Bu çocuklar için bir konu açılması bile utanç verici, Perros Blancos tarafına gelecek olursam sound ve içerik bazında bir şeyler üretmeyi deniyorlar, Çakal'ın son albümü 2-3 yıllık bir kariyer için bence iyi konumdaydı, bunlar objektif yorumlarım ama konserleri b*k gibi. Daha nefesini bile kontrol edemeyen birkaç çocuk sadece, full playback ve ışıklı gösterilerle insanları eğlendirmeye çalışıyorlar.
@keyfeymIs Adamım PB ekibinin hangi konserine gittin de böyle bir yorumda bulunuyorsun? PB ekibi, daha çok yeni olmasına rağmen gayet sağlam sahne performansına sahip.
Gerçek konser böyle olur dostlar, siz biraz mevzuya uzak kalmış gibi gözüktünüz. Joker'in konser yalan, nefes kontrolü falan da kimsenin umrunda değil 
Gördüğün üzere nefes kontrolü falan trav agamın çok da s*kinde değil.

Fanboy bi yorum. İlk başta yazılanları iyice okuyup idrak etmek önemli. Bir yorum ya da eleştiri yapabilmem için herhangi bi yerde bulunmama gerek yok, internet çağındayız senin de Travis, Drake ve türevlerini paylaştığın gibi, günaydın. Neticede sen de orada bulunmadın.
Konserler eğlenmek içindir lakin ben zaten o adamın stüdyo ya da elektronik ortamlarda yapılan parçalarını internetten dinleyebiliyorsam konserde neden dinlemek zorundayım? Konserde dinliyorsam onlar nasıl sanatçı olabiliyor? Sonuçta canlı bir konser ve hünerlerini de görmek isteriz.
Rap konserlerinin diğer konserlerden farklı işlediğinin de farkındayız, hype, atlama zıplama, coşma vb. Adam zaten böyle bi sahne performansı yaparken ondan ses ya da herhangi bir şey de beklemiyoruz. Nefes kontrolünü
@Myrtle'n açıkladığı gibi seyirciye paslama ya da o kadar yoğun tempodayken soluklanma gibi örneklendirebiliriz.
Bizler nefes kontrolünü, sesi vesaire umursamıyoruz. Canlı bir konserse canlı yetenekler de görmek isteriz ki o sahneyi alanın neden rapçi ya da sanatçı etiketini aldığını görelim diye. Konserlerde ufak playbackler, autotuneler normal sahneyi kullanışına göre olduğu sürece.
Ayrıca PB'yi neden dünya yıldızlarıyla aynı kefeye koyup bir tuttuğunu da anlamadım.

Ki, attığın videoları incelediğimde bir playback ya da bahsettiğimiz konuları da göremedim. Dediğimiz gibi hem kendi söylüyor, hem söylettiriyor. Ufak tefek autotuneler dert değil.
Bayağı da sağlammış kankam. Çakal'ın meşhur söylüyormuş imajı yaratan hareketi de dirseğini ağız hizasına kadar kaldırıp mikrofonla aşağıya doğru sallamasıdır. Reckol'ün autotune basılmış boş "voooooo" seslerini söylemiyorum bile, ritim tuttursa keşke. Buna para mı veriyorsunuz cidden? Evden de dinleyebilirsin.
@pyrexwhippin