Konu: Oyuncu Şikayeti [Dolandırıcılık + GBİ]  (Okunma sayısı 514 defa)

#0 - 23.07.2021 00:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @only  - Roderick Baker

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Orlando_Carter

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
GBİ - Dolandırıcılık Kural İhlali

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İyi günler, maden çıkartmak için Diaz maden ocağına yönelmiştim, o sırada birisi bana seslenerek  10 tane kurşunu $20.000'a sattığını iddia etti, IC olarak pazarlığı yaptık ve parayı verdim, kişi boş bir poşeti üstüme atarakten gitti. Aşağıda SS'lerde göstereceğim üzere kurallara baktığımda Dolandırıcılık "pasif" yazmaktadır, ikinci olarak kişi maden ocağında böyle bir rol yapıyor, hemde tam güvenlik kulübesinin yanında, ne kadar realistik bir rol? Daha sonra kişiye PM'den bu durumun yanlış olduğunu belirtiyorum, kişinin $20.000 için gözü fazla döndüğü için umursamıyor, bende şikayet açmış bulunmaktayım. Ayrıca, dolandırıcılık rollerinde aşağıda görüldüğü üzere "eşya" dolandırmak yasaktır. Bunun yanında parantez içinde pasif yazmaktadır. Eğer arkadaşın iddia ettiği gibi pasif değilse burada benim bir hatam bulunmuyor, genede paramın geri iade edilmeslini istiyorum, sonuçta forum kurallarında pasif yazıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Kişi ile aramızda geçen dialog ve paramı dolandırma rolü:

Spoiler: GösterGizle

Kişi ile PM konuşmalarımız:

Kural:

Ek açıklamalar(varsa): Paramın geri iade edilmesini ve kişinin gerekli cezayı almasını istiyorum.

« Son Düzenleme: 25.07.2021 18:20 amrepo »

#1 - 23.07.2021 00:19
Merhabalar. Bu tarz rollerden sonra mağdur taraf genelde şikayet açtığı için tahmini olarak sunulan bahaneleri ve bu bahanelere karşı savunmalarımı yazacağım.
Öncelikle ViceWiki'ye bakıldığında dolandırıcılık serbest ve 20K'ya kadar sınırı var, ben maden dolandırıcılığı yaparken bu kuralları göz önünde bulundurarak yapıyorum.

Parayı alır almaz kaçmıyorum, sana gerçekten eğer bilgisiz bir karakter yönetiyorsan sana kurşun yerine taş veriyorum. Eğer karakterinin bu konuda çok bilgisi yoksa yalnızca ufak bir araştırmayla anlayabileceği bariz. Taş ile Kurşun arasında dağlar kadar bir fark yok maalesef.
Kurşun: GösterGizle

Birliğiniz yeni kurulmuş ve 10 gün boyunca illegal yasağı olabilir. Fakat bu tamamen illegalden arındığınız, 10 gün boyunca hiç bulaşmayacağınız anlamına gelmez. Birliğinizi dolandırmıyorum, "sizi" dolandırıyorum. Bu kişisel bir mesele, kişisel meselelerde agresif tavrını koruyabilirsin.

GBİ'a değineceğim. Güvenli bölgede seni vurmuyorum, seni kaçırmıyorum, seni dövmüyorum, sana karşı şüpheli hiçbir şey yapmıyorum. Kameralardan bakıldığında dolandırıcılık olarak görünemez, ben aracın içindeyken bana parayı veriyorsun. Bende sana paketi veriyorum, burada hiçbir şüpheli bir şey yok. Kameralardan izleyen biri standart bir alışveriş olarak görecektir.

Sanırım daha fazla savunma yapmama gerek yok, hatalı bir rol sergilediğimi düşünmüyorum. İyi günler dilerim.
ufak bir not: 20k büyük bir para, bunu kabul ediyorum fakat rolde her zaman kazanacaksınız diye bir şey yok, kaybetmenizde bir roldür. Yaptığım dolandırıcılık bir kural ihlali değil.
not2: madenler ne zamandan beri eşya olarak sayılıyor?
« Son Düzenleme: 23.07.2021 00:23 only »

#2 - 23.07.2021 00:23
1. 10 günlük illegal konusunda bir şey demedim sonrasında, bu konuda haklısın.
2. Vice forum kurallarında (inaktif) yazıyor, bende buna göre rol yapıyorum.
3. GBİ olması için, illaki adam vurmana,  kafasını kırmana gerek yok.

Eğer Wiki'de serbest, forumda (inaktif) yazıyorsa burada sanırım yönetimsel bir sorun var, ben orada inaktif yazdığı için rahat bir şekilde rolümü yapıyorum. Sonuç ne olursa olsun para iadesi istiyorum.

#3 - 23.07.2021 00:26
1. 10 günlük illegal konusunda bir şey demedim sonrasında, bu konuda haklısın.
2. Vice forum kurallarında (inaktif) yazıyor, bende buna göre rol yapıyorum.
3. GBİ olması için, illaki adam vurmana,  kafasını kırmana gerek yok.

Yaptığım rol adminler tarafından hatalı bulunursa ben para iadesini gerçekleştirmeye hazırım, benim için sorun değil.
Vicewiki bildiğim kadarıyla daha güncel bir kaynak ve bütün güncellemeler artık oradan yapılıyor, bu nedenle forumdan değil wikiden kuralları incelemenizi tavsiye ederim.

GBİ yapmadığımı tekrardan dile getiriyorum. Yaptığım illegal bir faaliyet fakat Güvenli Bölge'nin güvenli olmasının sebebi kameralı olması. Ben kameralara karşı şüpheli gözükecek herhangi bir şey yapmıyorum. Dışarıdan bakıldığında alış-veriş, değil mi? Dolandırıldığını sadece sen IC olarak biliyorsun, bunu dışarıdan bakan biri muhtemelen anlamaz. Sana etrafı kapalı bir taş paketi veriyorum, sende IC olarak bunun kurşun olduğunu düşünüyorsun. Bunu sadece sen düşünüyorsun ama, dışarıdan kim ne bilecek? Değil mi?

#4 - 23.07.2021 00:33
Benim bildiğim güvenli bölge(meslek ortamları ve yakını) içinde ve etrafında hiçbir türlü agresif rol + illegal rol yapılamaz.
Savunman için teşekkür ederim, yönetici kararını bekleyelim.  :)

#5 - 23.07.2021 00:34
Benim bildiğim güvenli bölge(meslek ortamları ve yakını) içinde ve etrafında hiçbir türlü agresif rol + illegal rol yapılamaz.
Savunman için teşekkür ederim, yönetici kararını bekleyelim.  :)

Anlayışın için teşekkürler, şikayet biraz daha uzar sanıyordum.
Gerekli savunmamı yaptığımı düşünüyorum, yönetici kararı bekleyebiliriz.

Yaptığım eşya dolandırıcılığı değil. Para olarak 20 bin dolandırıyorum ve bu kurallara uygun.
« Son Düzenleme: 23.07.2021 02:06 only »

#6 - 23.07.2021 19:41
Şikayet yönetici kararı bekliyor, güncel. :palmiye:

#7 - 24.07.2021 03:22

Kurallarda "inaktif" yazıyor, ben buna göre rolümü yaptım. Eğer "inaktif" değilse bile paramın geri iade edilmesini istiyorum, kurallarda böyle yazıyorsa benim yapacak bir şeyim yok.

#8 - 25.07.2021 22:06
Şikayet aktif.

#9 - 01.08.2021 12:51
Şikayet Aktif.