Konu: ani fps düşüşleri  (Okunma sayısı 197 defa)

#0 - 31.07.2021 17:22
iki hafta öncesine kadar bir sorun yokken bu aralar 70-80 fps alırken ani bir şekilde 30-40a düşüyor ve o beş dakika içinde hiç bir şekilde 70-80'e çıkmıyor, beş dakika sonra fps tekrardan yükseliyor ve biraz zaman geçtikten sonra olay tekrarlanıyor :D artık anlamış değilim, işlemci kullanımına bakıyorum %20 bellek kullanımına bakıyorum %43, sizce ne yapmalıyım?

intel hd graphics
intel i5 2320 3.0 ghz
8 gb ram
240 gb ssd

https://www.hizliresim.com/gkaup4f
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 31.07.2021 17:39
iki hafta öncesine kadar bir sorun yokken bu aralar 70-80 fps alırken ani bir şekilde 30-40a düşüyor ve o beş dakika içinde hiç bir şekilde 70-80'e çıkmıyor, beş dakika sonra fps tekrardan yükseliyor ve biraz zaman geçtikten sonra olay tekrarlanıyor :D artık anlamış değilim, işlemci kullanımına bakıyorum %20 bellek kullanımına bakıyorum %43, sizce ne yapmalıyım?

intel hd graphics
intel i5 2320 3.0 ghz
8 gb ram
240 gb ssd

FPS normalken ALTTAB atıp oyuna döndükten sonra FPS düşüşü yaşıyor musunuz peki?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 02.08.2021 02:27

intel hd graphics
intel i5 2320 3.0 ghz
8 gb ram
240 gb ssd

FPS normalken ALTTAB atıp oyuna döndükten sonra FPS düşüşü yaşıyor musunuz peki?
evet
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 02.08.2021 14:02

intel hd graphics
intel i5 2320 3.0 ghz
8 gb ram
240 gb ssd

evet

Kanka at güzelinden bir format, format herşeyin ilacı. 4-5 ayda bir format atman bilgisayarına iyi gelecektir. Ya da havalar çok sıcak oldu kasan yanıyor, buz falan koy içerisine. Ya da parçaları çıkart, bi hava alsınlar tozları sil süpür.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 02.08.2021 14:28

intel hd graphics
intel i5 2320 3.0 ghz
8 gb ram
240 gb ssd

Bu tarz olaylar çoğunlukla sıcaktan oluyor, benimde aynı şekil oluyordu 3-4 ayda içini açıyorum hava girişlerini güzel bir temizliyorum termal macunu "çok az" sürdükten sonra öyle bırakıyorum ve tüm sorun çözülüyor. Havalarda ısındı büyük ihtimal ısıdan dolayı fps düşüşü yaşıyorsun.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 03.08.2021 03:40
Selamlar ben mod yapımcısıym. Daha önce fps attırma V1.1 modumu yayınlamıştım, ini üzerinden sisteminize göre ayarlarsanız fps sorununuz bir nebze de olsa çözülecektir.

Fps Attırma V1.1 modum: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=104177.0
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 03.08.2021 11:26

intel hd graphics
intel i5 2320 3.0 ghz
8 gb ram
240 gb ssd

evet

Kanka at güzelinden bir format, format herşeyin ilacı. 4-5 ayda bir format atman bilgisayarına iyi gelecektir. Ya da havalar çok sıcak oldu kasan yanıyor, buz falan koy içerisine. Ya da parçaları çıkart, bi hava alsınlar tozları sil süpür.
Umarım şakadır dostum. Format bilgisayarı daha fazla yavaşlatır emin olabilirsin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 03.08.2021 12:03
sanırım neden olduğunu buldum, bilgisayarı ilk açtığımda hiç bir şekilde kasma yok, samp + arkada youtube açık 0 drop 0 fps düşüşü var, büyük ihtimalle sıcaktan dolayı, yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 03.08.2021 12:34
bilgisayarın içini temizlemek iyi oluyor, fan çok toz topluyor oyunum 40-50 fps alırken içerisini temizlediğim zaman 240-250 yi görüyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok