Merhaba, SAMP sunucularında dönen illegal ekonominin silah kısmı normalde şöyle ilerler,
Don of City > Kendini kanıtlamış illegal birlikler > Yeni illegal birlikler > Sokaklar/Yeni oyuncular.
Bu silah ekonomisinde döngünün en büyük kısmını LSPD kapatır. LSPD sürekli olarak el koyduğu silahlar ve bazı dönemlerde yaptığı büyük operasyonlar ile sunucuda bulunan silahları ortadan kaldırır. Bu da yönetimi yeni bir sevkiyata iterek aynı zamanda hali hazırda elinde

bulunan oyuncular bunu kaybettiği için tekrar arayışa girerler. Bu şekilde silah satış işinde bir para döngüsü oluşarak üstte belirttiğim örnekte olduğu gibi herkes belirli bir kâr marjı koyarak silahları satmaya devam eder. Silahların en pahalı satıldığı yerler sokaklardır. Buralarda genelde çete/sokak yerleşimi yapısına sahip birlikler silahları oyuna yeni başlamış ve illegal rol yapmaya hevesli oyunculara satar.
Daha önce SAMP tarihinde örnekleri görüldüğü gibi "Polisin el koyduğu silahları yenileme" ve türevi sistemlerin bu yapıya verdiği zarara birden fazla kez şahit olduk. Bu sistemin içinde sonuçta oyuncuların para kazanabileceği bir kapı varken silahları hiçbir oyuncu etkileşimi olmadan direkt sistemden yenileme olayı bir sunucuya entegre edildiği an LSPD'nin bu döngüde bulunan yeri tamamen ortadan kaldırılır. Artık bir kere silah alan oyuncular tekrar alışveriş yapmaya/yeni arayışlara girmeye kapalı hale gelir. Bu sistem sadece silah satan oyuncuların düzenini kısıtlamakla kalmaz, aynı zamanda illegal rol yapan insanların daha dikkatsiz/kalitesiz rol yapmasına sebebiyet verir. Çünkü dikkatsiz rol yaptıklarında ortaya çıkacak LSPD faktörü artık eskisi kadar etkili değildir. Ellerinde bulunan silah eski değerini yitirmiş, sürekli olarak sistemden yenilenebilmektedir.
Tüm bu etkiler göz önüne alındığında, silah satmak için kendine bir düzen kuran illegal oyuncuların, bu döngü içerisinde tüm emeklerini sadece oyuna yeni başlamış, kimseyi tanımayan bazı oyuncu tiplerine satabilecekleri anlamına geliyor. Süreklilik büyük anlamda ölmüş durumda.
Silah yenileme sisteminin limitli hale getirilmesi ya da kaldırılmasını aynı zamanda silah satışının tekrar aktif hale getirilmesini öneriyorum. Unutmadan eklemek ihtiyacı duydum. Ben ekonomist ya da bu dal üzerinde eğitim alan bir insan olmamakla beraber işin uzmanı değilim. Ancak yıllardır süre gelen SAMP deneyimlerime ithafen böyle bir AR-GE açma gereği duydum. Çünkü anlattığım her şeyi teoride düşünmekle kalmadım, pratikte deneyimledim. Herkese iyi forumlar.