Konu: Trolling, OOC üslup, FearRP ihlali.  (Okunma sayısı 220 defa)

#0 - 30.08.2021 22:03

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @h4rley   Shaaref_Malpheers

Olaya dahil olan şahit karakter adı:  @EmreHakan0   @Stoppersingle 

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02:35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Pakrad Kasparov karakterinin kullandığı limuzini pembeye boyamış ve hood bölgemizde geziniyordu, iki üç defa geçti son geçişinde ateş ederek aracı bozdum ve kendisini vurdum, PM kanalı üzerinden "Koçum" gibisinden bir şeyler yazdı rahatsız oldum karşılık vermedim (OOC üslup). Role girmeye çalıştığımda onaylı hoodun içerisinde olmasına rağmen bana "Aptal" falan yazdı karakterimin elinde tabanca var ve onaylı hoodun içerisindeyiz. (FearRP ihlali). Pakrad Kasparov'un pembeye boyanmış aracıyla onaylı hoodun içerisinde gezinmesini trol bir hareket olarak değerlendirdim, gerisine yetkililer karar verir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):  Yaptığı hareketler tadımı kaçırdı, PM kanalı üzerinden koçum falan yazıyor. FearRP desen yok, yaralı rolü yok. Cezalandırılmasını istiyorum. Aracı pembeye boyayıp onaylı hoodumuzda gezmelerini (RetartedRP, Trolling) hangisine dahil edersiniz bilemiyorum.

« Son Düzenleme: 31.08.2021 00:54 SALVO180KM »

#1 - 30.08.2021 22:43
Selam,

İlk öncelikle hood içine pembe limuzin ile girip trollüyormuşuz, burada trolle ait bir şey göremedim. Alt tarafa SS'leri bırakıyorum, altımızda limuzin olabilir, gezeriz? Bu seni ne kadar ilgilendiriyor.

Evet. Yolu tekrar döndüğümüzde ise kişi anlamsızca *DM* atmaya başlıyor, bu savunmadan sonra zaten *DM* şikayeti açacağım. (IC) karakterim o limuzinin Pakrad Kasparov'a ait olduğunu bilmiyor, karakterim o limunizini nasıl boyayabilir, boyatabilir? 17 Yaşında karakter yönlendiriyorum o aracı boyatmaya ne parası yeter, ne başka bir şeyi ve karakterim arkadaşlarıyla buldukları limuzinde takılıyor. Ayrıca dün gece savaş olduğundan o limuzin Buffalo MC birliğinin oradaydı savaş sonrası oranın sahipleri boyamış olabilir, loglara da bakınılabilir, iyi günler.

Fear-RP kuralına gelirsek... Onu da hemen açıkılıyorum, alt tarafa SS'leri bırakıyorum ve karşı taraf yine hatalı bunun üzerine de şikayet açılacak.

İlk attığım SS'te ise kare içerisine aldığım yerde ilk düştüğüm yer. "İkinci SS'te ise arkadaş kendine yediremeyip yanıma geliyor, bana o limuzini neden boyadın diye söyleniyor." Benim karakterim ilk vuruluyor, düşüyor. Normal olarak karakterim sinirli yapıya gereksinim duyuyor ve öyle konuşuyor.

Altta olan SS üstte olan SS'te anlaşılmazsa diye ilk düştüğüm yere ait görüntü ve saate-tarihe bakılabilir. Kimin sıktığı görünmüyor, duruma göre video paylaşacağım.

"Koçum" Kelimesine gelirsek o an o arkadaşı uyardım ve hâlen "DM" atmaya devam etti. O anlık sinirime geldi, öyle bir şey yazdım. Buna yetkililer karar verecek.

İyi geceler.
« Son Düzenleme: 30.08.2021 22:56 h4rley »

#2 - 30.08.2021 23:03
1-)İlk öncelikle hood içine pembe limuzin ile girip trollüyormuşuz, burada trolle ait bir şey göremedim. Alt tarafa SS'leri bırakıyorum, altımızda limuzin olabilir, gezeriz? Bu seni ne kadar ilgilendiriyor.
--- Limuzin bize ait olduğu için ilgileniyor olabilir miyim? Neyse devam edelim.

2-) Evet. Yolu tekrar döndüğümüzde ise kişi anlamsızca *DM* atmaya başlıyor, bu savunmadan sonra zaten *DM* şikayeti açacağım. (IC) karakterim o limuzinin Pakrad Kasparov'a ait olduğunu bilmiyor, karakterim o limunizini nasıl boyayabilir, boyatabilir? 17 Yaşında karakter yönlendiriyorum ve karakterim arkadaşlarıyla buldukları limuzinde takılıyor. Ayrıca dün gece savaş olduğundan o limuzin Buffalo MC birliğinin oradaydı savaş sonrası oranın sahipleri boyamış olabilir, loglara da bakınılabilir, iyi günler.
--- Pakrad Kasparov'un aracı pembe rengine boyanmış ve hoodun içerisinde geziniyorsunuz, bunun için size teşekkür etmemi mi bekliyordunuz? Yaptığınız kışkırtıcı bir hareket.

3-İlk attığım SS'te ise kare içerisine aldığım yerde ilk düştüğüm yer. "İkinci SS'te ise arkadaş kendine yediremeyip yanıma geliyor, bana o limuzini neden boyadın diye söyleniyor." Benim karakterim ilk vuruluyor, düşüyor. Normal olarak karakterim sinirli yapıya gereksinim duyuyor ve öyle konuşuyor.
---Karakterin sinirli yapıya sahip olabilir ama ölümsüz değil, onaylı hood içerisinde yaptığın rol gerçekçi değil. Vurulmuşsun ve tehlikeli bir bölgedesin "Aptal" gibi kelimeler kullanıyorsun.

4- "Koçum" Kelimesine gelirsek o an o arkadaşı uyardım ve hâlen "DM" atmaya devam etti. O anlık sinirime geldi, öyle bir şey yazdım. Buna yetkililer karar verecek.
---Açtığım bütün ihlallerin en önünde bu geliyor, kimseye koçum vs. şeklinde hitap edemezsin, sana bu hakkı kim veriyor? Üslubundan rahatsız oldum.

Şikayet açmak istiyorsan açabilirsin, savunma yaparken savunma yapmalısın. İyi forumlar.

#3 - 30.08.2021 23:09
1-)İlk öncelikle hood içine pembe limuzin ile girip trollüyormuşuz, burada trolle ait bir şey göremedim. Alt tarafa SS'leri bırakıyorum, altımızda limuzin olabilir, gezeriz? Bu seni ne kadar ilgilendiriyor.
--- Limuzin bize ait olduğu için ilgileniyor olabilir miyim? Neyse devam edelim.

2-) Evet. Yolu tekrar döndüğümüzde ise kişi anlamsızca *DM* atmaya başlıyor, bu savunmadan sonra zaten *DM* şikayeti açacağım. (IC) karakterim o limuzinin Pakrad Kasparov'a ait olduğunu bilmiyor, karakterim o limunizini nasıl boyayabilir, boyatabilir? 17 Yaşında karakter yönlendiriyorum ve karakterim arkadaşlarıyla buldukları limuzinde takılıyor. Ayrıca dün gece savaş olduğundan o limuzin Buffalo MC birliğinin oradaydı savaş sonrası oranın sahipleri boyamış olabilir, loglara da bakınılabilir, iyi günler.
--- Pakrad Kasparov'un aracı pembe rengine boyanmış ve hoodun içerisinde geziniyorsunuz, bunun için size teşekkür etmemi mi bekliyordunuz? Yaptığınız kışkırtıcı bir hareket.

3-İlk attığım SS'te ise kare içerisine aldığım yerde ilk düştüğüm yer. "İkinci SS'te ise arkadaş kendine yediremeyip yanıma geliyor, bana o limuzini neden boyadın diye söyleniyor." Benim karakterim ilk vuruluyor, düşüyor. Normal olarak karakterim sinirli yapıya gereksinim duyuyor ve öyle konuşuyor.
---Karakterin sinirli yapıya sahip olabilir ama ölümsüz değil, onaylı hood içerisinde yaptığın rol gerçekçi değil. Vurulmuşsun ve tehlikeli bir bölgedesin "Aptal" gibi kelimeler kullanıyorsun.

4- "Koçum" Kelimesine gelirsek o an o arkadaşı uyardım ve hâlen "DM" atmaya devam etti. O anlık sinirime geldi, öyle bir şey yazdım. Buna yetkililer karar verecek.
---Açtığım bütün ihlallerin en önünde bu geliyor, kimseye koçum vs. şeklinde hitap edemezsin, sana bu hakkı kim veriyor? Üslubundan rahatsız oldum.

Şikayet açmak istiyorsan açabilirsin, savunma yaparken savunma yapmalısın. İyi forumlar.

1-) Limuzin size ait olabilir, benim karakterim bilmiyor? Nasıl yapacağız, neyse devam edelim.

2-) Pakrad Kasparov'un limuzinin olduğunu bilmiyorum, yaptığımız kışkırtıcı hareket değil. Bütün her yeri dolaşıyoruz, burada hiçbir şey yok.

3-) Karakterim ölümsüz diye bir şey demedim. Karakterim ilk vurulduğunda ve *sistemsel* kalktığından sonra yanıma geliyorsun, böyle veya şöyle konuşuyorsun. Karakterim ona göre hitap şekli biçiyor, *Aptal* kelimesi küfür değil, argo. Bunu da öğrenmeni isterim, her *Aptal* diyene sıkıyor musun? Biraz daha düşünmeni isterim.

4-) Dördüncüye gelirsek eğer, buna yetkililer karar verecek.

Daha fazla bu konu hakkında ileti atmazsan sevinirim.

#4 - 30.08.2021 23:13

1-) Limuzin size ait olabilir, benim karakterim bilmiyor? Nasıl yapacağız, neyse devam edelim.

2-) Pakrad Kasparov'un limuzinin olduğunu bilmiyorum, yaptığımız kışkırtıcı hareket değil. Bütün her yeri dolaşıyoruz, burada hiçbir şey yok.

3-) Karakterim ölümsüz diye bir şey demedim. Karakterim ilk vurulduğunda ve *sistemsel* kalktığından sonra yanıma geliyorsun, böyle veya şöyle konuşuyorsun. Karakterim ona göre hitap şekli biçiyor, *Aptal* kelimesi küfür değil, argo. Bunu da öğrenmeni isterim, her *Aptal* diyene sıkıyor musun? Biraz daha düşünmeni isterim.

4-) Dördüncüye gelirsek eğer, buna yetkililer karar verecek.

Daha fazla bu konu hakkında ileti atmazsan sevinirim.
Evet dostum bence de yetkili kararı bekleyelim.

#5 - 31.08.2021 12:17
Ekran görüntüleri ve araçtaki kişilere baktığımızda bu eylemin kasıtlı bir şekilde yapıldığını gösteriyor. Karakteriniz belki de araç sahibini bilmiyor ancak siz araç sahibi biliyor ve oraya sürüyorsunuz.

Fear RP sebebiyle cezalandırılacak. Üslubunuza da dikkat edin.