Konu: FPS ARTIŞI / IDLEWOOD ÇETE HOOD DEĞİŞİMİ / BİRLİK OYUNCU SINIRI  (Okunma sayısı 269 defa)

#0 - 18.08.2021 02:09
Öncelikle selam. Bu AR-GE'm gerçekten çok yararlı bir AR-GE olacak. Şimdi konuya hızlıca giriyorum.

Bildiğiniz üzere aslına bakarsanız Los Santos'un göbeği " her sunucuda olduğu gibi " Vice Roleplay'dede en işlek / en aktif rol bölgelerinden ve Los Santosun göbeği Idlewood bir çok yere Idlewooddan bağlanabiliyorsunuz. Ama malesef ki Vice Roleplay'de Idlewoodun neredeyse yarısında kırmızı çete hoodu var. Bu Hood var, birlik var okey ama sorun ne?

1 - Şimdi arkadaşlar size bir tuş vereceğim ve bu tuş ile kontrol edebilir sonrasında AR-GE'i öyle yanıtlarsanız sevinirim.  Klavyenizde ki F5 tuşuna basılı tutup lütfen Idlewoodda ki mahalleden geçer misiniz öğleden sonra. Geçtiğiniz zaman şunu fark edeceksiniz. RRObje tarzında bir yazı var ve onun yanında ki obje değeri 4000'in üzerinde oluyor. Bu normal GTA'da 3900lerde. Yani 100 tane obje farklı olarak oraya Vice'da eklenmiş.

2 - Sonrasında orada F5de Vehicles yazacaktır. Oradada çoğunlukla Vehicle yani araç değeri 40'ın üstünde oluyor. Bu gerçekten çok büyük bir sayı hele ki PC'si iyi veya kötü olan oyuncular fark etmez gerçekten drop veya FPS düşüşüne yol açar.

3 - Bu zenci birliği ortalama 124 kişi ve nereden bakarsanız VCPD birliğinden daha çok kişi. Bu bana çok saçma geliyor ve bence birliklere oyuncu sınırı getirilmeli. Çünkü arkadaşlar 2 level ve üstü olan tüm zencileri birliğe alıyorlar ve gerçekten çok saçma bir şey ortaya çıkıyor.

4 - Idlewooddan geçerken çok kasıyor dediğim gibi Idlewoodun yarısı o arkadaşlarda. Los Santos'un göbeğinde bir birlik olması ve gerçekten ben "BEYAZ" karakter yöneterek oradan geçtiğim zaman üç kişi etrafımı sarıp evin arkasına götürüp üstümden $7000'ımı aldılar. Yani kısacası SOSYAL ROL YOK. Ya soyuyorlar ya da oradan geçerken toz lazım mı? Gibi cümleler kuruyorlar ya da araçları taşlıyorlar / etrafımızı çeviriyorlar.

5 - Eski Alhambra MAPı tekrardan getirilmeli. Basketbol sahası vesaire kaldırılmadı boşu boşuna drop yiyoruz. Basketbol sahası zaten GTAnın kendisinde doğu taraflarda var. Rol yapmak isteyen oraya kadarda gidebilir. Boş MAP ve DROP + FPS düşürüyor.

6 - Kısacası doğu Santos'da onlarca mahalle var. Bu Hood oralardan birine taşınmalı çünkü gerçekten hem sosyal rol yok hemde oradan geçerken oyunumuz çok kasıyor.

KISACASI ARKADAŞLAR, HEM SOSYAL ROL KALMIYOR ORTADA HEMDE ÇOK PİS FPS DROP YİYORUM. BUNU TEK BEN DEĞİL ONLARDA YÜZLERCE VİCE RP OYUNCUSU YİYOR. Diğer sunucularda oradan geçtiğimiz zaman oyunumuz kaymak gibi akarken malesef burada öyle olmuyor.

Ek olarakda PING VE FPS değeri diğer sunuculara nazaran bu serverde çok düşük. Onada bi çözüm artık getirilmeli.  :-[
« Son Düzenleme: 18.08.2021 02:22 croxzy »
Haha
2
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
KSZ, keep killing,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 18.08.2021 02:19
Idlewood'dan geçerken fps konusunda sıkıntı yaşayan kişi çok fazladır, haklısın. Ama hood taşınma olayının yapılacağını düşünmüyorum. Başka bir çözüm yolu bulunabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 18.08.2021 02:48
Senin oyununa drop giriyor diye kaç aydır emek verip hood onayı almış adamlar bölgesini mi değiştirecek? Hadi git işine kardeşim. Ayrıca İdlewood'da sosyal rol yapman gerekmiyor. Ocean bar sana daha uygun bir bölge. İdlewood'da tabikide toz satacaklar. Orası Varoş bir mahalle gerçek hayatta sen bir çingene mahallesine gidip oradaki insanlar ile arkadaşlık kurup sohbet mi ediyorsun? Rolünü biraz gerçekçi yap, oradan buradan dolma laflarla AR-GE oluşturma.
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
KSZ,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 18.08.2021 03:06
cok komık arge olmus guldum
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
KSZ,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 18.08.2021 08:27
Senin oyununa drop giriyor diye kaç aydır emek verip hood onayı almış adamlar bölgesini mi değiştirecek? Hadi git işine kardeşim. Ayrıca İdlewood'da sosyal rol yapman gerekmiyor. Ocean bar sana daha uygun bir bölge. İdlewood'da tabikide toz satacaklar. Orası Varoş bir mahalle gerçek hayatta sen bir çingene mahallesine gidip oradaki insanlar ile arkadaşlık kurup sohbet mi ediyorsun? Rolünü biraz gerçekçi yap, oradan buradan dolma laflarla AR-GE oluşturma.

Dostum benim, tek drop yiyip bu durumdan şikayetci olan ben değilim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 18.08.2021 08:27
cok komık arge olmus guldum

ıdlewoodun zenci abisi konuştu
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 18.08.2021 08:53
1 - Şimdi arkadaşlar size bir tuş vereceğim ve bu tuş ile kontrol edebilir sonrasında AR-GE'i öyle yanıtlarsanız sevinirim.  Klavyenizde ki F5 tuşuna basılı tutup lütfen Idlewoodda ki mahalleden geçer misiniz öğleden sonra. Geçtiğiniz zaman şunu fark edeceksiniz. RRObje tarzında bir yazı var ve onun yanında ki obje değeri 4000'in üzerinde oluyor. Bu normal GTA'da 3900lerde. Yani 100 tane obje farklı olarak oraya Vice'da eklenmiş.

1- Mantıklı, obje sayısına birlik lideri ile iletişime geçilerek müdahale edilebilir.

2 - Sonrasında orada F5de Vehicles yazacaktır. Oradada çoğunlukla Vehicle yani araç değeri 40'ın üstünde oluyor. Bu gerçekten çok büyük bir sayı hele ki PC'si iyi veya kötü olan oyuncular fark etmez gerçekten drop veya FPS düşüşüne yol açar.

2- Bu konuda Admilerin yapabileceği bir şey olduğunu sanmıyorum, Idlewood'daki mekanlar yerine diğer yerleri tercih edebilirsin, yolunu da oradan geçirmek zorunda değilsin FPS değerleri senin için çok rahasız edici oluyorsa.

3 - Bu zenci birliği ortalama 124 kişi ve nereden bakarsanız VCPD birliğinden daha çok kişi. Bu bana çok saçma geliyor ve bence birliklere oyuncu sınırı getirilmeli. Çünkü arkadaşlar 2 level ve üstü olan tüm zencileri birliğe alıyorlar ve gerçekten çok saçma bir şey ortaya çıkıyor.

3- Buna diyecek çok bir şeyim yok, belki illegal için level limiti arttırılabilir.

4 - Idlewooddan geçerken çok kasıyor dediğim gibi Idlewoodun yarısı o arkadaşlarda. Los Santos'un göbeğinde bir birlik olması ve gerçekten ben "BEYAZ" karakter yöneterek oradan geçtiğim zaman üç kişi etrafımı sarıp evin arkasına götürüp üstümden $7000'ımı aldılar. Yani kısacası SOSYAL ROL YOK. Ya soyuyorlar ya da oradan geçerken toz lazım mı? Gibi cümleler kuruyorlar ya da araçları taşlıyorlar / etrafımızı çeviriyorlar.

4- Bu dediğine kesinlikle katılmıyorum. Amerika'da ki siyahi mahallelerde çoğunlukla iş bu şekilde yürüyor, biz Türkiye'de rahat rahat çingene mahallesinden nasıl geçemiyorsak, sen de elini kolunu sallaya sallaya oralara giremezsin, girdiğin zaman birisi illa ki önünü keser. Bu konuda  yaptıkları rol gayet gerçekçi. Gasp olayı için de bildiğim kadarıyla artık Gasp Etme diye bir seçenek var, üzerindeki parayı o şekilde alabiliyor olmalılar, eskisi gibi "/do adamın 7bin dolarını gasp eder" şeklinde değil, ve birisi seni gasp ettikten sonra belirli bir süre bu işlem tekrarlanamıyor. Üzerinde 7000 dolar gasp ettirebilecek miktarda para taşımamalısın.

5 - Eski Alhambra MAPı tekrardan getirilmeli. Basketbol sahası vesaire kaldırılmadı boşu boşuna drop yiyoruz. Basketbol sahası zaten GTAnın kendisinde doğu taraflarda var. Rol yapmak isteyen oraya kadarda gidebilir. Boş MAP ve DROP + FPS düşürüyor.

5- Mantıklı, gereksiz objeler yukarıda dediğim gibi birlik yöneticisi ile konuşularak düzeltilebilir.

6 - Kısacası doğu Santos'da onlarca mahalle var. Bu Hood oralardan birine taşınmalı çünkü gerçekten hem sosyal rol yok hemde oradan geçerken oyunumuz çok kasıyor.

6- En çok yanıldığın konu da bu, Doğu Los Santos'ta zaten gereğinden fazla onaylı hood var. Kasparov, Team 75, BSMC gibi birlikler zaten iç içe yaşıyor ve bu durumdan dolayı o bölgelerde hep bir olay oluyor, bu listeye bir de Idle'ı eklersek oraya ne polis girebilir, ne sivil oyuncu.. Oyunda kocaman bir harita var, nedir bu tüm birlikleri East Los Santos'a yıkma çabası anlamıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 18.08.2021 09:23
Ya benim AR-GE'yi neden çalıyorsun kardeşim? @croxzy
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 18.08.2021 09:45
Ben sunucuya başladığımdan beri Idlewood'da birlikleri var. Ayların belki yılların emeği var o birlikte hood taşıma olayı insanların hevesini, şevkini kırar. Obje sayısının fazla olması anlık FPS Drop'a sebep olur, zaten Idlewood'a yavaş girilmesi gerekiyor. Anlık FPS drop çok sorun yaratmaz ondan, ilk mape girerken yapıyor çünkü. Araç sayısının fazla olması bölge de FPS düşüşüne sebep olur, /arac sakla komutu gelebilir, böylece oradaki oyuncular kullanmayacağı aracı saklar. Birlik sınırı için oyuncu sayısı PD'den fazla olsa da PD daha güçlü zırh, teçhizat gibi şeylerden dolayı. Baskın anında PD kaybetmiyor diye biliyorum. Ondan sadece araç sorununun çözülmesi yeterli gibi geldi bana.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 18.08.2021 09:57
Bireysel sorunları AR-GE'ye yansıtmayalım. Idlewood bölgesi şu anda işlek bir yerse sebebi zaten o birlik, hood bölgesi dışında Idlewood'da sokak aktifliği yok. Genel olarak sosyal rol vb. şeyler için güvenli bölge olan Ocean Bar veya diğer mekanlar tercih ediliyor. Çete mahallesine girerseniz gasp edilmeniz kadar olası bir şey yok, Idlewood hem tehlikeli bölge hem de onaylı hooda sahiplik eden bir yer.

Alhambra map olayında da değişiklik düşünmüyoruz. Kocaman boş bir bina hiçbir imkan sağlamıyor. Yeri geldiğinde plazada işletme açan oyuncular olabiliyor. Potansiyeli olan bir yeri tek büyük mekana kısıtlayamayız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok