Selamlar. Bu konudan ben de rahatsızım.
Bir ev alıyorsunuz, değeri üç yüz elli bin dolar. O eve, o parayı verdikten sonra, mal varlığınızda bir değişim olmuyor çünkü üç yüz elli bin dolar nakit kaybedip, üç yüz elli bin dolar değerinde bir "mülk" edinmiş oluyorsunuz. Bu araçta da, evde de, işyerinde de geçerli. Bu olayla alakalı yaklaşık iki tane ticket açmış olmam gerekiyor forum üzerinden ama hiçbirinde bir sonuca kavuşamadık. Nakit parayı mülke çevirerek mal varlığımızdaki değişimi etkilemiyorsak, taşıt veya araç aldığımızda da bunun değişmemesi gerekiyor. Ev konusunda verdiğim olaydan yola çıkacağım. Bir milyon dolar nakit veriyorsunuz, karşılığında bir milyon dolar değerinde bir mülk satın almış oluyorsunuz ve bunun değişmemesi gerekiyor. Üç yüz elli bin dolara tekne aldım, mülk değerime sayılmadı. Bir milyon dolara tekne aldım, yine mülk değerime sayılmadı. Yani zararım tam tamına bir milyon üç yüz elli bin dolar. Bunlar da bir mülk ve mal varlığına etki etmesi gerekiyor. Verdik parayı ve gitti, mülk değerinden düştü ve kazancımız yok. Tam olarak olay bu. Destekliyorum.