Konu: [19.07.2021 - Franklin_Rashford] Sürekli Roleplay  (Okunma sayısı 396 defa)

#0 - 19.07.2021 01:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Franklin_Rashford @WaxeL

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Idlewood Mafia Brims Üyeleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19/07/2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

a) Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

b) Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Akşam saatlerinde, sayıca kat ve kat fazla olduğumuz sırada bir kavga rolüne giriyoruz, sonra yaşananlar sonucunda Franklin Rashford ve o bölgede olan tüm BSMC üyeleri sistemsel yaralıya düşüyor, Franklin Rashford ve diğer yerdeki yelekli üyelerin yeleğini çalma rolüne giriş yapıyoruz ve biliyoruz ki bu rolü sistemsel değil, rolsel yapıyoruz, sunucu kurallarına uyan ve yasak olmayan bir rol. Franklin Rashford rolün devamında yaşananları kabul etmiyor, do kanalından yazılanları reddediyor ve: "Role uymuyorum, yasak, gasp rollerine girer, -" tarzında sürekli roleplay'e karşı gelen davranışlar sergiliyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 19.07.2021 01:40 quakeN »

#1 - 19.07.2021 01:40
Yaklaşık on tane yelek alma emote'u vermişizdir, arkadaş her aldığımızda " Role uymuyorum." , " Alamazsın." gibi şeyler yazdı. Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 19.07.2021 01:44
Tehlikeli bir bölgede bile değilsiniz, üstüne üstlük Buffalo'nun Onaylı Hood bölgesindesiniz. Nasıl yelek çalıyorsunuz anlamış değilim.

#3 - 19.07.2021 01:48
Tehlikeli bir bölgede bile değilsiniz, üstüne üstlük Buffalo'nun Onaylı Hood bölgesindesiniz. Nasıl yelek çalıyorsunuz anlamış değilim.

Evet, Buffalo MC'nin onaylı bölgesindeyiz, en az yirmi beş kişiyiz, sayıca üstünüz ve yaşanan kavga sonucunda yaralanmış, sistemsel düşmüşsünüz. Bu rolü yapmamızda hiçbir sakınca yok. Lütfen şikayetle ilgili olan kişi yazsın.

#4 - 19.07.2021 01:50
Öncelikle tehlikeli bölgede veya kendi hood bölgenizde değilsiniz birine ait olan bir şeyi zorla almak ne olursa olsun gasp rolüne girer, bize ait olan bir hood bölgesinde olduğunuz için bunu yapamayacağınızı düşünüyorum.Ayrıca da ''Outlaw MC'' kültürüne göre yeleği alınan bir üye daha fazla kulüpte barınamaz ve öldürülür.Yaklaşık 10 kere yelek alma emotesi verdik diyorsun direk bu karakterin CK'sı demek, bunu yapabilmek için Faction Management ekibi ile görüşülüp izin verilirse yapılabilmeli.Yapılan rol esnasında ben de bölgede olduğum için düşüncemi yazma gereği duydum, Waxel gördüğü zaman savunmasını yapacaktır. :o
« Son Düzenleme: 19.07.2021 01:55 Dukkha »

#5 - 19.07.2021 02:03
Öncelikle tehlikeli bölgede veya kendi hood bölgenizde değilsiniz birine ait olan bir şeyi zorla almak ne olursa olsun gasp rolüne girer, bize ait olan bir hood bölgesinde olduğunuz için bunu yapamayacağınızı düşünüyorum.Ayrıca da ''Outlaw MC'' kültürüne göre yeleği alınan bir üye daha fazla kulüpte barınamaz ve öldürülür.Yaklaşık 10 kere yelek alma emotesi verdik diyorsun direk bu karakterin CK'sı demek, bunu yapabilmek için Faction Management ekibi ile görüşülüp izin verilirse yapılabilmeli.Yapılan rol esnasında ben de bölgede olduğum için düşüncemi yazma gereği duydum, Waxel gördüğü zaman savunmasını yapacaktır. :o

Birader, oturmuş burada bana kültür öğretiyorsun. Senin ne rolü yaptığın, nasıl yaptığın ve kültürün inan ki en ufak umrumda değil. Şikayetle gram alakan yok burada gelmiş bana nutuk çekmeye ve FM ekibine emirler yağdırıyormuş gibi konuşuyorsun. Sokağına da gelirim, döverim de, yeleğini de çalarım çünkü bu bir roldür ve rol de kalması gerekir ve ihlal de değildir. Bir oyuncu yapılan rolü kendi öz kararıyla rol yaptığımız do kanalından hiçbir şekilde engelleyemez, bu bir kural ihlalidir, ne olursa olsun Sürekli Roleplay'e karşın gelir.

Zamanında başka bir hood onaylı MC birliği ile savaşta iken R-19'unun yeleği alındı ve yakılma rolüne girildi. Daha sonrasında ise karakter CK olmadığını hepimiz biliyoruz. Ayrıca kültür diyorsun ancak yeleğinde Nazi bayrağı taşıyan, ırkçı karakterler canlandıran bir oluşuma siyahi karakterle girmişsin, ironikomik.

Şikayetle gram alakası olmayan kişiler sadece toksiklik ve laf sokma amacıyla şikayetin altına yazmasın şikayet üsluplu ve seviyeli bir şekilde ilerlesin.

#6 - 19.07.2021 02:14

Birader, oturmuş burada bana kültür öğretiyorsun. Senin ne rolü yaptığın, nasıl yaptığın ve kültürün inan ki en ufak umrumda değil. Şikayetle gram alakan yok burada gelmiş bana nutuk çekmeye ve FM ekibine emirler yağdırıyormuş gibi konuşuyorsun. Sokağına da gelirim, döverim de, yeleğini de çalarım çünkü bu bir roldür ve rol de kalması gerekir ve ihlal de değildir. Bir oyuncu yapılan rolü kendi öz kararıyla rol yaptığımız do kanalından hiçbir şekilde engelleyemez, bu bir kural ihlalidir, ne olursa olsun Sürekli Roleplay'e karşın gelir.

Zamanında başka bir hood onaylı MC birliği ile savaşta iken R-19'unun yeleği alındı ve yakılma rolüne girildi. Daha sonrasında ise karakter CK olmadığını hepimiz biliyoruz. Ayrıca kültür diyorsun ancak yeleğinde Nazi bayrağı taşıyan, ırkçı karakterler canlandıran bir oluşuma siyahi karakterle girmişsin, ironikomik.

Şikayetle gram alakası olmayan kişiler sadece toksiklik ve laf sokma amacıyla şikayetin altına yazmasın şikayet üsluplu ve seviyeli bir şekilde ilerlesin.

Öncelikle rolde bulunduğum için yazma gereği duydum, yaptığım yanlışsa yetkililer cezasını verir.Yazdığım yazıda toksiklik olduğunu sanmıyorum, benim karakterimi ne şekilde ilerlettiğim seni alakadar etmemeli.Biraz daha sakin bir üslupla yanıt verirsen daha iyi olur sonuçta altı üstü bir oyun oynuyoruz, iyi roller dilerim.

#7 - 19.07.2021 04:32
Öncelikle zenci birinin destekçi olmasında bir sakınca yok. Eğer yelek giyerse sıkıntı olur.

Benim konuma gelirsek, MC bölgesinde yelek çalma rolü yaparak büyük bir işe kalkışıyorsunuz. Bu tarz rollerde FM ekibinden izin alınması gerektiğinin taraftarıyım. Bir motorcunun yeleği giderse CK vermek zorunda kalır. Ben nerdeyse bir yıllık karakterimi böyle saçma roller uğruna çöp etmem. Ayrıca R19 karakteri alıp foto çekinip kafasına şaplak atma rolleri yapmak ne kadar doğru? Zaten uzun zamandır oynadığım bu sunucuda bir çok savaşa girdim fakat rol zevkim uzun zamandır böyle kaçmamıştı. Rol yaparken karşıdaki kişileri düşünün. 

#8 - 19.07.2021 11:15
Spoiler: GösterGizle
Öncelikle zenci birinin destekçi olmasında bir sakınca yok. Eğer yelek giyerse sıkıntı olur.

Benim konuma gelirsek, MC bölgesinde yelek çalma rolü yaparak büyük bir işe kalkışıyorsunuz. Bu tarz rollerde FM ekibinden izin alınması gerektiğinin taraftarıyım. Bir motorcunun yeleği giderse CK vermek zorunda kalır. Ben nerdeyse bir yıllık karakterimi böyle saçma roller uğruna çöp etmem. Ayrıca R19 karakteri alıp foto çekinip kafasına şaplak atma rolleri yapmak ne kadar doğru? Zaten uzun zamandır oynadığım bu sunucuda bir çok savaşa girdim fakat rol zevkim uzun zamandır böyle kaçmamıştı. Rol yaparken karşıdaki kişileri düşünün. 

Bundan 2 ay önce R-19 karakterimi çatışmada vurduğunuzda kaçırıp 3 saat işkence rolü yapmıştınız, hatırlıyor musun? Hatta duvar boyası ile beyaza boyama rolü yapmıştınız, "Zencileri beyaza boyadık" falan diye dalga geçiyordunuz. Bir zencinin beyaza boyanmasında sorun yok, senin kafana şaplak atılmasında mı sorun var?

Zamanında birliğinde bulunan Abel şahit olacaktır, hala oynuyor mu bilmiyorum. Rol esnasında PM'den "Rahatsız oluyorsan yapmayayım" diye sorduğunda her şeyin rol ile gerçekleştiğini, rol dahilinde istediğini yapmakta özgür olduğunu söylemiştim.

Ek olarak, her vurduğunu kaçıran bir birlik olarak ufak tokat rollerinden bezmeniz ne kadar doğru? Her gece R-20 karakteriniz dahil bütün oluşum düşse de bir kişiyi bile kaçırmam, çünkü bunun tek taraflı zevk olduğu bariz. Senin rolünde ise sadece sen yerdeyken birkaç tokat ve dalga söz konusu olmuş. Bunlardan kolayca rahatsız olacaksan diğer rollerinde de karşıdakini düşünmen güzel olur.

#9 - 19.07.2021 14:20
Yazdıklarıma birkaç ekleme daha yapacağım.

Zamanında Sakuma, Tamaz ekibi ile savaştaydınız. Damon karakterini vurdular ve yeleğini aldılar. O zamanda da gasp rolleri inaktifti, şu anda da inaktif. Buna rağmen yelek alınma rolü yapıldı. Oradaki karakter de R-19, sen de öylesin. Olaylar arasında hiçbir fark yok.

Blood/Brim kültüründeki bir siyahi karakteri beyaza boyuyorsunuz, sizin görüşünüzle bu aşağılayıcı sayılmıyor, biz yeleğinizi alınca mı aşağılayıcı rol sayılıyor? Hiç sanmıyorum.

Eğer bir role giriyorsanız, o rolün sonucuna da farklı rollerde katlanmayı kabul ediyor olmak zorundasınız. Ben zamanında beyaza boyanırken nasıl role yüzde yüz uyum sağladıysam, sen de şu an uyum sağlamak zorundasın. Çünkü bu rol, burada roleplay yapıyoruz. Öyle değil mi?

Yukarıda bahsettiğim role @Thorin the dealer admin de şahittir, yeleğin alınmasına itiraz edildiğinde durumu inceleyen ve Damon karakterine "yaralı durumuna düştüğünde her türlü role uyum sağlaması gerektiğini" söyleyen yetkili oydu.

Bu olaylar yaşanırken ben de Buffalo birliğindeydim, o zamanki rollere her türlü uyum sağlandığına da kendim şahidim. Şu an neden bu uyum sağlanmıyor? Rol yapıyoruz, her şey rollü gerçekleşiyor. Siz yaptığınızda problem olmuyor, biz yaptığımızda neden "/do role uymuyorum." yazıyorsunuz?
« Son Düzenleme: 19.07.2021 14:23 Orh4n »