IC ortak dostlar aracılığıyla sağladı burada bir durum bulunmuyor. Neden benim rolümü baltaladığın fotoğrafları koymayıp burada boş laf yapıyoruz ki? Onları ben koymak istemiyorum kendin koyabilirsin bu yüzden. Dediğim gibi IC rolde edindiğin arkadaşların senden bahsetti ve bunun üzerine bu olayı biliyorum.

Upps ama bunu koymadan edemeyeceğim kanka, üzgünüm ama 2 kişiye 2 kişi ve iki tane silahlı kişiye karşı aldığınız rol gerçekten tuhaf, aşağıdaki fotoğrafta kimin rol baltaladığı belli oluyor, aynı şekilde son kez yazıyorum MG unsuru bulunmayıp tamamen IC rol şahsın arkadaşları aracılığıyla öğrendim. Ayrıca zaten şehir içerisinde güçlü bir karakterim var, senin ismini ve bilgini bana verebilecek IC rolde takıldığın bir sürü kişi sayabilirim. Savunmam bu kadar,  Konu Kilit, Arşiv

Öncelikle şikayette kişinin size sarf ettiği herhangi bir OOC serzeniş bulunmazken sizin savunmanıza 80.000 kişilik platformları (?) karıştırarak girmeniz normal bir tutum değil.

Vice şehrinde karakteri bir şekilde güçlü olmayan kimse neredeyse yok denecek kadar az. Herkesin arkadaş çevresi, iş arkadaşları, birliği bulunuyor ancak bunu öne sürerek taba basılan her kişinin ismini öğrenmek / öğreneceğini düşünmek pek etik değil. Yulia Vasilyeva ismini IC yollarla öğrendiğinizi Forum PM üzerinden kanıtlamanızı bekliyorum.

Daha fazla gerginlik ve tartışmaya mahal vermemek adına konuyu kilitliyorum, kanıtlar tarafınızdan geldiğinde buradan atacağım.

--

Sağlıklı bir savunma yapılması adına konu kilidi tekrar açıldı.
« Son Düzenleme: 14.09.2021 12:10 Turancan »

#3 - 14.09.2021 13:38
Öncesinde yaşanan olaylar hakkında bir bilgim yok. Yulia karakterini bir süredir tanıyorum. Karakterinin yaşı gereği Yulia karakterine ablalık yapmaya çalışan birisi Lydraen. Sahibi olduğum m mekanda akşam sularında rol yaparken üst locada bulunan Yulina karakteri ve arkadaş grubu aşağıda bulunan Yulia karakterine sık sık iğneleyici / aşağılayıcı sözler ve tavırlar sergiliyordu. Hatta bu konuda karakterim Yulia'ya neden sinirli olduğunu ve daha sakin kalmasını gerektiğini belirtti. Kişileri takmayarak daha sakin olabileceği şekilde öğütler verdi. Meta kısmına gelecek olursak kişiler konuşmalarında sık sık isimle hitap ediyorlardı. "Yulina" ismini benim bile chatboxuma sık sık düştü. Onları gözleyen ve dinleyen Yulia karakterinin duyması oldukça muhtemel.

#4 - 14.09.2021 14:44
Senin ismini bile bu zamana kadar duymadım, senin hangi platformda ne sunucusu açtığın umrumda değil, elde ettiğin bilgilerin bir ekran görüntüsü veya kanıtı bulunmuyor, bunları gönderirsen meta olayı çözülür, bunun dışında beline bakman senin silahlı olduğunu ima etmiyor, sen gerçekte kendi beline bakan birisinin silahlı olduğu bulgusuna mı varıyorsun? Üstüne üstlük, gönderdiğin emote gittikten sonra atılıyor. Söylediğin cümlelerin bir kanıtı veya destekleyici bir görüntüsü yok.

Herhangi bir aşağılama veya kendi kendine "Beni DM sunucularında sevmeyenler bunlar, bla bla" konuşması yerine ekran görüntülerini istemiştim aslında, sadece olayı uzatıyorsun. Herhangi bir ekran görüntüsü veya elde tutulabilir bir kanıt olmadan anlattıkların bana doğru gelmiyor, birilerinin mimlemek yerine üstte gönderdiğim yazıyı okumanı daha doğru buluyorum. Sana karşı bir atıfta bulunmuyorum, bir savunma yerine tekrar kendini övüyorsun.

#5 - 14.09.2021 20:05
Capella'da olan rol içerisinde @Ahesta 'nın karakteri olan ve Capella'nın sahibi olan Lydraen Reeves orada bulunuyordu, aynı şekilde @MeqquenN Capella'nın ortağı olan Kristy Lizza karakteri ve @fellerTiberius - Robert Castucci karakteri Capella'da geçen olayda bulunuyordu. Kişiler beni tanıyor ve kural ihlallerine karşı tavrımı net bir şekilde biliyor, şahıtlikleri bekleniyor. Lütfen ucuz yalanlarınızla yönetimi kandırmayı bırakın, iyi geceler dilerim. 14.09.2021 13:29

Şahitliğimi onaylıyorum.

#6 - 15.09.2021 19:45

Herhangi bir aşağılama veya kendi kendine "Beni DM sunucularında sevmeyenler bunlar, bla bla" konuşması yerine ekran görüntülerini istemiştim aslında, sadece olayı uzatıyorsun. Herhangi bir ekran görüntüsü veya elde tutulabilir bir kanıt olmadan anlattıkların bana doğru gelmiyor, birilerinin mimlemek yerine üstte gönderdiğim yazıyı okumanı daha doğru buluyorum. Sana karşı bir atıfta bulunmuyorum, bir savunma yerine tekrar kendini övüyorsun.
Diyeceklerim böyle ilerliyor, tekrar aynı olaylara giriyoruz, bence artık konuya ilişkin bir yönetici ilglenebilir. Teşekkürler.

#7 - 19.09.2021 00:08

Diyeceklerim böyle ilerliyor, tekrar aynı olaylara giriyoruz, bence artık konuya ilişkin bir yönetici ilglenebilir. Teşekkürler.

#8 - 19.09.2021 11:48

Dediğim gibi, hiç bir insan bu kadar ileri görüşlü olamaz. Yuliana karakterinin tanıtıldığı rolün ssini kanıt için almaz. Girdiğimiz her rolün 3-4 gün sonra şikayet açılacağını düşünüp kanıtını almaz, alıyorsa ben bu kişinin ruh sağlığını sadece sorgularım.

Tamamen IC öğrendiğim bilgiyi söylediğimde MG damgası yiyorsam bu işte bir sorun vardır.

Bunu düşünürsek ilgilenecek yetkiliye şunu soracağım; Normal bir Supportersınız ve Ocean Barda takılan iki karakter var. Birisi senin IC arkadaşın ve yanına geliyor. diğerini işaret edip; "Adı ... Çok tatlı bir kız, birlikte takılmaya ne dersin?" Sen onla takılmıyorsun ve arkadaşın gittikten sonra ... karakteri senin yanına geliyor ve selam veriyor, sen ona isminle cevap verdiğinde MG üzerinden sana şikayet açıyor.

Yukarıdaki örneğin benzeri şu an şikayette geçiyor. Fakat bu rolde aramızda tartışma bulunan bir versiyonu. Şu an yukarıda bulunan durumun aynısını tartışıyoruz. Bu sizin başınıza bir Supporter olarak gelse ve yetkinizin gitme ihtimali olsa ya da yönetim ekibinin gözünde "İhlal yapıyor." şeklinde küçük düşerseniz nasıl hissedersiniz? Şu an aynı durum ve aynı olay benim için geçerli. Supporter değilim fakat kural ihlali yapmamak benim için önemli. Büyük bir Roleplayer kitlem var ve bu kitle içerisinde küçük düşmeme isteğimin bulunması normal.

Son olarak şahitler Yuliana ismininde Capella PUB içerisinde çokça kullanıldığını söyleyerek beni destekliyor. Ben şikayet açılacağını düşünüp basit bir şekilde Yuliana karakterinin tanıtıldığı rolün fotoğrafını alacak kadar ileri görüşlü ve ya kahin değilim, olamam.

Benim bu rol hakkında somut bir kanıt sunma ihtimalim yok en iyi kararın verileceğini düşünüyorum. Ben bu kişiyi zaten rolle tanıdım ve MG'den ceza alırsam gerçekten uzun bir süre sorgularım. "Tamamen rolle gerçekleşen olayda neden böyle bir durum yaşanıyor." Bunu sorgularım.

Şikayetin kapatılmasını arz ederim savunmam bu kadar, burada somut kanıt istemeniz bile mantıksız. Her şeyin kanıtını alamam ve 3-5 gün sonra şikayet açılacağını bilemem.

İyi geceler dilerim.

Benim girmediğim veya bulunmadığım bir rol içerisinde, bunun dışında bir tanınma rolü içerisinde çok saçma bir şekilde ilerlediğin için bunu açtım, senden sadece kanıt istiyorum, kendin bunu söylüyorsun. "Benim bu rol hakkında somut bir kanıt sunma ihtimalim yok en iyi kararın verileceğini düşünüyorum." Somut, yani elinde bulunan bir kanıt bulunmuyor, bunun dışında bir sözlü olarak ilerleyip seni destekleyecek bir ekran görüntüsü bence bir şeyi değiştirmeyecek, bunun dışında şahit edinmen bence bir olayı veya etkeni değiştirmiyor, onların da elinde somut bir kanıt bulunmuyor.

#9 - 20.09.2021 13:02
Şunu da eklemek istiyorum; Şahitler zaten senin rolde "Yuliana" ismini sürekli arkadaşların tarafından kullanıldığını söylemiş. Bu da mı yalan oluyor? Yapılan şahitlikler büyük birliklerin R20 si ve büyük bir mekanın, rolün döndüğü mekanın sahibi. Buna diyeceğin var mı? Eskiyi boş verdiğimiz taktirde burada yine senin ismini öğrenmiş oluyorum eğer öğrenmemiş olsaydım. Rolümü baltalamayı bırak direk çöpe atmışsın gözünde ve benim rolüm baltalandı diyorsun. Yazık...
Senden metre kare olarak üstte olan birini duyman ne kadar mantıklı? Hâlâ benimle tartışmaya çalışıyorsun, mekanın sahibi bir şahit olsa da onun bir kanıtı bulunmuyor, sadece şahit olduğunu belirtiyorsun. Kanıtsız bir şahitlikle bir şey olacağını düşünmüyorum, bende arkadaşımın şikayetine yazılıp şahitliğimi onaylıyorum yazabilirim, sarf ettiğim cümlelerin tersine ve hiçbirini dinlemeden ilerliyorsun, birisinin artık şikayete bakması gerekiyor.