Konu: [24.07.2021] Amado Hagenes, Zacharian Hagenes  (Okunma sayısı 126 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 24.07.2021 20:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Amado Hagenes @DODOpro    
Zacharian Hagenes @KingS

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Will Saunders @Crex

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 24.07.2021 19.50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
2-) METAGAMING

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, ilgili tarihte Amado aracıyla kaçmaya başladı, biz de onu kovaladık. Bir süre kaçtıktan sonra El Corona'ya girdi, nasıl iletişime geçti bilmiyorum ama Zacharian'ın sürdüğü Sultan'a bindi. Ayrıca normal bir insan gibi önce kendi arabasından inip onun kapısını açıp değil, GTA SA mekaniği ile araç giderken atladı ve hiçbir şey olmamış, yaralı rolü yapmamış bir şekilde araç değiştirerek kayıplara karıştı. Kovalamacanın en başından itibaren elimde video kaydı mevcut. Videonun hiçbir noktasında da Amado telefon vs. ile iletişim kurmuyor. Hadi benim chatlog mesafem yetmedi, göremedim okuyamadım, kovalamaca boyunca da son hız kaçtı. Bu iletişimi ne zaman kurduğu merak konusu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Şikayeti inceleyen yetkiliden ricam, eğer gerçekten bir ihlal söz konusuysa uyarıyla yetinmemesi. Çünkü polis rolü yaparken bu tarz arkadaşlarla karşılaşmaktan sıkıldık. Teşekkürler.

#1 - 24.07.2021 20:54
Savunma : 1. Olarak Metagaming yapılmadı rolü keşke başından atsaydınız polisler köşeyi dönerken ben zaten  Zacharianla iletişime geçmiştim soygun yapıldığı için tetikte bekliyordu ihbar bildirimi geldiğinde telefondaydık ve El Coronada mekanımızın önünde tetikte beklemesini söyledim . Böyle bir şikayet açılcağını düşünmediğim için ss alamadım fakat loglara bakarsanız görüceksiniz. 2. Olarak Powergaming'e gelirsek extreme bir durum söz konusu peşimde polisler var arabadan hızlıca inip yan arabaya atlamak powergaming olduğunu düşünmüyorum. Ne yapıyım yani peşimde polis varken bekliyim beni tutuklasınlar mı ? Gerçek hayata böyle bir şey gördünüz mü? Gerçek hayata adam sağı solu yaralanıcak diye bir yerlerden atlamaz mı işin ucunda hapis varsa. Bence atlar bu rolde realistik bir rol olduğunu düşünüyorum yinede karar yetkililerin olucaktır. İyi roller dilerim :)

#2 - 24.07.2021 20:58
Savunma : 1. Olarak Metagaming yapılmadı rolü keşke başından atsaydınız polisler köşeyi dönerken ben zaten  Zacharianla iletişime geçmiştim soygun yapıldığı için tetikte bekliyordu ihbar bildirimi geldiğinde telefondaydık ve El Coronada mekanımızın önünde tetikte beklemesini söyledim . Böyle bir şikayet açılcağını düşünmediğim için ss alamadım fakat loglara bakarsanız görüceksiniz. 2. Olarak Powergaming'e gelirsek extreme bir durum söz konusu peşimde polisler var arabadan hızlıca inip yan arabaya atlamak powergaming olduğunu düşünmüyorum. Ne yapıyım yani peşimde polis varken bekliyim beni tutuklasınlar mı ? Gerçek hayata böyle bir şey gördünüz mü? Gerçek hayata adam sağı solu yaralanıcak diye bir yerlerden atlamaz mı işin ucunda hapis varsa. Bence atlar bu rolde realistik bir rol olduğunu düşünüyorum yinede karar yetkililerin olucaktır. İyi roller dilerim :)

Savunman için teşekkürler, dediğin gibi bir durum söz konusuysa zaten yetkili arkadaşımız senin lehine karar verecektir, şüphesiz. Sana suçlusun demiyorum, ancak benim açımdan bakarsan ve empati kurarsan bu durum çok absürt görünüyor.

#3 - 24.07.2021 21:11
Tabikide siz yapmanız gerekeni yaptınız :) Böyle şikayetler açılmalı ki sunucudaki rol kalitesi kendini korumaya devam etsin. Yetkili arkadaşlara kolay gelsin tekrardan herkese iyi roller dilerim.

#4 - 26.07.2021 11:06
Selam, şikayeti ve savunmayı inceledim.

Metagaming'i kanıtlayacak net bir durum söz konusu değil oyun içinde SMSle iletişime geçilmiş vs. olabilir.

Powergaming kısmı ise biraz gri bu tip aksiyon anlarında kişinin olayın heyecanıyla verebileceği reaksiyonlar farklı olabiliyor net olarak gözükmesede aracını yavaşlattığı, yavaşlatma çabasında olduğu gözüküyor bunu şuradan da anlayabiliriz ki araçtan atlama animasyonundan sonra araç çok fazla uzağa gitmiyor bu da araç yavaşken atladığına dair bir işaret aslında.

Eğer agresif bir kovalamacanın ortasında aşırı süratli bir aracın içerisinden direkt olarak atlasaydı kesinlikle Powergaming diyebilirdik ancak şuan tam olarak söz konusu olduğunu söyleyemeyiz.

Ceza Verilmeyecek.