Konu: Kitap Okuma ve Beceri sistemi  (Okunma sayısı 354 defa)

#0 - 30.08.2021 18:02
Kitap Okuma ve Beceri sistemi

Sistem şu şekil de işleyebilir:

Birden fazla kitap türü:

1- Eğlence kitapları:

a) Bu kitapların hiçbir getirisi olmayacak kitaplar sadece okunmuş olacak bu da sadece rol için kullanılabilir bir materyal olacak.
b) Yapılması mümkünse oturarak kitap okuma animasyonu.

2- Beceri kitapları:

a) Belirli bir kaç konu da olabilir.
b) Örneğin yetenek puanı kazandığımız da onu kas gücüne veya laboratuvar gibi şeylere veriyoruz bunun gibi kitaplar da bir alternatif olarak kullanılabilir.
c) Sistem ise şu şekil de işleyebilir, örneğin Dövüş Sanatları isimli bir kitabı okuyacağım ve bu kitap 60 sayfa her gün aynı GYM hakkı gibi kitap okuma hakkı olur ve GYM sistemi gibi yön tuşları kombinasyonuyla veya başka bir şekil de kitap okuyabiliriz. Ancak kitap bitirmek GYM gibi kolay olmayacak dediğim gibi sayfa sayfa olacak ve 3 kitap okuma hakkımız varsa her sefer de 2 sayfa veya 3 sayfa okunabilir. Bu saye de bir kitap okumak ve becerimizi geliştirmek günler sürecek. Tabi bu sistem dengeyi korumak için zorlaştırılabilir örneğin 100 sayfa olur 2 hak olur her sefer de 2 sayfa okunur günler sürecek bir emek gerekecek.
c-1) Eğer bir kitap okuyorsak ve o kitabın örneğin 40. sayfasındaysak 41. ve 42. sayfaları okumamız devam etmemiz gerekir ancak eğer bir kişi tembellik edip 2 gün boyunca kitap okumazsa o kişinin bir kaç sayfayı unutması eğer yapılabilirse hoş olur 40. sayfadaysa 34. sayfaya gerileyebilir.
d) Kitapların satılacağı kütüphane olabilir veya belirli dönemler de belirli sayı da kitaplar marketlere gelebilir.
e) Kitapların fiyatı yüksek olması dengeyi daha da korur herkesin erişebileceği bir kaynak olmaz daha doğrusu eğlence kitapları ucuzken beceri kitapları pahalı olabilir.

Kitap stokları:

Beceri kitaplarının stokları az olmalı ve belirli dönemler de az stokla marketlere veya kütüphane yapılırsa kütüphaneye gelmeli.

Beceri:

Diğer becerilen yanı sıra Kitap Okuma becerisi de olmalı. Bu beceriler sayesin de tek sefer de 2 sayfa okuyan bir kişi belirli bir limite kadar tek sefer de okuduğu sayfa sayısını arttırabilir. (2-2.5-3)

Kitap Türleri kitap İsimleri:

Örnek vermek için yazıyorum: Dövüş Sanatları, Kondisyon Nasıl Arttırılır, Nasıl Daha Hızlı Kitap Okunur, Uyuşturucu ve Çeşitleri, Suç Romanı, gibi.

Etkinlik:

Sosyal yaşamda da kullanılabilir, kitap okuma festivalleri kitap okuma buluşmaları, kamplı kitap okuma fuarı.

Buglara ve olası sorunlara karşı çözüm:

Bir kitabı yalnızca bir kişi okuyabilmeli ve o kişi okuduktan sonra yok olmalı veya beceri verme özelliği devre dışı kalmalı aksi takdir de o kitap şehre dağılır ve stokların anlamı kalmaz.

Her yer de kitap okunması ve olası troller için ise yalnızca evler de, işyerlerin de ve belirli alanlar da kitap okuma sistemi çalışmalıdır.

Kitapları gizemi:

Kişiler alacakları kitapların ne beceri vereceğini hatta mümkünse beceri vereceğini bilmemeli. Tahmin edebilir veya rastgele bir kaç adet alabilir.

XaVi
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 30.08.2021 18:34
Desteklemiyorum, her dakika yeni yetenek sistemi geliyor zaten. Bunu kasmak için de uğraşamam ve kitap sisteminin bir işe yarayacağını sanmıyorum, gerçek de okumadığımız gibi serverde de okunmayacağını sanıyorum. Sosyal-RP için birkaç kişi göstermelik kız tavlamalık okur bence :D gereksiz.
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
japonaskeri,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 30.08.2021 18:38
Desteklemiyorum, her dakika yeni yetenek sistemi geliyor zaten. Bunu kasmak için de uğraşamam ve kitap sisteminin bir işe yarayacağını sanmıyorum, gerçek de okumadığımız gibi serverde de okunmayacağını sanıyorum. Sosyal-RP için birkaç kişi göstermelik kız tavlamalık okur bence :D gereksiz.

"Alternatif" bu yüzden uğraşmana gerek yok :) sen çeteci eğitimsiz bir insan rolündesindir belki başkası okumayı seven eğitimli legal bir roldedir :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 30.08.2021 18:49
Tamamen yöneticiler için zaman kaybı olacağını düşünüyorum. 
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 31.08.2021 09:11
TOPLU ÜRETİM BK SATILIR İLK SENCİLER YAZMASIN SERİ PM@@@@@@@@

Şaka bir yana yönetim ve oyuncular için vakit kaybı olacağını düşünüyorum, gerçek hayatta nasıl sadece "Dövüş Sanatları" kitabını okuyunca kara kuşak dövüşçü olmuyorsan oyunda da böyle saçma bir şey olmamalı. Bu konuda yapılabilecek tek şey aksesuarlara kitap ve animlere de oturarak ve ayakta kitap okuma gelmesi olabilir, okuduğun kitabı da "/do" kanalından rolsel olarak belirtirsin. Fazlasına ihtiyaç olunduğunu düşünmüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 31.08.2021 09:14
O klasik cevabı yapıştırıyorum ve desteklemiyorum. > "ROLLE YAPABİLİRSİN."
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 31.08.2021 19:18
Abi ruh taşı mı pahalı, hava kılıcı bk mı?  :d

Gereksiz olduğunu düşünüyorum, yöneticileri boşuna yormamak lazım. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 01.09.2021 00:27
Kitap olayını düşündük ama fazla karmaşık ya da fazla kolay oluyor. Belki başka zamana, öneri için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok