Konu: Vera Svetlana Mixing-DM 14.08.2021  (Okunma sayısı 291 defa)

#0 - 14.08.2021 19:43

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vera Svetlana @Meliss

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.08.2021 19.37

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Yaklaşık 15-20 dakika önce NC atarak Ermeni bir karakter oluşturdum, daha sonrasında madenciliğe parça almaya giderken  Vera karakterini hiçbir zaman görmememe rağmen, takip edilmediğimdende emin olmama rağmen. Sadece Kasparov'un huduna tanışma rolleri için uğradım ve dönüş yaparken de hiç görmediğim Vera karakteri birden yanıma gelip ateş açmaya başladı. Daha sonra kendisine sorduğumda saçma cevaplar aldım, hayatımda ilk defa birine şikayet açıyorum. Savaştasınız diye her ermeni gördüğünüz isme ateş açmanız saçmalık. Kasparovun birlik sekmesine girip, oradaki isimlere bakarak ateş ediyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Birde şöyle bir ss bırakacağım ismini biliyoruz tarzı bir savunma yapılırsa diye.

SS de gözüktüğü üzere yarım saat önce isim değiştirici alıyorum ve isim atıyorum nedeni ise hem rol konseptimi değiştirmek, bir yandan ise vercetti ocağını seçebilmek için. Bu arkadaşlar yarım saat içinde beni hem nasıl tanıyıp hemde nasıl vurabilcek şekilde kasparov dan olduğumu anlıyorlar? Birlik sekmesinden bakılarak yaptıkları bu hareketi çok açık belli.

« Son Düzenleme: 14.08.2021 19:55 ego0808 »

#1 - 14.08.2021 20:03
PM'leşirken bir yandan yemek yiyordum açık cevaplar veremedim, şikayeti bekliyordum tam savunmamı burada yapacağım. Fazlasıyla Kasparov hood bölgesinde gezip dolaşıyorum, orada sohbet eden herkesi gözlemliyorum kendi birliğimizin içerisinde de IC olarak istihbaratçı gibi takma isimler almaktayım. Kasparov hood bölgesinde kişiye daha önce rastlıyorum gezerken ama tek başıma olduğum için saldırmıyorum. Silah üretimi için gerekli olan malzemeleri almak için madene gidiyorum. Madende bu kişi ile yanında bir Ermeni karakter görüyorum çok önce gördüğüm için pek bir SS falan almıyorum. Daha sonra 2 Ermeni karakterden birisinin ayrıldığını görüyorum ve -takibe alıp aktif savaş içerisinde olduğumuz için- onu düşürüyorum. Karakterim bir çok Ermeni ile savaş zamanlarından önce rol yaptı ve Ermeni aksanını/tipini gayet iyi bilmekte söylediğim gibide bir süre takibimdeydin. Forumuna daha şimdi bakacağım daha öncesinde de göz atmadım. Savunmam bu kadar biraz uzun oldu fakat yeterli olduğunu düşünüyorum, rol içerisinde kişi gereksiz bir şekilde de /b bölüyor, böyle problemlerde Sürekli Roleplay kuralının işlediğini unutmamalı.

#2 - 14.08.2021 20:07
Her şeyin dışında NC atalı tam olarak 34 dakika geçmiş, 15 dakika değil. Bu süre içerisinde bahsettiklerimi yapabilmem çok normal. Zaten söyledim daha önce savaş içerisinde bulunduğumuz bir Ermeni karakter ile madende takılıyordu, olayı buradan kafama çakıyorum.

#3 - 14.08.2021 20:10
Şikayete yarım saat sonra baktığın için olabilirmi kankacım?

#4 - 14.08.2021 20:10
Yada sen beni vurduğunda saati falan hesaba katarak söyledim ben şikayetimde, şu anki aktif saati söylemedim canım.

#5 - 14.08.2021 20:10
Ben hiçbir ermeniyle yan yana durmadım bu bir, ikincisi hood'a sadece bir dakika durup çıktım bu süre sarfında senin beni görme ihtimalin yok.  SS'in varsa bekliyorum, yoksa da admin kararı bekleyelim. Söylediğin rollerin hiçbiri gerçekleşmedi çünkü. B- dediğinizde b'yi kesip soruyu size pmden sordum zaten,.

#6 - 14.08.2021 20:22
Neyse çok bir şey sorgulamaya gerek yok, şahısın DM-Mixing kapsamından cezalandırılmasını istiyorum.

#7 - 14.08.2021 20:40
Ermeni tipi tam olarak nasıl oluyor? Yazmak için yazıyorsun sadece.

#8 - 14.08.2021 20:52
Konu ile alakan yoksa boş yorumlarını kendine saklamalısın. Her ülkenin kendine özgü bir tipi de bulunmakta. Ben bir Japon ile bir Ermeni'yi ayırt edebilirim mesela. Veya bir Ermeni ile bir Rus'u da ayırt edebilirim. Madende kurşun ararken tek başına değildin yanında bir Ermeni karakter bulunuyordu o yüzden takibe aldım tanışıp/tanışmadığınızı bilemem Ermeni olduğunu anlayabiliyorum. 19:02'de NC attığını görebiliyorum, sana ise 19:36'da sıkıyorum yaklaşık o karakterle 34 dakika bulunmuşsun oyunda. Kasparov hood'unda ne kadar süre takılman beni ilgilendirmez benim seni orada görmem yeterli oluyor, gördüğüm gibi o noktada -Kasparov bölgesindesin- bu sebeple Kasparov birliğinde olman bile fazla beni ilgilendirmeden sana sıkabilirim.

#9 - 14.08.2021 20:56
Karşı taraf şikayetini oluşturdu, ben gereken savunmamı yaptım. Gereksiz yanıtlarla doldurmayalım konuyu daha fazla yanıt yapılmasın yönetim kararı bekleyelim.