Konu: İş yeri içerisinde otomatik sessiz konuşma ve yakın mesafe emote  (Okunma sayısı 315 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.08.2021 15:54
Merhaba,

Düşündüğüm AR-GE tam olarak şu; iş yeri sahipleri, iş yeri paneli üzerinden "Sessiz Mod" adı altında bir butona basabilecek. Bu butona basıldıktan sonra, iş yeri içerisindeki oyuncuların tüm konuşmaları otomatik olarak kısık sese çevrilecek. Konuşmaların yanı sıra, emoteların da mesafesi kısaltılacak. Örneğin, "/me" emotenun normal mesafesi on beş metre diyelim, iş yeri sahibi, iş yerini sessiz moda aldıktan sonra iş yeri içerisinde "/me" emotenun mesafesi üç-beş metreye düşürülebilir.

Bu AR-GE'ye neden ihtiyaç var?
Etkinlikler veya herkesin toplandığı iş yerleri içerisinde çok fazla karmaşıklık oluyor, bunun da sebebi herkesin normal olarak konuşması. (bkz. on masa ötedeki oyuncunun konuşmasının ekranımıza yansıması) Bununla birlikte, o iş yerinde rol yaparken ekran görüntüsü alan bir oyuncunun chatlog düzenlemesi resmen eziyet haline geliyor. Ekran görüntüsü düzenlemesini geçtim, yanındaki oyuncuyla rol yapmak için bile gözünü chatlog kısmından ayırmamak gerekiyor. Bu sistemin gelmesi iş yeri içerisindeki rolleri gerçekten inanılmaz etkileyeceğini düşünüyorum, iş yeri içerisinde kimsenin konuşmalarına maruz kalmadan kendi rolümüzü rahatça yapabileceğiz.

Ben iş yeri sahibiyim ve herkesin konuşmasının birbirine girmesini istiyorum!
Hey, sakin ol, iş yeri paneli üzerinden sessiz modu pasif hale getirebilirsin. Böylece, iş yerindeki herkesin konuşması birbirine girecek.

Zaten /c ve /ame komutu var, saçma bir AR-GE!
/c komutunu şahsi olarak kullansan dahi, on masa ötendeki oyuncu bu komutu kullanmadığı için, ister istemez chatloguna onun konuşması düşerek rolünün ortasına gereksiz diyalog girebiliyor. /ame komutuna gelirsek eğer, kafa üzeri emotelar bazen gözden kaçabiliyor. Şahin görüşüne sahip olan arkadaşlar da vardır elbet, bu sefer de ekran görüntüsü almak isteyen arkadaşlar için zorluk çıkıyor. (bkz. emote chatlog'a yansımıyor)

İş yeri sahibi yok, herkesin konuşması birbirine girdi, lanet olsun!
İş yeri sahibinin yanı sıra, iş yerine ortak olan ve iş yeri anahtarına sahip olan herkesin sessiz modu aktifleştirme ve pasifleştirme yetkisi bulunabilir. Böylece, iş yeri içerisindeki kargaşayı engellemek adına iş yeri sahibini beklemeye gerek kalmaz.
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
gunesilhan9,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 13.08.2021 13:03
İleride düşünülebilir bir fonksiyon. Daha önce açılmış bir AR-GE olması gerekiyor, ikisini birleştirip listeye ekliyorum. Öncelikli bir durum değil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok