Konu: [18.07.2021 - Sua_Joon , Lilith_Krawchanka] Fear RP, PG, GBİ  (Okunma sayısı 433 defa)

#0 - 18.07.2021 22:43

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Sua_Joon @Serenity_  , Lilith_Krawchanka @HazretiMustafa

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.07.2021 - 21:49

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
37-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatların arkasına geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11) Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13) Stadium
7.14) Verdant Bluffs Malikanesi
7.15) Malibu Corporation
7.16) Hapishaneler
http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 18.07.2021, saat 21:49'da kişiler kodeste 1.26'dan (Kolluk kuvvetlerine direnmek) ötürü üstleri aranıp sevk işlemleri için rollere girilecekti. Sua Joon isimli kişi garajdan kodeslere çıktığımız gibi Lilith Krawchanka isimli karaktere emote vermeden ve güvenli bölgede olmasına rağmen powergame yaparak kelepçeli haliyle yumruklar savurup yere düşürdü, kanıtlar kısmında "/hasarlar" menüsü gözüküyor Lilith Krawchanka'ın. Sonrasında Sua Joon'u duvara yaslamama rağmen sürekli mekanda dolaşmaya başladı. "/pm" yoluyla kendisine bunu yapmaması için uyarılarda bulundum ve aldığım cevap "Şikayet açabilirsin, bende sana açarım." oldu. Durum böyle olunca şikayet açma gereksiniminde bulundum. Sua Joon isimli kişi bu OOC konuşmadan sonra Lilith Krawchanka ile birlikte partnerim olan P. Lvovna ve bana saldırdılar. Canımızın düştüğünü kanıtlarda görebilirsiniz. Kendileri fear rp yapması gerekirken ve sürekli role uymaları gerekirken uymayıp ihlaller yaptılar. En sonunda ikisinide "/hapis" komuduyla sevk işlemlerini halledip rolü sonlandırdık.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Sua Joon isimli karaktere "/pm" yoluyla ulaşıp ihlal yapmamasını belirttim ancak kendisi "/pm"i sanki "/b" bölmüşüm gibi bana "Yazmaya devam edersen şikayet açarım" der gibi tavırlar sergiledi. Son olarakta Lilith Krawchanka isimli karaktere pm yoluyla arkadaşının yaptığı ihlali söyleyip kendisine söylemesini belirttim ancak arkadaşını savunup "Şikayet açıcaksan aç." gibi yazılar yazdı. Ss'lerde bu yazıların tamamı bulunuyor. Martin Phoenix isimli karakterin olayla alakası yok, kendisini tanımadığım halde pm attı.

#1 - 18.07.2021 22:56
Şimdi fark ettim, ilk başta bulunan kanıtlar kısmındaki ss'de Lilith Krawchanka isimli karakter karakterime "Price, buranın çıkışıda var." diyip şantaj yapıyor ve fear rp kuralını çiğniyor.

#2 - 18.07.2021 23:06
Öncelikle merhaba, attığın kanıtlarda da göründüğü üzere hareketimi engelleyen hiçbir unsur bulunmuyor ve yürümeme rağmen IC olarak rolünü yapmayıp gelip bana PM atıyorsun. Cevabını aldıktan sonra ise yine rol yapmadan kolumdan duvara sürüklüyorsun, bu sefer yasladıktan sonra karakterimin üzerine emotesuz bir şekilde /lean 2 çekip rol yapmadan yine bekliyorsun. Bende bu sefer seni emotelarımı vererek seni ittiriyorum, ve tekrar gezinmeye başlıyorum. Yani karşımda rol yapmadan, robot hatta daha vasıfsız bir şekilde duran bir varlığa karşı nasıl bir korku rolü yapmam gerek anlamış değilim. Her neyse, tekrar etrafta yürüyorum ve yine rol yok, yine pm geliyor. Sonra tekrar tek bir emote vererek rol yapmadan beni duvara götürüyorsun. Ek olarak ise ben orada yanlışlıkla Lilith karakterini düşüyorum, daha öncesinde yaralıya düştüğü için canı az ve kas gücümden dolayı da direkt olarak yere düşüyor, yere düşmesini partneriniz role yansıtmadan devam ederken, yere düşen kişi şikayetçi olmazken size ne oluyor açıkçası çok merak ediyorum. Ss'lere bakınca bir rol yaptığınız da göremiyorum, şikayet açmak için dünden hazırsınız, sadece pm atıp ss alarak rolün bitmesini, şikayet açmayı bekliyorsunuz. Her neyse, uzatmak istemiyorum, lütfen şikayetti çorbaya çevirmeden net/anlaşılır yanıtlar ile sonuçlandıralım. İyi geceler.

#3 - 18.07.2021 23:33
Öncelikle merhaba, attığın kanıtlarda da göründüğü üzere hareketimi engelleyen hiçbir unsur bulunmuyor ve yürümeme rağmen IC olarak rolünü yapmayıp gelip bana PM atıyorsun. Cevabını aldıktan sonra ise yine rol yapmadan kolumdan duvara sürüklüyorsun, bu sefer yasladıktan sonra karakterimin üzerine emotesuz bir şekilde /lean 2 çekip rol yapmadan yine bekliyorsun. Bende bu sefer seni emotelarımı vererek seni ittiriyorum, ve tekrar gezinmeye başlıyorum. Yani karşımda rol yapmadan, robot hatta daha vasıfsız bir şekilde duran bir varlığa karşı nasıl bir korku rolü yapmam gerek anlamış değilim. Her neyse, tekrar etrafta yürüyorum ve yine rol yok, yine pm geliyor. Sonra tekrar tek bir emote vererek rol yapmadan beni duvara götürüyorsun. Ek olarak ise ben orada yanlışlıkla Lilith karakterini düşüyorum, daha öncesinde yaralıya düştüğü için canı az ve kas gücümden dolayı da direkt olarak yere düşüyor, yere düşmesini partneriniz role yansıtmadan devam ederken, yere düşen kişi şikayetçi olmazken size ne oluyor açıkçası çok merak ediyorum. Ss'lere bakınca bir rol yaptığınız da göremiyorum, şikayet açmak için dünden hazırsınız, sadece pm atıp ss alarak rolün bitmesini, şikayet açmayı bekliyorsunuz. Her neyse, uzatmak istemiyorum, lütfen şikayetti çorbaya çevirmeden net/anlaşılır yanıtlar ile sonuçlandıralım. İyi geceler.

İşte bu yüzden sürekli roleplay kuralı var ve çevrenizde rol yapan insanların yaptığınız trol ve toxic hareketlerden rollerinin etkileneceğini bilmiyorsunuz yada bilmemezlikten geliyorsunuz. Aynı şeyi Lilith Krawchanka isimli karakterin yaralı süresi bitince ikinizin partnerimle bana saldırmanızın ve bunun aynı anda olacak bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Ss'lerde görüldüğü üzere sürekli bir yerlere giden bir karakterin mevcut. Senin karakterini karakterim tutmasına rağmen sürekli oradan oraya koşturursan burada kimse rol yapamaz. Huzur bozacak davranışlar yaptığınızın farkına varmanızı istiyorum.

#4 - 19.07.2021 00:08

İşte bu yüzden sürekli roleplay kuralı var ve çevrenizde rol yapan insanların yaptığınız trol ve toxic hareketlerden rollerinin etkileneceğini bilmiyorsunuz yada bilmemezlikten geliyorsunuz. Aynı şeyi Lilith Krawchanka isimli karakterin yaralı süresi bitince ikinizin partnerimle bana saldırmanızın ve bunun aynı anda olacak bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Ss'lerde görüldüğü üzere sürekli bir yerlere giden bir karakterin mevcut. Senin karakterini karakterim tutmasına rağmen sürekli oradan oraya koşturursan burada kimse rol yapamaz. Huzur bozacak davranışlar yaptığınızın farkına varmanızı istiyorum.
Dediğim gibi yanlışlıkla olan bir şey, partneriniz bunu anlayışla karşılayabiliyor iken sizin bu şekilde ilkel davranışlar sergilemeniz oldukça garip. Sonuç olarak dediğiniz gibi "roleplay" yapıyoruz burada. Ufak hatalar görmezden gelinebilir, ek olarak şu ana kadar dile getirmedim, hasar loglarına bakıldığında sizin de bana bir çok kez, yanlışlıkla olmayacak kadar vurduğunuz görülecektir, neden bunu hiç söylemiyorsunuz, ben söylemiyorum çünkü insanların en ufak hatasında yararlanmıyorum, sizin tabiriniz ile "toxiclik" yapmıyorum. =) Madem sürekli roleplay kavramı var, orada yapman gereken rolü sergile, zaten görüntüler sana ait, hiçbir şekilde rol yapmayıp sadece açık arayarak ss almak için bulunuyor gibisin.

#5 - 19.07.2021 01:45
Daha fazla münakaşaya girmeye lüzum yok, yetkili kararı bekliyorum.

#6 - 19.07.2021 17:14
Merhabalar,

(• HASAR KONUSU) Sua karakter bana yanlışlıkla vurdu, bu durumda benim şikayet açmam gerekirken arkadaşımız açıyor, saçma. (Sua karakterinden bu konuda şikayetçi değilim, o hasar vermenin bana karşı hatalı olduğunu anladım. BU KONUDA BEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM)

(• SALDIRMA KONUSU) Diğer tarafa geçelim, size saldırma konusuna gelirsek ellerimiz kelepçeli, kafamız kelepçeli değil. Bunu başka bir adminlerde/oyuncularda yapıyordu benim rollerimde, baton ile dövülüyordular.

(• PM KONUSU) PM konusuna gelecek olursak, ellerin tutuyor bana atacağına kendisine atabilirsin (atmışsın zaten), bana gelip (Arkadaşına söyle devam ederse şikayet açacağım) yerine ona söylüyebilirsin, burada bir şey göremiyorum. Şikayetini aç diyorum.

(• BURANIN ÇIKIŞI VAR KONUSU) Son konuya gelelim, (Price, buranın çıkışı da var) Burada bunu söylememin seni IC'de dost bilmemin ve dalgasına söylememin bir şeyi, DOSTlarımla böyle konuşuyorum, onlar anlıyor dalgasına söylediğimi.

Savunmam bitmiştir, gerekli işlemler yapılabilir.

#7 - 19.07.2021 19:39
Merhabalar,

(• HASAR KONUSU) Sua karakter bana yanlışlıkla vurdu, bu durumda benim şikayet açmam gerekirken arkadaşımız açıyor, saçma. (Sua karakterinden bu konuda şikayetçi değilim, o hasar vermenin bana karşı hatalı olduğunu anladım. BU KONUDA BEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM)

(• SALDIRMA KONUSU) Diğer tarafa geçelim, size saldırma konusuna gelirsek ellerimiz kelepçeli, kafamız kelepçeli değil. Bunu başka bir adminlerde/oyuncularda yapıyordu benim rollerimde, baton ile dövülüyordular.

(• PM KONUSU) PM konusuna gelecek olursak, ellerin tutuyor bana atacağına kendisine atabilirsin (atmışsın zaten), bana gelip (Arkadaşına söyle devam ederse şikayet açacağım) yerine ona söylüyebilirsin, burada bir şey göremiyorum. Şikayetini aç diyorum.

(• BURANIN ÇIKIŞI VAR KONUSU) Son konuya gelelim, (Price, buranın çıkışı da var) Burada bunu söylememin seni IC'de dost bilmemin ve dalgasına söylememin bir şeyi, DOSTlarımla böyle konuşuyorum, onlar anlıyor dalgasına söylediğimi.

Savunmam bitmiştir, gerekli işlemler yapılabilir.

- Mekanda sadece sizin karakteriniz bulunmuyor, kodeslerde gözaltına alınmış kişilerde var. Ayrıca bizim karakterlerimizde bu yapılanı gördü ve sürekli roleplay kuralına uyarak bu yapılanları dikkate alıyoruz.

- Güvenli bölgede hiç bir şekilde polise üstünlük sağlayamazsınız ve kelepçeliyken saldırmak gibi eylemlerde bulunamazsınız. Başka ihlal yapan kişiler varsa ve onlar ihlal yapıyor diye sizde ihlal yaparsanız kurallara kimse uymaz. Ve ayrıca o ihlal yapan kişileri şikayet etmezseniz ihlallere göz yummuş olursunuz.

- Ortak nezaket kuralının forumda da uyulması gerektiğini söylememe gerek yoktur umarım..

- Bir ay öncesine kadar polis rolleri yapan karakterin şuanda illegal yarış birliğinde departmanın araç renk koduyla polisten kaçan bir karaktere bürünmüş, karakterimin bunu iyi niyetle karşılayacağını söyleyemem.

#8 - 19.07.2021 19:47
Göründüğü üzere hiçbir şekilde saldırmıyorum, zaten karşımda rol yapmayan birisi bulunuyor bu nedenle kodesde sadece dolanıyorum, herhangi bir fear-rp ihlali yok, karakterime tek bir kelime dahi etmiyorsun, pmden uyardıktan sonra rolünü yapmış gibi sadece emote verip duvara götürüyorsun ve tekrar hareketsizce bekliyorsun, her neyse. Şikayet sonuçlanabilir, savunmamız bitti. Tartışmaya çevirip uzatmadığınız için teşekkürler, iyi geceler.
« Son Düzenleme: 19.07.2021 19:49 Serenity_ »

#9 - 19.07.2021 19:49
Göründüğü üzere hiçbir şekilde saldırmıyorum, zaten karşımda rol yapmayan birisi bulunuyor bu nedenle kodesde sadece dolanıyorum, herhangi bir fear-rp ihlali yok, karakterime tek bir kelime daha etmiyorsun, pmden uyardıktan sonra rolünü yapmış gibi sadece emote verip duvara götürüyorsun ve tekrar hareketsizce bekliyorsun, her neyse. Şikayet sonuçlanabilir, savunmamız bitti. Tartışmaya çevirip uzatmadığınız için teşekkürler, iyi geceler.

Sizede iyi geceler