Konu: Dolandırıcılık+ GBİ @Keywon_Maxwell  (Okunma sayısı 417 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.07.2021 15:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Keywon_Maxwell @vinewoods

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Maddox_Geoffrey

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:20.07.2021 14.54

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

Dolandırıcılık:Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Madencilik ile belirtilen oyuncuya viceX madeni sattım, malesef param verilmedi,  daha sonra da kaçıp durdu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  https://prnt.sc/1di5mb1  https://prnt.sc/1di7r0x
Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 23.07.2021 12:54 Bestheborges »

#1 - 20.07.2021 15:58
/esyasat kullanabilirdin kendin vermek istedin üstelik 20 k ya kadar dolandırıcılık serbest

#2 - 20.07.2021 16:02
Yeni gelen bir sistem olduğundan dolayı, parametreleri kullanmamam normal, Güvenli bölge olduğunu unutmuş olmalısın. Eğer güvenli bölge olmasaydı o zaman senin ic de ağzını burnunu kırıp yatırmam gerekirdi öyle değil mi? ama ben yapmadım çünkü güvenli bölge olduğunun ve rolsel olarak rolün dışına çıkmayacağını umdum :)

#3 - 20.07.2021 16:15
Selamlar, iyi forumlar.

Öncelikle böyle gereksiz bir olayla @Bestheborges ve benim değerli vaktimi çaldığın için teşekkürler. Henüz dört gün önce gelmiş olan madencilik sistemi şuan BETA aşamasında olduğu için hem oyuncular tarafından hem de oyun yetkilileri tarafından zaman zaman bilinmezliklerle karşı karşıya kalınan bir sistem. Bu yüzden henüz o sistemle ilgili net kurallar belirlenmedi ya da sistem tam olarak oturmadı. Bes Rivera karakterinin sana orada önce ViceX eşyasını vermesini eminim ki sen aptallık olarak nitelendiriyorsundur fakat burada bir oyun oynuyoruz ve Bes Rivera karakterini yöneten oyuncu oyun oynadığının farkında olduğu için sana o eşyayı /esyasat komutunu kullanmak yerine direkt olarak /esyaver komutu ile veriyor. Sana yardımcı olması amacıyla buraya dolandırıcılık kural ihlalini alıntılıyorum.

Alıntı
Dolandırıcılık:Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.

Bes Rivera karakterinden ViceX madeni alındı ve parası verilmedi. Oyun kurallarında da belirtildiği gibi maksimum $20.000'a kadar dolandırıcılık yapabiliyorsun. Sen ise burada bir maden dolandırıcılığı yapıyorsun. Şuan net kuralları olmadığı için ve serbest bir piyasa olduğu için Bes Rivera ViceX madeninin tanesini de yirmi bin dolara satıyor olabilirdi. Bu da senin kurduğun; "/esyasat kullanabilirdin kendin vermek istedin üstelik 20 k ya kadar dolandırıcılık serbest" cümlesinin ne kadar mantıksız bir cümle olduğunu kanıtlıyor.

Burada emin ol ki beş ya da on bin doların peşinde değiliz çünkü oyun oynadığımızın farkındayız fakat bu tarz saçma olaylar mide bulandırıyor.

#4 - 20.07.2021 16:18
ben baska sunucudan geldim ve tak diye verdi yani bedava vicex diye geçirdim ve kaçtım sistemler boşuna eklenmiyor
« Son Düzenleme: 28.07.2021 16:32 vinewoods »

#5 - 20.07.2021 16:21
Selam,
Umarım en yakın sürede sunucuya adapte olursun, bugün iki saatimi seni anlamaya ve sana üzülmeye ayıracağım. İyi forumlar, keyifli roller. @vinewoods

#6 - 20.07.2021 16:34
ben baska sunucudan geldim ve tak diye verdi yani enayi vicex i diye geçirdim ve kaçtım sistemler boşuna eklenmiyor

Yaptığınız şeyde sıkıntı olan yer ''Güvenli bölge'' içinde yer alıp illegal faaliyet yürütmek. İc olarak dolandırmanın da malesef sınırları var. Çünkü şöyle bir şey var, eğer bu olay yani alım satım işlemi, başka yerde gerçekleşse oradan rahatça uzaklaşabileceğini mi sanıyorsun? Çekip vururum. Ben de illegalim çünkü. Ama ''Güvenli bölge'' olduğu için ben orada sana bir şey yapmıyorum. Yani kısa bir deyişle, orada illegal takılma gibi bir hakkın yok. Öyle bir hak olsaydı seni yatırarak bunu bizzat ben yapardım.
« Son Düzenleme: 20.07.2021 16:36 Bestheborges »

#7 - 22.07.2021 11:46
eve gittiğimde mixing den de ben şikayet açıcağım sana o zaman, şuan köydeyim bayramım var. güvenli bölge yazmıyordı ki sol altta güvenliymiş gibi rol yapalım?

#8 - 22.07.2021 16:59
eve gittiğimde mixing den de ben şikayet açıcağım sana o zaman, şuan köydeyim bayramım var. güvenli bölge yazmıyordı ki sol altta güvenliymiş gibi rol yapalım?

Meslek alanı olduğu için Güvenli Bölge içinde yer alıyor, mixing ile alakalı da bir olay yok. Orada zaten kural dışı bir şey yapıyorsunuz. Yani öyle bir durum zaten rolü,kuralları bilen biri tarafından hiçbir zaman yaşanmazdı. Buna ek olarak non-rp de var. Rolden kaçıyorsunuz. Orada size ''Dur, gelsene zenci, seni bekliyorum,'' dememe rağmen oralı bile olmuyorsunuz, hiçbir şekilde cevap vermiyorsunuz, emote verilmeden kaçıyorsunuz ve rol dışı hareketler sergilemeye devam ediyorsunuz.
Yönetici kararını bekleyelim.
« Son Düzenleme: 22.07.2021 17:06 Bestheborges »

#9 - 26.07.2021 18:56
gerçekten özür dilerim bilmiyordum 2 k yı arkadaşa verebilirim veya vicex leri geri verebilirim