Konu: [@tyalpha @Dely @fuckingrelaxs] Cache Mining - Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 1321 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.08.2021 13:44
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dequinn Chambers @tyalpha Keon Foster @Dely Jaymore Conners @fuckingrelaxs
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Kuzuya Rakı İcirmisler @Bloosy @lilkie
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Son güncelleme

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   

Alıntı
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Büyük güncellemeden önce eklettiğim (büyük güncellemeden sonra eski ticketlar silindiği için tarihini göremiyorum) ve ikinci slotumda olan, neredeyse 5-6 aylık skinimi arkadaşlar cache mining yaparak çalmışlar. Birkaç retexture ile düzenledikten sonra kendi skinleri haline getirip oyuna yükletmişler. Skinci arkadaşlarım tüm vertexleri karşılaştırdığında tıpa tıp aynısı çıktı. Ayağında gözüken kemik bugu, oturduğunda el bükülmesi gibi daha önce yaşadığım bugların aynıları onlarda da mevcut.

KANITLAR:
Spoiler: GösterGizle

Onların skinleri:

Benzer bug:

Benim skinim:

Ek açıklamalar(varsa): Gereği yapılsın.
« Son Düzenleme: 19.08.2021 13:50 favellakubibackinbusiness »

#1 - 19.08.2021 13:49
Şahitliğimi onaylıyorum, vertex karşılaştırmasında da @Kuzuya Rakı İcirmisler'in kendi eliyle yaptığı body ile aynı olduğunu gördük.

#2 - 19.08.2021 13:58
Şahitliğimi onaylıyorum, ek olarak skini çaldığını düşündüğümüz arkadaş ile discord'dan iletişime geçmiştim ve bana bu altı aşağıda linkini bırakacağım skinden aldığını söyledi. Altı gerçekten bırakacağım skinden almış olabilir fakat üst net bir şekilde @favellakubibackinbusiness'ın skiniden çekme, vertexler ve polygon ile karşılatırılıp incelenirse skinin net bir şekilde her şeyi aynı, kısaca ortada Cache Mining var.

Cache Mining yaptığını düşündüğümüz arkadaşın bana attığı skinin dosyaları : https://cdn.discordapp.com/attachments/839595437341540402/877254520420319242/Gerron_Love.dff
https://cdn.discordapp.com/attachments/839595437341540402/877254528322404412/Gerron_Love.txd alt gerçekten benziyor bu skinden alınmış olabilir, fakat üst direk cache'den çekilmiş belki de altıda cache'den çekip editlemiş olabilir, gereken yapılsın.

#3 - 19.08.2021 14:16
şahitliğimi onaylıyorum
« Son Düzenleme: 19.08.2021 14:25 Çaçakiri »

#4 - 19.08.2021 14:30
Selamlar, @tyalpha nın skinini de ben yaptığım için, kendim ve onun adına savunma yapacağım. Jaymore'nin skiniyle bir alakam yok, zaten body'si de bizim kullandığımızdan farklı. Öncelikle kullandığım body'i, mod sharing sunucularında paylaşılan "bbc-relased" adlı, toplu bir rel skin paketinden aldım. Arkadaşım ise aynı şekilde mod sharing sunucularında paylaşılmış, birbirine benzeyen farklı bir body'i kullandı. Gerekli dosyaları/kanıtları bırakıyorum.

Benim kullandığım body: https://www.mediafire.com/file/vno5ohxiltu0ri4/BBC+Release.rar/file Gerran_Love adlı klasöre bakarsanız kullandığım body'i bulabilirsiniz.

@tyalpha için:

https://www.upload.ee/files/13405079/Lashka__3_.rar.html GRADIENT adlı dosyaya bakarsanız, bu skini kullandığını görebilirsiniz, ufak bug düzeltmeleri ve re-texture attım.

Saat konusuna gelecek olursak, zaten saatler farklı. Saatlerin konumları hemen hemen aynı, bileğin biraz üstünde. Aynı yere rigleme ihtimalimiz fazlasıyla yüksek. Bu sebeple benzer bir görüntü alması çok da garip gelmiyor, saatini kullandığım skini aşağıya bırakıyorum.

Ek: Sonradan dikkatimi çekti, arkadaş saat değil de ellerin duruş şeklinden bahsediyorsa, ilk yüklettiğim skinin '/sit 4' animasyonunda ellerinin nasıl gözüktüğünün ss'ini bırakıyorum, yeni skinlerin çoğunda eller bu şekilde ve aynı gözükmesi bana göre fazlasıyla normal.

Şahitliğimi onaylıyorum, ek olarak skini çaldığını düşündüğümüz arkadaş ile discord'dan iletişime geçmiştim ve bana bu altı aşağıda linkini bırakacağım skinden aldığını söyledi. Altı gerçekten bırakacağım skinden almış olabilir fakat üst net bir şekilde @favellakubibackinbusiness'ın skiniden çekme, vertexler ve polygon ile karşılatırılıp incelenirse skinin net bir şekilde her şeyi aynı, kısaca ortada Cache Mining var.

Cache Mining yaptığını düşündüğümüz arkadaşın bana attığı skinin dosyaları : https://cdn.discordapp.com/attachments/839595437341540402/877254520420319242/Gerron_Love.dff
https://cdn.discordapp.com/attachments/839595437341540402/877254528322404412/Gerron_Love.txd alt gerçekten benziyor bu skinden alınmış olabilir, fakat üst direk cache'den çekilmiş belki de altıda cache'den çekip editlemiş olabilir, gereken yapılsın.

Arkadaşımız gövde kısmını çaldığımı düşündüğünü söylemiş, fakat dediğim gibi bıraktığım linkteki body üzerinde oynamalar yaptım. Benzemesi çok normal, çünkü bugüne kadar gördüğüm tüm şortlu skinler, bir-iki tane rel skin üzerinde, vertex ve rigleriyle oynamalar yapılıp, texturelerini değişip kendi kullandıkları kafa ile değiştirip sunucuya ekletiyorlar. Neden çaldığımı düşündüklerini anlamış değilim, rel bir body'i sahiplenmek garip geliyor.

Diğer arkadaş kendi adına savunma yapacaktır. Gerekli bulmadığım sürece ileti atmayı düşünmüyorum, ikili tartışmaya girmeye gerek yok.  :vice:

Ek: tyalpha'nın kullandığı skininin paylaşılma tarihi

« Son Düzenleme: 11.09.2021 00:04 Dely »

#5 - 19.08.2021 14:36
 @Dely tişört vertexler aynı, polygonda da aynı çıkıyor. Tişörtü aldığın skinin dosyalarını bırakır mısın? Bıraktıysan da göremedim ry atarsın.

#6 - 19.08.2021 14:45
@Dely tişört vertexler aynı, polygonda da aynı çıkıyor. Tişörtü aldığın skinin dosyalarını bırakır mısın? Bıraktıysan da göremedim ry atarsın.

Dediğim gibi tişörtü farklı bir bodyden almadım, linkini bıraktığım skinin rig/vertex üzerinde oynamalar yaptım, kullandığım skinin rel haline bakarsanız kolların ve parmakların vertexlerinin ayrı olduğunu ve kullandığımı söylediğim skinin sağ elinin avucunun daha kapalı olduğunu görebilirsiniz. Kullandığımda ise daha açık, hoşuma gitmediği için arayı biraz daha açtım. Oraları düzeltmek/birleştirmek, boyundaki yakayı silmek gibi şeyler yaparak kendimce fark ettiğim ufak bugları/hataları düzelttim, kafayı değiştirdim, kendi texturelerimi attım ve sunucuya yüklettim. Priv skin diyorsunuz fakat kullandığım rel skin ile duruşları bile fazlasıyla benziyor. Sebebi REL olmasından kaynaklı olabilir, değil mi? Benzemesi çaldığım anlamına gelmiyor.
« Son Düzenleme: 11.09.2021 20:44 Dely »

#7 - 19.08.2021 14:51
Dediğin gibi released bir skinse skinin nerede rel olduğunu, hangi tarihte, hangi saatte paylaşıldığını, hangi discordda paylaşıldığını ssleyip buraya atar mısın? Sonuçta belirttiğim gibi 5-6 aylık bir skin bu. Aynısı o arkadaşlar için de geçerli olabilir, Vice'dan alıp paylaşılmış olabilir. Cache mining pek zor bir dalga değil. Dediğim gibi, madem skin rel, tarihiyle beraber buraya yollarsan güzel olur.

#8 - 19.08.2021 14:54
Savunma yapacağım.

#9 - 19.08.2021 14:55
Alakası olmadığı halde şikayete yorum atan kullanıcılar forum uyarı puanı ile cezalandırıldı ve iletileri silindi.

Dediğin gibi released bir skinse skinin nerede rel olduğunu, hangi tarihte, hangi saatte paylaşıldığını, hangi discordda paylaşıldığını ssleyip buraya atar mısın? Sonuçta belirttiğim gibi 5-6 aylık bir skin bu. Aynısı o arkadaşlar için de geçerli olabilir, Vice'dan alıp paylaşılmış olabilir. Cache mining pek zor bir dalga değil. Dediğim gibi, madem skin rel, tarihiyle beraber buraya yollarsan güzel olur.