Konu: Yetersiz rol bilgisi X10  (Okunma sayısı 484 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.09.2021 14:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dean_Carney @AkifKing0770

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Berkay09x

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:RK ihlali, Fear RP, Hatalı emote, /b Bölme, Role uymama.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş anayol'da giderken durup dururken önüme kırdı ve "O*sbu" diye küfür etti ve birazcık kovaladık şahıs maske taktı ve role maske ile devam etti ne alaka ise, şahıs küfürlere devam etti, suratıma tükürdü aracı ile Car Ramming yaptı sonunda arkadaşım dayanamadı ve şahısı vurdu, şahısın aracının kontağı açık sistemsel düşünce yere düştü araçtan indi. Araç kontağı açık kitlenmesi imkansız şahıs aracı açmıyor sistemsel kilitliyor role uymuyor, /b bölüyor uyarıyorum devam ediyor, maskesini çıkartıyorum /do Olumsuz diyor, şahıs yaralı halde polise bizi ihbar ediyor :D bunu da geçtim halen role maske ile devam ediyor, /do Emotesini me'den veriyor hatalı emote ve en son ihlali RK'lı halde arkadaş aracına atlama emotesi veriyor ve aracının kilidini anahtar "KONTAKTA" iken dışarıdan açılması "İMKANSIZ" dediği halde tanrısal güçlerle açıyor ve RK'lı halde araç sürerek kaçıyor.  :garip:

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
IC küfürü.

Yaralı ve direnemez halde maskesini açtırmaması role uymaması

Karakterinin üstüne bakın polisi arıyor.

Chate düşen ihbarı, yaralı halde telefonu alıp ihbar vermesi.

Hatalı "Emote"

Araç dıştan kilitli diyor, kontak açık olduğu halde.

Son olarak RK'lı halde dıştan açılması imkansız, kontak açıkken kilitli olan araca binip kaçması. "RK'lı halde dıştan kilitli, anahtar kontakta"

Ek açıklamalar(varsa): Ard arda toplu ihlaller, gereği yapılacaktır. İyi günler dilerim! Kolay gelsin.

#1 - 09.09.2021 14:38
Şahitliğimi onaylıyorum. 😂

#2 - 09.09.2021 15:10
Öncelikle merhaba. Olay hakkında kendilerin yaptıklarından bahsedilmiyor hadi biraz anlatayım size. Öncelikle aracı alma konusu beni araçta vuruyorlar doğal olarak sistem dışarıda yaralı yapıyor yani araçta yapamıyor bu sunucuda roleplay sunucusu olduğu için araçta yaralı rolü yapmıyorlar aracımı içten ben kitliyorum bu doğal bir şey mesela gerçek hayatta yanda oturan ve sürücü kapıyı yanlışlıkla açarsa aşağıya düşebilir. Bunun gibi bir sürü örnekler var zaten yani benim aracı teslim etmem budur ve gayette mantıklı araçtayım daha önce aracımı kitlemişim. Fakat hala yok kontak var yok kilidi aç madem RK yım ya ben RK olan birisinden aracın kilidini açmasını isteyebilir mi? Adam zaten yaralı kildi açması mümkün değil. Ardından Ben sol omuzdan yaralıyım komutunu verdikten sonra yerde yaralı olarak yatarken sağ kolumu kullanamaz mıyım? Yani demek ki birisi kaza yapsa ve kimse olmasa orada adam ölecek yani sol kolu yaralı ise sağ kolundan destek alarak telefonunu açar hastane veya polisi arar yani bence hala bana mantıklı geliyor. Ardından bana saldıran iki şahıs motora tekrar biniyor ve benim yüzümde maske var. Bana zorla komut yazdırmaya çalışarak maskemi falan çıkartmaya çalışıyor kendi aklınca. Ben yine /me komutu ile sol kolunu sağ eli ile tutara kalkmaya çalışıyor karakter ve karakterin cebinde yedek anahtarı var hani diyor ya dışardasın kontak aracın içnide kapı kitli dedi ama ben araçta vuruluyorum ve araçta yaralıyım her neyse ben yedek anahtar ile kapıyı açıyor ve aracın motoru halen açık ve ben sağ kolum ile aracı en yakın hastaneye sürüyorum yani bunda ne var maskeni neden çıkartmıyorsun sorusu da markette satılan bu ürün gerek polisten kaçmak gerekse ıc de düşmanlıklardan korunma gibi pek çok nedeni var yani ben bu ürünü alırken orada maske sürekli takılamaz diye bir cümle görmedim zaten olay sonrasında maskeyi çıkarıyorum kişi bana /pm üzerinden ooc olarak ıc ten maskemi çıkarmamı ve id görmesi gerekiyormuş ben anlamadım yani bana yetersiz rol bilgisi diyor yolda gidiyoruz yavaş yavaş gidiyor sağ şeride geçmiyor kornaya basıyorum hala bekliyor doğal olarak sağ şeritten sollamayarak ben ıc de karakter sinirleniyor ve rol dönüyor kişilerde ardından bana küfür olarak cevap veriyor bakın buraya kadar her şey normal sadece kişiler ıc de arabamı .çalamadıkları için ıc olayını ooc olarak algılıyor yani ben 2 levelim ve dünden başlayıp trucker yaparak para kazandım gittim araba falan aldım ev kiraladım emek harcadım yani ama burada gelip bana yetersiz rol bilgisi olarak şikayet açması gerçekten üzücü ve daha sunucuda yeni yeni rollerdeyim bana böyle yapması ve başkalarına da yapacağından adım gibi eminim. Bu olay Vice Roleplay sunucusu'nun hem oyuncusunu düşürür hemde sunucuda oynayan kişileri sunucudan uzaklaştırır buna ben adım kadar eminim. Hem sunucuda kişileri uzaklaştırır ve Vice Roleplay yavaş yavaş çöker yani bunu istiyorsa başarıyor insanlar bu güzel sunucuda oynamak istiyor hemen bir rolde ''aracı çalamadım dur hemen şikayet açayım'' yani buna başvuruyorlar karar sizlerindir ama lütfen Vice Roleplay sunucusu böyle yapan arkadaşlar ile yeni oyuncular elde edemez. Söyleyeceklerim bu kadar. Karar yetkililer tarafından adaletli bir şekilde verileceğine inanıyorum teşekkür ederim. Sonuçlanabilir.

#3 - 09.09.2021 15:30
Öncelikle merhaba. Olay hakkında kendilerin yaptıklarından bahsedilmiyor hadi biraz anlatayım size. Öncelikle aracı alma konusu beni araçta vuruyorlar doğal olarak sistem dışarıda yaralı yapıyor yani araçta yapamıyor bu sunucuda roleplay sunucusu olduğu için araçta yaralı rolü yapmıyorlar aracımı içten ben kitliyorum bu doğal bir şey mesela gerçek hayatta yanda oturan ve sürücü kapıyı yanlışlıkla açarsa aşağıya düşebilir. Bunun gibi bir sürü örnekler var zaten yani benim aracı teslim etmem budur ve gayette mantıklı araçtayım daha önce aracımı kitlemişim. Fakat hala yok kontak var yok kilidi aç madem RK yım ya ben RK olan birisinden aracın kilidini açmasını isteyebilir mi? Adam zaten yaralı kildi açması mümkün değil. Ardından Ben sol omuzdan yaralıyım komutunu verdikten sonra yerde yaralı olarak yatarken sağ kolumu kullanamaz mıyım? Yani demek ki birisi kaza yapsa ve kimse olmasa orada adam ölecek yani sol kolu yaralı ise sağ kolundan destek alarak telefonunu açar hastane veya polisi arar yani bence hala bana mantıklı geliyor. Ardından bana saldıran iki şahıs motora tekrar biniyor ve benim yüzümde maske var. Bana zorla komut yazdırmaya çalışarak maskemi falan çıkartmaya çalışıyor kendi aklınca. Ben yine /me komutu ile sol kolunu sağ eli ile tutara kalkmaya çalışıyor karakter ve karakterin cebinde yedek anahtarı var hani diyor ya dışardasın kontak aracın içnide kapı kitli dedi ama ben araçta vuruluyorum ve araçta yaralıyım her neyse ben yedek anahtar ile kapıyı açıyor ve aracın motoru halen açık ve ben sağ kolum ile aracı en yakın hastaneye sürüyorum yani bunda ne var maskeni neden çıkartmıyorsun sorusu da markette satılan bu ürün gerek polisten kaçmak gerekse ıc de düşmanlıklardan korunma gibi pek çok nedeni var yani ben bu ürünü alırken orada maske sürekli takılamaz diye bir cümle görmedim zaten olay sonrasında maskeyi çıkarıyorum kişi bana /pm üzerinden ooc olarak ıc ten maskemi çıkarmamı ve id görmesi gerekiyormuş ben anlamadım yani bana yetersiz rol bilgisi diyor yolda gidiyoruz yavaş yavaş gidiyor sağ şeride geçmiyor kornaya basıyorum hala bekliyor doğal olarak sağ şeritten sollamayarak ben ıc de karakter sinirleniyor ve rol dönüyor kişilerde ardından bana küfür olarak cevap veriyor bakın buraya kadar her şey normal sadece kişiler ıc de arabamı .çalamadıkları için ıc olayını ooc olarak algılıyor yani ben 2 levelim ve dünden başlayıp trucker yaparak para kazandım gittim araba falan aldım ev kiraladım emek harcadım yani ama burada gelip bana yetersiz rol bilgisi olarak şikayet açması gerçekten üzücü ve daha sunucuda yeni yeni rollerdeyim bana böyle yapması ve başkalarına da yapacağından adım gibi eminim. Bu olay Vice Roleplay sunucusu'nun hem oyuncusunu düşürür hemde sunucuda oynayan kişileri sunucudan uzaklaştırır buna ben adım kadar eminim. Hem sunucuda kişileri uzaklaştırır ve Vice Roleplay yavaş yavaş çöker yani bunu istiyorsa başarıyor insanlar bu güzel sunucuda oynamak istiyor hemen bir rolde ''aracı çalamadım dur hemen şikayet açayım'' yani buna başvuruyorlar karar sizlerindir ama lütfen Vice Roleplay sunucusu böyle yapan arkadaşlar ile yeni oyuncular elde edemez. Söyleyeceklerim bu kadar. Karar yetkililer tarafından adaletli bir şekilde verileceğine inanıyorum teşekkür ederim. Sonuçlanabilir.
Dostum bu güzel savunma için sana teşekkür ediyorum, öncelikle şu "Aracı çalamadım dur hemen şikayet edeyim" konularına girme, orta da sayılamayacak ve küçümsenemeyecek kadar ihlal var. Ben bugün açmasam yarın başkası açacak, ilk şunu söyleyeyim kanıtlarını bırak buraya, benim kanıtlarım "NET". Şimdi sen aracın içindeysen bunu bize /do Şahıs araçtadır. diyebilirdin demedin ve biz o rolü ona göre çevirdik, o yüzden maskeni aldık, sen son SS'e bakarsan kendi attığın emote aracına atlar gibi bir emote, aracın içinde nasıl araca atlıyorsun? :D IC olarak düşmanın değiliz, her dakika maske takıyorsun PM üzerinden maskeni çıkarman için defalarca uyardım, maske illegal roller için kullanılır, oyun kurallarına bakmadığın açık ve net. Lütfen böyle oyun kurallarını okumadan ben para kastım ben çok zenginleştim yetersiz rol bilgisi diyemezsin gibi duygu sömürülerine girmeyelim, benimde binlerce saatim var, ben de kastım. Benim de ihlalim oluyor ben de insanım ve haklı olarak şikayetimi yiyiyorum çünkü hatalı olduğum şeyi öğrenmek için. OOC jailler hem cezadır, hem akıllanmak içindir bunu bir köşeye yaz dostum. Anayolun bir sınırı var SS'in olmadığı için ben de yazına yazı ile karşılık veriyorum, hız sabitleyicisini açıp sağ şeritte kontrollü bir şekil de Marina anayolunda 75-80 hızla IC chat döndürerek ilerliyorum, gelip çarpıp kaza rolünde küfür ediyorsun. Bu bile ihlal bunu katmadım, daha rol başlamadan /masketak yapıp yüzünü gizliyorsun, rolsel masken bile yok sisteme döküyorsun, başında silahlı adamlar var telefonu alman küfür etmen, başımızda böyle şeyleri yapman Fear-RP diye adlandırılır, silahlı adamın yanında polisi arıyorsun. Araç dışında olduğunu belirtmiyorsun savunmana araç içindeyim diyip son SS'de gözüktüğü gibi /me aracına atlar ve kaçar. Diye emote veriyorsun, araç içinde aracın içine atlıyorsun, böyle birşey olabilir mi? Diyorsun ki kaza da karakterim sinirlendi, küfür etmene gerek yok dostum, oyun kurallarını okusaydın kaza rollerinde "Agresif yapmak/Küfür etmek/Silah çekmek" ve benzeri durumlar yasaklı yazmakta, kaza rolünü çevirmeden küfür ediyorsun, suratıma tükürüyorsun. Oyun kurallarını okumanı ve rol desteği almanı talep ediyorum, bu sunucu köklü bir sunucu insanların rol hevesini kırarak buraya gelip beni serverden soğutup oyuncu düşürür falan yani hiç o durumlara girme, emek verdiysen kuralları öğrenmek zorundasın, önce ki şikayetinde 2 level iken 1 level oyuncuya Gasp yapıyorsun ve yetkililer seni kuralları okuman için uyardılar dostum, hatırlatayım.

Bu sunucu çöker falan durumlarına da girmişsin, o kadar dağınık yazmışsın ki tam okuyamadım bile. Bu güzel sunucu da insanlar oynamak istiyorsa "Oyun kurallarını" iyice okumalılar dostum, ihlallerin açık ve "NET" kanıtlarını atabilirsin araçta olduğuna dair falan.

#4 - 10.09.2021 10:50
Pekii anladım tekrarı yaşanmaycak.

#5 - 11.09.2021 12:39
Merhaba, normalde bu tarz durumlarda uyarıp, karakteri bilgilendirip herhangi bir işlem uygulamadan devam ederdim ama Dean Carney karakterine son günlerde oldukça şikayet geliyor. Vereceğim ceza süresince lütfen kuralları baştan inceleyin, iyi eğlenceler diliyorum.

Ek olarak, şikayet başlığını bir dahakine şablona uygun şekilde doldurun lütfen.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=116072.0