Konu: Azad Khoyan 1.09.2021  (Okunma sayısı 797 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.09.2021 20:31
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Azad Khoyan - Forum ismini bilmiyorum.
Olaya dahil olan şahit karakter adı: -
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 1.09.2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar. Sunucuda yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir oynamaktayım. Christopher Richardson karakterim zamanında fotoğrafta görünen kafa yapısını sıfırdan yaptırmıştım. Kapalı ticketlara erişemediğim için ne zaman paylaştığımı göremiyorum fakat ortalama 10-12 ay önce bu kafayı sıfırdan yaptırıp üstüne skin yaptırıp sunucuya ekletmiştim. Fakat bugün 1.09.2021 tarihinde bir anda karşıma vücut kısmı farklı kafa yapısı tıpa tıp aynısı bir skin gördüm. Skinimi sunucuya eklettiğim günden itibari hiçbir yerde görmediğim sadece benim karakterimde olan saç şeklini çoğu karakterlerde görmeye başladım bariz bir şekilde cache'den skinleri çaldıkları belli. Kendisi aktif bir rolde olduğundan dolayı rolünü bölmek istemediğim için kişiye bunun hakkında bir açıklaması olup olmadığını sormadım. Kendisi gerekli savunmayı bu şikayete yaparsa sevinirim.

Kanıtlar
Spoiler: GösterGizle
Skini 7 ay gibi bir süre öncedir kullandığımın kanıtı: (Sağ altta tarih mevcut.))

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin skininde karakterimin kafa kısmı olduğu için silinmesini talep ediyorum.
« Son Düzenleme: 21.09.2021 20:28 BigBoss »

#2 - 03.09.2021 10:58
@GokaLp savunmanız bekleniyor.

#3 - 21.09.2021 13:11
Savunma sanırım gelmeyecek, savunma yapma gereği duyarsanız lütfen beni etiketleyin.
@GokaLp

#4 - 21.09.2021 18:12
Merhaba ben Azad karakterimi canlandıran kişiyim, skin yüzünden şikayet yemişim savunmamı açıklıyorum, geç savunma yapma sebebim stajyer olmam.
Savunma: Bende uzun süre önce yaptırdım skinimi skin yapımcım kafa sundu bende bunu beğendim sonra skin sayfaya baktım kontrol ettim göremedim yaptırdım skin yapımcım da sıkıntı olacağını söylemedi, senin skin yapıncın belki kafayı paylaştı onu bilemezsin bende bilemem skin yapımıcın önerisi hakkında gittim ve yaptırdım benimde ss'lerim vardı lakin gitti bilgisiyarım değişti burada benlik hata yok skinimin askıya alınmasını istemiyorum :=) @BigBoss  @yutoalpha

Ek olarak ise bu karakterim yeni eski karakterim silindi baya önce bende ara ara girmeye başladım ve istesemde gelemiyorum okulum var

« Son Düzenleme: 21.09.2021 18:26 GokaLp »

#5 - 21.09.2021 19:45
Eğer skin yapımcın kimse büyük ihtimal bu skini yayınlanan cache üzerinden elde etti. Çünkü bu skinin yapımcısı benim arkadaşım ve bana özel olarak tasarladı. Herhangi bir yerde de görülemez cache dışında. Skinin yapımcısıyla hala bire bir iletişimim bulunmakta ve bu durumu ona anlattığım vakit cache üzerinden alındığını açık ve net bir şekilde belli etti. SS'lerde de görüldüğü gibi uzun süredir bu skini kullanmaktayım ve benim kanıtım var. Fakat sizin kanıtınız bilgisayarınız değiştiği için bulunmamakta. Yüklü bir miktarda para vererek tasarlattığım bu skinin oyun içerisinde oluşan bozulmalarını bana tek tek tasarımcım belirtmişti ve bunları düzeltemeyeceğini söylemişti. Burada oluşan bozukluk şudur; Karakterin suratına bakarken yukarı-aşağı bir şekilde kamerayı oynatınca dudak kısmındaki derinlik algısının değişmesidir. Eğer tasarımcınız kim ise büyük ihtimal yayınlanan cache dosyasından bulunan skinleri elde edip ve gerekli düzeltmeleri yapmadan insanlara satmakta. Benim gerekli kanıtlarım bulunmakta eğer yönetim ekibi isterse daha fazla kanıt atabilirim. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki kanıtlar yeterli gelmezse zamanında bu skini ekletmek için oluşturduğum ticketi görebilirler. Kendime özel tasarlattığım bu skini başkasının oynamasını onaylamıyorum. Yönetici kararı bekleyebiliriz.

#6 - 26.09.2021 14:05
Dostum dediğim gibi benim sorunum değil skin yapımcısının nereden aldığına dair de bir fikrim yok şuan bir sohbet etmişliğimde yok yani sende bu durumda mağdursun bende skin yapımcısı önerisi sonucu buldum hatta benden bu kafa pahalı olur diyerek daha çok para aldı ic  olarak

#7 - 26.09.2021 17:14
Maalesef benim özel olarak yaptırmış olduğum skini aktif olarak kullandığın için benim sorunum değil demek mantıksız oluyor. Sana bu kafayı satan kişi seni dolandırmış kısacası. Yapımcısını hatırlıyor veya kim olduğunu biliyorsan ona ulaşıp ayrı bir oyuncu şikayeti oluşturarak kendi "scam" diye adlandırılan konunu çözebilirsin fakat şuan da benim özel olarak tasarlattığım skin ile oynadığın için gereğinin yapılmasını arz ediyorum. Yüklü miktar para vererek elde ettiğim bir şeyi başka birinin kullanmasını istemiyorum zaten kim ister ki? Eğer kanıt olarak sayılabilecek bir delil var ise onları atabilirsin tabi ama bu şekilde konuşarak bir yere varamayacağız en iyisi yetkilileri beklemek. Cevap verdiğin için teşekkürler, yetkililerin kararını beklemekteyim.

#8 - 01.10.2021 13:55
Kuraldan önce skin eklenmiş ve kasıtlı görünmüyor, şikayeti bu yüzden kapatıyorum.