OOC hayatında gelecek kaygısı olan, geleceğini pek iyi göremeyenler ve sosyallik açısından kötü olanlar bari şu oyunda en iyisi olalım modunda takıldığı için. Bu normal bir durum, benden yaşça büyük bir tanıdığım vardı. Kendisi bütün gün metin2 oynardı, en iyi olmaya çalışırdı. Metin2 yüzünden oyunda tanıştığı birçok kişiye etmediği küfür de kalmamıştı. Bir gün kendisi oyunu bıraktığını açıkladı ve bize şunları söylerdi hep.
"Ben metin2'de en iyilerden biriydim, ama sınıfımda ki en ezik bendim. Sınıfımda hiçbir şeye yeteneği olmayan bendim, kızlara yaklaşamayan bendim, dışlanan bendim. Kısacası gerçek hayatımdaki başarısızlığımı ve ezikliğimi oyunda en iyi olarak kendimce kapatmaya çalışıyordum. Ama oyundan çıkıp, bilgisayarı kapatıp, kafamı yastığa koyunca anladım ki oyunda en iyi olmak hiçbir şey ifade etmiyor. Ben de metin2'yi bıraktım."
Özetle; birisi oyunda en iyi olmak için hırs yapıyorsa ya da oyun için çok fazla sorun çıkarıyorsa, insanların ailelerine kadar dil uzatacak seviyeye geliyorsa o kişi yukarıda bahsettiğim kişidir. Bu kadar....