Konu: FPS için.  (Okunma sayısı 255 defa)

#0 - 16.08.2021 23:11
Merhabalar, bildiğiniz gibi sunucuya eklenen özel skinler, mapler sayesinde fps değerleri 30-40 FPS arası şekilde düşüyor. Yani 10 yıl önce çıkan bir oyunu, 2021'de çıkmış gibi değiştirmeye çalışıldıkça FPS değerleri git gide düşüyor, ve rolden zevk alamıyoruz. Dün yönetici virtual worldumu değiştirdi, ve fps değerlerim 70'den 90-100 arası gibi bir değere çıktı. Bence sunucuda ki gereksiz objelerin, texturelerin silinmesi gerek.
 :vice:
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
emirowskii, warpector the greatest,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 17.08.2021 19:55
Bence eski Alhambra mapi geri gelmeli, ben yeni gelen mapi kullanan kimseyi göremiyorum. Idlewood'da aktif bir birlik de olduğu için Idlewood'dan geçerken drop yememek düşük sistemler için kaçınılmaz. Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 17.08.2021 21:14
Bence eski Alhambra mapi geri gelmeli, ben yeni gelen mapi kullanan kimseyi göremiyorum. Idlewood'da aktif bir birlik de olduğu için Idlewood'dan geçerken drop yememek düşük sistemler için kaçınılmaz. Destekliyorum.

Gerçekten öyle, İdlewoodda boşu boşuna eklenmiş bir map olarak gözüküyor, kesinlikle kaldırılmalı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 17.08.2021 22:01
Oradaki otopark kadar kullanılmayan bir alan daha bilmiyorum, aynı şekilde basketbol sahası. Kaldırılırsa yerine orjinal koyulsa çok daha iyi olur. Gereksiz diğer haritalara da el atılması gerekiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 17.08.2021 23:42
Sunucuya şu ana kadar eklenmiş olan objelerin çoğu düşük kalite, yani burada çok büyük bir FPS kaybı sıkıntısı yok, lakin eklenen modellerin FPS i düşürdüğü bir gerçek, oyun ana modellerden bağımsız sunucunun modellerini renderlamaya çalıştıkça oyunda FPS kayıpları yaşanması gayet normal, AR-GE yi destekliyorum fakat eklemek istediğim bir şey var, özel skin başvurularının uzunca bir süre kapalı kalması gerekiyor. Ayrıca sunucuya yük bindirmemek amacıyla banlanmış kişilerin özel skinlerinin de silinmesi gerekiyor databaseden.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 18.08.2021 00:07
FPS düşüşlerinin ana kaynağı çevredeki araç sayısının fazla olmasıdır. Kendi rol yaptığım ortamdan örnek vereyim.
Sabah saatlerinde Idlewood çevresinde 70-80 hatta bazen 90 FPS alırken, akşam saatlerinde bu sayı 30-40 arasında değişiyor. Sebebine baktığımda her tarafta araç olduğunu görüyorum.
Araç spawn mekanizmasında bir düzen tutturulamadı. Önceden araçlar sürekli spawn oluyordu, şimdi de çok geç spawn oluyor. Araç spawn süresinde bir dengeleme yapılırsa, kullanılmayan araçlar kısa bir süre sonra gizlenirse FPS sıkıntısının büyük oranda giderileceğine eminim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 18.08.2021 10:05
Bilgisayarınız fi tarihinden değilse statik objelerde büyük FPS düşüşü yaşamazsınız. Dinamik olan tüm etmenler (oyuncu, nametag, araç, particle vb.) oyuna işlem yükü bindirdiği için performans kaybı yaşanıyor. Oyunun eski olması da ayrıca bir etken.

Idlewood bölgesinde Alhambra tarafında olsanız da yakındaki araçlar ve oyuncular sizin render alanınıza giriyor, bu konuda yapabileceğimiz bir şey bulunmuyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok