Merhabalar. Bu tarz rollerden sonra mağdur taraf genelde şikayet açtığı için tahmini olarak sunulan bahaneleri ve bu bahanelere karşı savunmalarımı yazacağım.
Öncelikle ViceWiki'ye bakıldığında dolandırıcılık serbest ve 20K'ya kadar sınırı var, ben maden dolandırıcılığı yaparken bu kuralları göz önünde bulundurarak yapıyorum.Parayı alır almaz kaçmıyorum, sana gerçekten eğer bilgisiz bir karakter yönetiyorsan sana kurşun yerine taş veriyorum. Eğer karakterinin bu konuda çok bilgisi yoksa yalnızca ufak bir araştırmayla anlayabileceği bariz. Taş ile Kurşun arasında dağlar kadar bir fark yok maalesef.
Birliğiniz yeni kurulmuş ve 10 gün boyunca illegal yasağı olabilir. Fakat bu tamamen illegalden arındığınız, 10 gün boyunca hiç bulaşmayacağınız anlamına gelmez. Birliğinizi dolandırmıyorum, "sizi" dolandırıyorum. Bu kişisel bir mesele, kişisel meselelerde agresif tavrını koruyabilirsin.
GBİ'a değineceğim. Güvenli bölgede seni vurmuyorum, seni kaçırmıyorum, seni dövmüyorum, sana karşı şüpheli hiçbir şey yapmıyorum. Kameralardan bakıldığında dolandırıcılık olarak görünemez, ben aracın içindeyken bana parayı veriyorsun. Bende sana paketi veriyorum, burada hiçbir şüpheli bir şey yok. Kameralardan izleyen biri standart bir alışveriş olarak görecektir.
Sanırım daha fazla savunma yapmama gerek yok, hatalı bir rol sergilediğimi düşünmüyorum. İyi günler dilerim.
ufak bir not: 20k büyük bir para, bunu kabul ediyorum fakat rolde her zaman kazanacaksınız diye bir şey yok, kaybetmenizde bir roldür. Yaptığım dolandırıcılık bir kural ihlali değil.not2: madenler ne zamandan beri eşya olarak sayılıyor?