Konu: [25.07.2021] Deshawn_Ellsworth, Jezzy_Cobb, Damian_Layton, Bryan_Williams  (Okunma sayısı 286 defa)

#0 - 25.07.2021 18:30

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Deshawn_Ellsworth @Berkay09x  , Jezzy_Cobb @sipeace  , Damian_Layton @japonaskeri   , Bryan_Williams @süslüpeker (Etiketlenmiyor)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.7.2021 - 18.03 veya daha eski AFK idim bilemiyorum.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
12-) YASAKLANMIŞ ROLLER

Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Taciz/tecavüz, pedofili rolleri
anınmış kişi rolleri, ünlü isim kullanımları vs.
Müslüman rolleri
Refleks rolleri
Türk rolleri
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.)

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Saat 17.32 gibi Cpt. Vice'ın yanına gidip silah işlerimle ilgilendim. Sonra evime girip kapımı kilitleyip AFK bıraktım. Yarım saat sonra oyuna geri döndüğümde şikayette adı geçen arkadaşlar, tahminimce kapının üzerinde sistemsel olarak yazan ev sahibinin ismini görüp buradan yola çıkarak yani MG yaparak evime girmiş. Evime girdikten sonra AFK olmama rağmen bana saldırıp üzerimde kendi kendilerine roller yapmışlar. Burada bariz bir Meta-Gaming ve yasaklanmış rol ihlali olduğunu düşünüyorum. Kişiler evimi nasıl bulup bunun rolünü yaparak ben AFK iken bana saldırmışlarsa bunu kanıtlarla bana göstersinler mümkünse. SAMP Addon kullandığım için alt-tab'da olmama rağmen AFK statüsünde gözükmemişim ve bana hasar verebilmişler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Bu görüntüde evime gitmeden dakikalar önce Cpt. Vice'ın yanındayım. Bu olaydan sonra dediğim gibi evimde AFK bıraktım. (Meta olaylarının önüne geçmek için haritayı blurladım.)

Yarım saat sonrasında oyuna geri döndüğümde chatboxta bu yazılarla karşılaştım.

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin bu pervasız ve kural tanımaz davranışlarından artık gına geldi. Yetkililerce incelemeye alınmalarını ve gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ederim.

« Son Düzenleme: 25.07.2021 21:57 T4BL0 »

#1 - 25.07.2021 18:43
Dostum seni vuruyoruz, sonrasında evine girip bisikletini kitleyip AFK bırakıyorsun, seni zaten takipliyoruz.Sonra maymuncuk ile kırıyoruz kiliti seni vuruyoruz. [Rolün devamında kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz.] (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.) [Loglardan İncelebilir.] Lütfen pervasız pervasız şikayet açma.
« Son Düzenleme: 25.07.2021 18:45 Berkay09x »

#2 - 25.07.2021 18:50

İşte tertemiz hasarlarım. Bana rolsüz Drive-BY attınız ve sonuçta ne yaralandııım ne öldüm. Madene gidip mesleğimi yaptım, siparişimi verdim ve evimde AFK bıraktım. (Yemek yemek ve keman çalışmak için) Sonrasında böyle bir davranışla karşılaştım kanıtlarınızı ve savunmanızı yapmanızı istiyorum. Belki oyundan çıktım diye hasarlarda gözükmüyor olabilirim, vuruken kanıt gösterin. Rol yaptığımızı yani beni neden kovaladınız? Aramızda ne geçti, nasıl vuruldum? Nerede vuruldum? Ne zaman vuruldum? Bunlar bence sıyrılmanız için yeterli olacaktır.
« Son Düzenleme: 25.07.2021 18:52 T4BL0 »

#3 - 25.07.2021 18:51
her vurulduğunda şikayet açacaksan devam et, sonuçlanabilir

#4 - 25.07.2021 18:55
Peki dostum beni vurduğunuzu kanıtlayın, eve girerken kanıtlayın. Yaraladığınızı da kanıtlayın. Ha birde şey var o evin yerini nasïl öğrendiniz onu da kanıtlayın. İyi forumlar arkadaşlar
Girdiğini zaten görüyoruz dostum anlamıyor musun Drive-By atıyoruz sana sonra giriyorsun AFK bırakıyorsun. Yapma şunları OOC şikayet savaşı olmasın.

#5 - 25.07.2021 18:57
Arkadaşım sen ile diyaloğa girmek istemiyorum şikayet sonuçlanabilir.

#6 - 25.07.2021 18:58
Peki dostum beni vurduğunuzu kanıtlayın, eve girerken kanıtlayın. Yaraladığınızı da kanıtlayın. Ha birde şey var o evin yerini nasïl öğrendiniz onu da kanıtlayın. İyi forumlar arkadaşlar
Girdiğini zaten görüyoruz dostum anlamıyor musun Drive-By atıyoruz sana sonra giriyorsun AFK bırakıyorsun. Yapma şunları OOC şikayet savaşı olmasın.
Kanıt istiyorum girerken, ben eve girdim ve AFK bıraktığımın kanıtını istiyorum. Drive-By sonrası. Lütfen dikkate al söylediklerimi, kanıt. Beni Drive-By sonrası eve girerken gördüğünü göster bana de ki şu saatte şu rolden sonra şuraya girdin oradan biliyorum de ama fotoğrafla kanıtla bunu bana ben söyleyeyim, böyle birşeyi kanıtlayamazsın çünkü böyle bir rol ortada yok.

#7 - 25.07.2021 19:18
Kanıt istiyorum girerken, ben eve girdim ve AFK bıraktığımın kanıtını istiyorum. Drive-By sonrası. Lütfen dikkate al söylediklerimi, kanıt. Beni Drive-By sonrası eve girerken gördüğünü göster bana de ki şu saatte şu rolden sonra şuraya girdin oradan biliyorum de ama fotoğrafla kanıtla bunu bana ben söyleyeyim, böyle birşeyi kanıtlayamazsın çünkü böyle bir rol ortada yok.

Eve girerken ki fotoğrafın, lütfen tek tek şikayet açmak yerine tek bir şikayette bunu belirtebilirsiniz.

#8 - 25.07.2021 19:33

Eve girerken ki fotoğrafın, lütfen tek tek şikayet açmak yerine tek bir şikayette bunu belirtebilirsiniz.
:[/quote] Siz bana 17:19'da sıkmışsınız, ben eve de girmiyorum o SS'de eve girdiğimin kanıtını yani MG yapmadığını kanıtla önce, sonrasına gelecek olursak ben eve 17:32'den sonrasında giriyorum ilk attığım SS'te bariz bir şekilde belli olabilir.

#9 - 25.07.2021 19:40
 Eve girdiğinin kanıtı var mı dostum? atar mısın yalan söylüyorsun şuan.
« Son Düzenleme: 25.07.2021 19:47 Berkay09x »