Konu: Onaylı skin yapımcısının skin hırsızlığı. - @Shotofwhiskey  (Okunma sayısı 777 defa)

#0 - 31.08.2021 13:44
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @shotofwhiskey
Olaya dahil olan şahit karakter adı: -
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.08.2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Skin hırsızlığı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, ben şubat ayında oyuna bir skin yüklettim tamamen bana ait ve bu gün "shotofwhiskey" isimli onaylı skin yapımcısı sadece kafasını değiştirerek skinimi satmaya çalışıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Skinimin tarihi..
Alıntı
https://www.hizliresim.com/g92u33y
https://www.hizliresim.com/auc5ore

Skinimin görüntüsü..
Alıntı
https://www.hizliresim.com/ja5j8mu
https://www.hizliresim.com/mkpjg6n

Skini Vice-Showroom'da satmaya çalışan onaylı skin yapımcısı.
Alıntı
https://www.hizliresim.com/7tmngp4

Ek açıklamalar(varsa): Gereken ceza ağır şekilde verilsin.
« Son Düzenleme: 31.08.2021 14:29 Robyn »

#1 - 31.08.2021 14:38
Modeli farklı bir platformun üst yetkilisinden temin ettim. Sunucuya ekletmiş olduğun modelin kimden çıktığını veya rellendiğini kontrol etmen gerekiyor. Boş şikayetlere zaman ayıramam, kanıtlar yetersiz/geçersiz.

Not: Sunucuya attırılan çoğu modelin replikaları, imitasyonları internette bulunuyor. Aynı modelden sunucuda iki tane bile olsa release olmasından ötürü o modeli çoğu kişi sunucuya da attırabilir.

2.Not: Merak etme, zaten model bu sunucuda oynayan birine yapılmadı. Cacheden de çekmedim, kişi kendi attı.

3.Not: Kuralları iyi inceleyip benimsemen gerekiyor.

4.Not: Yapımcı diye gösterdiğin kişi Brezilya uyruklu biri, ek olarak vice onaylı skin yapımcısı değil. Bu bağlamda da zaten şubat ayında skin yapımcısına ait kurallar bütünü paylaşılmamış, bu skin yapımcısı olayları da pek gündem değildi. Skin yapımcısı diye gösterdiğin adam Brezilyalı, bu skini sadece sana yapmış. Ama gel gör ki farklı platformlarda bu model aylardır cirit atıyor. Bu işi pek anlamadım. Yaptırdığın kişiye de sormak gerek...
« Son Düzenleme: 31.08.2021 23:45 shotofwhiskey »

#2 - 31.08.2021 15:45
Cache minning yaptığınız ortada. Bunu Brezilyalı bir skinciye yaptırdım. Sunucuda sadece bende ekli olan bir skini headswap yapıp satamazsınız. Bir de şu an eski ticketları göremediğimiz için onun ekran fotoğrafını atamıyorum, logu falan varsa bakabilirler. Skin yaptırdığım kişi sadece bana skin yapan biri değil bunu anlamıyorsun. Yetkili kararı bekleyebiliriz.
« Son Düzenleme: 31.08.2021 16:34 Robyn »

#3 - 31.08.2021 16:48
Cache minning yaptığınız ortada. Bunu Brezilyalı bir skinciye yaptırdım. Sunucuda sadece bende ekli olan bir skini headswap yapıp satamazsınız. Bir de şu an eski ticketları göremediğimiz için onun ekran fotoğrafını atamıyorum, logu falan varsa bakabilirler. Yetkili kararı bekleyebiliriz.
Ortada bir skin hırsızlığı mevzusu yok, skinin sendeki halinde yüzük ve farklı takıları yok ancak benim elime ulaştırdığı skinde bir yüzük mevcut. Ek olarak skinin sendeki modelinde 500 mb olarak ayarlanmış, elimdekinde saf haliyle 2mb olarak var. Showrooma koyduğum modelde de 1mb'a kadar düşürdüğüm modelin görseli bulunuyor. Birine hırsız ithamlarını yakıştırırken iki defa düşünün ve showroomun ne işe yaradığını çözün.

Modelin Brezilya sunucularında Binco mağazalarında cirit atıyor, buna örnek olarak aşağıdaki modeli sana sunabilirim. Yukarıda dediğime uyuşuyor.

Spoiler: GösterGizle

Yaptıran kişinin bana attığı dosyalardaki MB görüntüsü, (İsmini sansürledim, görüntülere oynamak istemiyor.)

Tekrar söylemekte fayda var keza siz anlamakta güçlük çekiyorsunuz;

Bu model her ne kadar rellenmiş olsa da Vice için yapılmadı, farklı bir sunucuda zaten sağda solda görülen alışılagelmiş skinlerden birkaçı olarak görünüyor. ''Hırsız'' ithamlarınızı da bir kenara bırakıp öncesinde kendi yapımcının txd ve dffyi kilitlememesine sorun bulun. Benim kadar nezaketi önemseyen birine denk gelmeyebilirdin. Çünkü yakıştırdığın ithamlar namus/onur kırıcı sözler, kelimelerinize dikkat edin.

Aşağıdaki savunmam da geçerli;

Modeli farklı bir platformun üst yetkilisinden temin ettim. Sunucuya ekletmiş olduğun modelin kimden çıktığını veya rellendiğini kontrol etmen gerekiyor. Boş şikayetlere zaman ayıramam, kanıtlar yetersiz/geçersiz.

Not: Sunucuya attırılan çoğu modelin replikaları, imitasyonları internette bulunuyor. Aynı modelden sunucuda iki tane bile olsa release olmasından ötürü o modeli çoğu kişi sunucuya da attırabilir.

2.Not: Merak etme, zaten model bu sunucuda oynayan birine yapılmadı. Cacheden de çekmedim, kişi kendi attı.

3.Not: Kuralları iyi inceleyip benimsemen gerekiyor.

4.Not: Yapımcı diye gösterdiğin kişi Brezilya uyruklu biri, ek olarak vice onaylı skin yapımcısı değil. Bu bağlamda da zaten şubat ayında skin yapımcısına ait kurallar bütünü paylaşılmamış, bu skin yapımcısı olayları da pek gündem değildi. Skin yapımcısı diye gösterdiğin adam Brezilyalı, bu skini sadece sana yapmış. Ama gel gör ki farklı platformlarda bu model aylardır cirit atıyor. Bu işi pek anlamadım. Yaptırdığın kişiye de sormak gerek...

Başka bir savunma gelmeyecek, bunlarla değerlendirebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 31.08.2021 23:45 shotofwhiskey »

#4 - 31.08.2021 17:21
Konu aslında buraya kadar uzamazdı sana discord üzerinden durumu belirttim ve showroomdan kaldırmanı ve birine satmamanı rica ettim ama sen olayı cevap vermeyerek çözmek istedin. Üzerinde sonradan değişiklik yapıp yapmadığını da bilemem.
« Son Düzenleme: 31.08.2021 21:47 Robyn »

#5 - 31.08.2021 17:36
Üç beş fotoğraf daha ekledim son yazdığıma, bunlar da son. İyi forumlar  O:-)

#6 - 31.08.2021 23:15
Aylardır cirit atıyor dediğin sunuculardan ekran görüntüsü eklemen gerekiyor. "Orada var, burada var." demek maalesef yeterli değil. Madem söylediğin gibiymiş olay,
 benim skin ekleme tarihimden önce olan bir rel'lenme görüntüsü paylaşmalısın.

#7 - 31.08.2021 23:38
Aylardır cirit atıyor dediğin sunuculardan ekran görüntüsü eklemen gerekiyor. "Orada var, burada var." demek maalesef yeterli değil. Madem söylediğin gibiymiş olay,
 benim skin ekleme tarihimden önce olan bir rel'lenme görüntüsü paylaşmalısın.
tamam

#8 - 16.09.2021 18:41
Merhabalar, bahsi geçilen kişinin Onaylı Skin Yapımcısı statüsü alındı.

K&A