Konu: [06.08.2021] Ramon Chavarria OOC Hakaret&PG&Ortak Nezaket&Rolde /q  (Okunma sayısı 263 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.08.2021 13:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ramon Chavarria @Vortex

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Mahon Brochky @PoıSons

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.08.2021 13:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3-) POWERGAMING
Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

1-) Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi 12:30 sularında market caddesinde ekip aracının önünde drift atarak gitmesi sonucu peşine takıldım. Daha sonra 13:00 sularında etkisiz hale getirdik. Aracına yaklaşıp batonla camını kırıp aşağıya indirip üstüne çökmeme rağmen koşup kaçmayı başardı. Daha sonra tekrar etkisiz hale getirdik, beanbag etkisindeyken telefonla mesaj atabildi. Araca aldık, bu sefer OOC'dan bölüp hakaretler edip "Cumaya gidicem, sizin gibi işsiz değilim, beyinsiz misin?" tarzında trollemeye başladı. Cumaya gidecekse sağa çekip durup cezasını yiyip devam edebilirdi, zaman ayarlamasını kendisi yapması gerekiyor. Daha sonra /q atıp çıktı, her şey SS'lerde detaylı olarak mevcut. Arkadaşın sunucuda trollemek için bulunduğunu düşünüyorum, SS'lerde görebileceğiniz gibi roleplayerın yapacağı hareketler/davranışlar değil.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın amacının roleplay olmadığını düşünüyorum, gereğinin yapılmasını istiyorum.

#1 - 06.08.2021 13:27
Mahon Brochky olarak şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 06.08.2021 13:28
Savunmamı yapacağım.

#3 - 06.08.2021 15:08
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Ben rolden kaçmak için hızlandırma talebinde veya /q atmadın. Hepinizinde bildiği üzere oyun dışında bir hayatımız var. Rolün geliştiği saat ise Cuma namazının vaktine denk geliyor.

Şimdi olayı baştan anlatmak gerekirse Deon'un da dediği üzere olay gelişiyor, polis aracı tarafından Pit yiyorum ve araç hasara düşüyor. Ben ise memurlar uyarı geçerken telefondan arkadaşlarıma sms çekiyorum, hatta çekmeye çalışıyorum. Komutu yanlış yazdığım için ( /smss yazıyorum ve sms gitmiyor.) Rolün ilerleyen saniyelerinde tekrarlıyorun sms'i. İlk önce kişi şikayette söylediği şey: /Deon gibi birini nasıl itip kaçıyor/ Arkadaşın bir kere senin yaptığın rol hatalı. Ss de ise görüldüğü gibi karşı tarafa rol olanağı sağlamadan ard arda 5 emote vererek etkisi hale getirmeye çalışıyorsun. Bunların dışında saat 13.5 e geliyor ve bende cumaya gideceğim için kişiye ilk olrak PM üzerinden mesajlar atıyorum ve rolü hızlandırmasını talep ediyorum. Kişi /Banane-senin ayarlaman gerekirdi gibi söylemlerle geliyor/ Ben hadi hadi bekliyorum at jaile diyorum ve arkadaş yanlış bilmiyorsam TT gelirken onunda departmana gitmesi gerekirken ara diye aracın yanında bekliyor ve bitnevi bana karşı süreyi uzatıyor. Bu sefer PM alımıbı kapattığı için /b komutunu kullanarak belirtiyorum ancak birşey ifade etmiyor. Yine bekliyorum sabırlıca, sırf arkadaşın rolü bölünmesin diye. Neyse saat 13.15 buluyor ve TT aracı geliyor biz ise sonunda departmana doğru yola çıkıyoruz ve 3 dakika boyunca kişi oyalanıyor# hızı 15 e sabitleyip yavaşca gitmeye çalışıyor. Bende sinirlenip cuma vaktide geldiği için /q atıyorum.

Savunmam bu kadar, tekrar belirtmek istiyorum ben bana jail atma sal demedim, sadece hızlandırmasını talep ettim. İyi roller, iyi forumlar.  :vice:

#4 - 06.08.2021 16:50
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Ben rolden kaçmak için hızlandırma talebinde veya /q atmadın. Hepinizinde bildiği üzere oyun dışında bir hayatımız var. Rolün geliştiği saat ise Cuma namazının vaktine denk geliyor.

Şimdi olayı baştan anlatmak gerekirse Deon'un da dediği üzere olay gelişiyor, polis aracı tarafından Pit yiyorum ve araç hasara düşüyor. Ben ise memurlar uyarı geçerken telefondan arkadaşlarıma sms çekiyorum, hatta çekmeye çalışıyorum. Komutu yanlış yazdığım için ( /smss yazıyorum ve sms gitmiyor.) Rolün ilerleyen saniyelerinde tekrarlıyorun sms'i. İlk önce kişi şikayette söylediği şey: /Deon gibi birini nasıl itip kaçıyor/ Arkadaşın bir kere senin yaptığın rol hatalı. Ss de ise görüldüğü gibi karşı tarafa rol olanağı sağlamadan ard arda 5 emote vererek etkisi hale getirmeye çalışıyorsun. Bunların dışında saat 13.5 e geliyor ve bende cumaya gideceğim için kişiye ilk olrak PM üzerinden mesajlar atıyorum ve rolü hızlandırmasını talep ediyorum. Kişi /Banane-senin ayarlaman gerekirdi gibi söylemlerle geliyor/ Ben hadi hadi bekliyorum at jaile diyorum ve arkadaş yanlış bilmiyorsam TT gelirken onunda departmana gitmesi gerekirken ara diye aracın yanında bekliyor ve bitnevi bana karşı süreyi uzatıyor. Bu sefer PM alımıbı kapattığı için /b komutunu kullanarak belirtiyorum ancak birşey ifade etmiyor. Yine bekliyorum sabırlıca, sırf arkadaşın rolü bölünmesin diye. Neyse saat 13.15 buluyor ve TT aracı geliyor biz ise sonunda departmana doğru yola çıkıyoruz ve 3 dakika boyunca kişi oyalanıyor# hızı 15 e sabitleyip yavaşca gitmeye çalışıyor. Bende sinirlenip cuma vaktide geldiği için /q atıyorum.

Savunmam bu kadar, tekrar belirtmek istiyorum ben bana jail atma sal demedim, sadece hızlandırmasını talep ettim. İyi roller, iyi forumlar.  :vice:

Sahada iki ekip olduğu için bir ekip TT almaya gitti, ben de mecbur olarak TT beklemek zorunda kaldım. Cuma vakti yaklaşıyorsa kaçmak zorunda değildin, rol planını ve zamanlamanı kendin yapman gerekiyor. Role giriyorsan da beklemen gerekiyor.

#5 - 06.08.2021 19:10
Pekala bana şunu söyle ben sana bu durumumu belirttiğimde neden rolü hızlandırmadın?
Daha fazla tartışma yaratacak yanıtlara gerek yok. Ben jail yemeyeyim diye çıkmadım cidden gerektiği için çıktım. Eğer bir yetkili incelersede gerekli IC cezamı admin atabilir. Bunda bir sorun yok.

#6 - 14.08.2021 04:12
Merhaba.

Bu durumu özel mesaj yoluyla iletseydiniz Joseph veya oradaki pd karakterleri size anlayış göstereceklerdir. Fakat siz bunu yapmak yerine /b komutunu kullanıp olağan rolü bölüp, üslubunuza dikkat etmeden bu tarz söylemlerde bulunuyorsunuz. Ek olarak bu tarz bahaneler kullanılması hoş değil, eğer sen onlar gibi işsiz değilsen, sadece bilgisayar başında vakit geçmiyorsan, zamanını iyi ve yararlı değerlendirdiğini iddia ediyorsan, ne zaman nereye gideceğini veya hangi saatte ne yapacağını kendin bilmelisin. Eğer bilmiyorsan bu seni sorumsuz yapar. 

Karakter aktif rolde bağlantı koparmaktan, aktif rolde /b komutunu kullanmaktan ve ortak nezaket kapsamında ceza alacak.