Konu: [26.10.2019 - Terell_Lamont] Karşı Taraftan Onay Gerektiren Roller  (Okunma sayısı 355 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.08.2021 05:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Terell Lamont - @kreanz

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Idlewood Mafia Brims üyeleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.08.2021, 02:53

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık
— Obsesif içerikli roller, takıntı.

GÜNCELLEME NOTU: 19.06.2020 tarihinde yapılan topluluk kuralları güncellemesi itibariyle Vice Roleplay içerisinde yapılacak bütün taciz/tecavüz & pedofili rolleri yasaklandı. İlgili maddeye ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selam,

Karşı taraftan hiçbir onay almadan Terell Lamont adlı karakter "salyasını ağzında biriktirir, adamın suratına tükürür" emote'u veriyor. Rahatsız edici.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 06.08.2021 05:34 quakeN »

#1 - 06.08.2021 19:25
Selamlar, pek fazla uzun tutmayacağım birkaç cümle ile kendimi savunacağım. Öncelikle sana tükürmüyorum, Marlo karakterine bu rolü sergilemekteyim. Dün sabah saat 16.00 sularında yaptığınız rolde ne benden izin alındı ne bana soruldu.
Spoiler: GösterGizle
Ben, o an rolüme uyup hiçbir şekilde kural ihlali yapmadım. Eğer ben rolüme uyuyorsam, bölmeden, rahatsızlık vermeden rolümü sergiliyorsam karşı taraftan da aynısını beklerim. Savunmam bu kadar, iyi günler.

#2 - 06.08.2021 19:35
Oluşum üyemin yüzüne tükürme rollerine giremezsin, dün yaptığın rolde nasıl bir tutum sergilediğinin bu şikayetle pekte bir ilgisi yok. Marlo Covington'da gayet güzel rolünü yapıp sürekliliğini devam ettirdi fakat ondan izin almadan bu tarz rollere girişemezsiniz.

#3 - 06.08.2021 19:45
Oluşum üyen diye dokunulmaz olmasını bekleyemezsin, yaptığım rolün arkasındayım. Her zaman kazanamazsınız, kaybetmeyi kabullenmelisiniz. Sadece yüzüne tükürüyorum, bundan ne kadar rahatsız olabilirsiniz ki. Dediğine göre; hiçbir şey yapmadan sizi bırakalım, saçma.

#4 - 06.08.2021 20:00
Oluşum üyen diye dokunulmaz olmasını bekleyemezsin, yaptığım rolün arkasındayım. Her zaman kazanamazsınız, kaybetmeyi kabullenmelisiniz. Sadece yüzüne tükürüyorum, bundan ne kadar rahatsız olabilirsiniz ki. Dediğine göre; hiçbir şey yapmadan sizi bırakalım, saçma.

Kazanıp kaybetmekle alakası yok, bu rolü yapmak için karşı taraftan izin alman gerekir. Bundan rahatsız olan bir oyuncu var. Kimse senin keyfinin kâhyası da değil, böyle bir rolü kabul etmeyebilir, birisini düşürüp kaçırdığın için ona her şeyi yapabileceğin anlamına gelmez. Roleplay'i karşıyı aşağılayıcı, fazlasıyla küçük dürüşücü hareketler yapmak olduğunu sanıyorsanız bir kaçırma rolünün nasıl yapılmaması gerektiğini dün, yani bu rolde gösterdiniz. Tartışma çıkmaması adına daha fazla ileti göndermeyeceğim, yetkili kararı bekliyorum. İyi forumlar.

#5 - 06.08.2021 20:10
İki birlik savaş içerisinde, büyük çatışmalar dönüyor. Ben yoldan çevirdiğim adamın suratına tükürmüyorum. Dün beni vurup, üstüne aşağılayıcı tavırlar sergileyen insanın suratına tükürüyorum. Eğer bu iş dediğin gibi izin ile olsaydı muhtemelen kimse izin vermezdi, sadece vurulmakla kaldırdı.

#6 - 22.08.2021 14:01
Şikayet ve ekran görüntüleri incelendiğinde karşılıklı bir şey olarak gözüküyor. Ama kişinin yüzüne tükürme ve buna benzer şeyler yapmak için izin almanız gerekiyor.
Ek olarak rolü şahsım olarak izliyordum ve Christian Desmond karakterine tasma takma rolü için izin vermiştim. Bunu yapmadı. Bu yüzden İzin Gerektiren Rol İhlali kapsamında ceza işlem uygulanacak.