Konu: [30.08.21] Birden fazla kişi - R19 Hakaret/Aşağılama rolü  (Okunma sayısı 197 defa)

#0 - 31.08.2021 16:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tina Vuantel @JPWLONGSS / Maske_18513 / Jervonte Rees @BatuhanKasal

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Fam43

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.08.21

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
Hiçbir birlik liderine karşı utandırıcı, küçük düşürecek rol yapılamaz. (Yüzüne tükürmek, üzerine idrar boşaltmak, "ben şöyleyim, böyleyim" diye kendini aşağılatıcı şekilde zorla bağırmasını sağlamak ve tasma takmak gibi bir çok rol engeli vardır.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Merhabalar,
Şikayet açmayacaktım ancak dün gece Kasparovun R19 una "Kaşar" yazıldı diye birlik üyemin uyarı alması ve Thorin'in "şikayet açar mısınız?" sorusu üzerine açıyorum. Şikayette belirttiğim tarihte siyah bir sultan ile Ganton civarında dolaşan Kasparov üyelerini kovalayıp düşürüyorduk. Kovaladığımız Kasparov üyelerinden birisi Brystal hooduna sığınarak bizden kaçmaya çalıştı. Gayet normal bir durum ancak arabayı süren kulübün çömezlerinden birisi durumun getirisini düşünmeden araçla hood ortasında durdu ve vurulmamıza sebep oldu. Arkadaşın ne yaptığına anlam veremediğim için videoda görüleceği üzere ne araçtan inip ateş ettim nede hoodlarını basacak bir hareket sergiledim. Videonun devamında arkadaşlar evin içerisine kadar bize eşlik etti. Dışarıda "Durun" diye bağrılmasına durumun izah edilmesine çalışılmasına rağmen arkadaşlar bize rol fırsatı tanımadan "şaplaklar,göte tekme basar," gibi emotelar vermeye başladılar. Rolün başlangıcında R19'a aşağılayıcı rol sergilenemeyeceğini /do kanalı üzerinden belirttim ancak Arkell Fuller vaktinde yapılan role içerlemiş olacakki R19 için durumun geçerli olmadığını dile getirerek bana karşı yapılan hareketlere göz yumdu. (Zamanında kendilerinin açtığı şikayetten ötürü Buffalo'dan aşağılama rolü yapanlar ceza almıştı.)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Sokakta vuruluşum:
Spoiler: GösterGizle

Arkell'in R19'a aşağılama rolünün yapılabileceği iddiası ve savrulan küfürler:

Maske_18513'ün vurdukları insanları instagram da canlı olarak yayınlaması:
Sanırım arkadaş instagrama vurdukları adamların fotoğraflarını atabileceği deepweeb sayfası falan sanıyor. Sistemsel olarak polisin bulamayacağını bildiklerinden ötürü non-rp yapmakta bir sakınca görmedi galiba.

Jervonte Rees'in "şaplağı çeker?" emoteleri:

Arkell'in "Eivor'u ve diğer yelekliyi bırakın." sözü üzerine Tina'nın tutumu:
Bu arkadaş epey ooc kin yapmış sanırım. Rolde kendisine "bırak yeter" denmesine rağmen dinlemiyor ve hareketlerine devam ediyor. IC'de söz dinlemeyince kendisini pm üzerinden "yapma yapma" diyerek uyarıyorlar ancak ıc kanaldan hakaret etmeye devam. "Kaşar" yazıldı diye uyarıldığımızın chatlogunuda buraya bırakacağım.

Uyarılmasına rağmen devam edişi:

Çekiştirilirken bana yumruk atabilmesi:

Ek açıklamalar(varsa):
 İsteği üzerine  @Thorin 'i etiketliyorum.

« Son Düzenleme: 31.08.2021 16:34 Whistler »

#1 - 31.08.2021 16:50
Thorin tarafından uyarılan Rone olarak eklemek istediğim bir şey var izninizle.

Dün gece kargaşada belirtemedim ancak Thorin "kaşar" kelimesini R19 Zeyd'e karşı kullandığımı düşündü. Ben kelimeyi Eivor'a aynı rolü yapan Tina'ya karşı kullandım, uyarıldıktan sonra Tina'ya dahi aynı rolü sergilemedim. Zeyd'in kendisine karşı darlanacak şekilde "kaşar" kelimesi kullandığıma dair ekran görüntüsü varsa belirtebilir.

İyi forumlar. :sampanya:

#2 - 31.08.2021 17:12
Eivor karakterin ile, bundan aylar öncesinde benim Isaiah Wiggins karakterimi beyaza boyama rolü yapmıştınız. Seninle aynı rütbedeydi, R-19. Zamanın yetkilisi Dixsept admin ve şu an hala adminliğini sürdüren Stance admin bir ihlal olmadığını, sadece R-20 için engeller olduğunu, sizin de olduğunuz yerde iki tarafa da belirtmişti.

Biz seni ne siyaha boyadık, ne de bana yaptığınız gibi aşağılama cümleleri kurduk. Benim karakterim Kurt Bowman ile iletişimdeyken sokağın ergen gençleri seninle sadece "dalga geçti". Sonrasında seni ne saatlerce tuttuk ne de aşağıladık. Bıraktık ve hood'una geri döndün. Çuvaldızı bize batırmadan önce iğneyi kendinize batırsanız her şeyin farkına varacaksınız.

Şikayette etiketli değilim, belirtmem gereken şeyleri belirtiyorum. İnceleyen yetkili dilerse uyarı puanı ekleyebilir, teşekkürler.

#3 - 31.08.2021 18:03
Kurallarda da belirtildiği üzere aşağılama tarzındaki rollere yasak "Birlik Lideri" yani R20 için geçerli bir durum. Ancak Tina Vuantel yaptığı aşırı rolden dolayı Retarded RP sebebiyle ceza alacak. Diğer rollerde büyük bir problem görünmüyor.