Konu: [ILLEGAL] Yasadışı silahların ekonomik döngüsü (Silah yenilemenin kaldırılması)  (Okunma sayısı 744 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.07.2021 05:50
Merhaba, SAMP sunucularında dönen illegal ekonominin silah kısmı normalde şöyle ilerler,

Don of City > Kendini kanıtlamış illegal birlikler > Yeni illegal birlikler > Sokaklar/Yeni oyuncular.

Bu silah ekonomisinde döngünün en büyük kısmını LSPD kapatır. LSPD sürekli olarak el koyduğu silahlar ve bazı dönemlerde yaptığı büyük operasyonlar ile sunucuda bulunan silahları ortadan kaldırır. Bu da yönetimi yeni bir sevkiyata iterek aynı zamanda hali hazırda elinde :colt: bulunan oyuncular bunu kaybettiği için tekrar arayışa girerler. Bu şekilde silah satış işinde bir para döngüsü oluşarak üstte belirttiğim örnekte olduğu gibi herkes belirli bir kâr marjı koyarak silahları satmaya devam eder. Silahların en pahalı satıldığı yerler sokaklardır. Buralarda genelde çete/sokak yerleşimi yapısına sahip birlikler silahları oyuna yeni başlamış ve illegal rol yapmaya hevesli oyunculara satar.

Daha önce SAMP tarihinde örnekleri görüldüğü gibi "Polisin el koyduğu silahları yenileme" ve türevi sistemlerin bu yapıya verdiği zarara birden fazla kez şahit olduk. Bu sistemin içinde sonuçta oyuncuların para kazanabileceği bir kapı varken silahları hiçbir oyuncu etkileşimi olmadan direkt sistemden yenileme olayı bir sunucuya entegre edildiği an LSPD'nin bu döngüde bulunan yeri tamamen ortadan kaldırılır. Artık bir kere silah alan oyuncular tekrar alışveriş yapmaya/yeni arayışlara girmeye kapalı hale gelir. Bu sistem sadece silah satan oyuncuların düzenini kısıtlamakla kalmaz, aynı zamanda illegal rol yapan insanların daha dikkatsiz/kalitesiz rol yapmasına sebebiyet verir. Çünkü dikkatsiz rol yaptıklarında ortaya çıkacak LSPD faktörü artık eskisi kadar etkili değildir. Ellerinde bulunan silah eski değerini yitirmiş, sürekli olarak sistemden yenilenebilmektedir.

Tüm bu etkiler göz önüne alındığında, silah satmak için kendine bir düzen kuran illegal oyuncuların, bu döngü içerisinde tüm emeklerini sadece oyuna yeni başlamış, kimseyi tanımayan bazı oyuncu tiplerine satabilecekleri anlamına geliyor. Süreklilik büyük anlamda ölmüş durumda. Silah yenileme sisteminin limitli hale getirilmesi ya da kaldırılmasını aynı zamanda silah satışının tekrar aktif hale getirilmesini öneriyorum.

Unutmadan eklemek ihtiyacı duydum. Ben ekonomist ya da bu dal üzerinde eğitim alan bir insan olmamakla beraber işin uzmanı değilim. Ancak yıllardır süre gelen SAMP deneyimlerime ithafen böyle bir AR-GE açma gereği duydum. Çünkü anlattığım her şeyi teoride düşünmekle kalmadım, pratikte deneyimledim. Herkese iyi forumlar. :vice:
« Son Düzenleme: 17.07.2021 06:29 Sentez »
100
7
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
oflu, volooloo, Rousseau, ble55phemy, whalter, pawerly the remedy, Panzer,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 17.07.2021 05:55
Katılıyorum, getirilen silah sistemi bir çok oyuncu için gerçekten iyi bir şey olsa dahi (bana göre de iyi) bu tarz olumsuz durumları içerebiliyor. Bu yüzden desteklemiyorum, ayrıca fazla masraflı, ilerleyen zamanlarda silah sağlayan NPC ler kolay kolay bulunabilecek ve ortada büyük bir maden trafiği olacak. Maden trafiğine bir lafım yok fakat ihlaller artabilir, OOC ticaret gibi bir kaç türlü ihlal meydana gelebilir. Bu sebeple tekrardan düzenlenmeli veya süreklilik kaldırılmalı. OOC ihlaller biraz bahane gibi görünse dahi işin arka kısmı farklı, destekliyorum.
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
bobross, SaykQ, pawerly the remedy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 17.07.2021 06:07
Katılıyorum, birşeyler yapılması gerek böyle olmaz. Ayrıca sanırım bilmiyorsun satışlar  kapatıldı, artık silah satamıyon.
« Son Düzenleme: 17.07.2021 06:40 ichbinxcaliffa »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 17.07.2021 09:12
Destekliyorum :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 17.07.2021 09:38
Silah yenilemenin sınırı bir değil mi zaten?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 17.07.2021 14:40
Düşünceye katılıyorum, yeni gelen güncelleme ile artık sunucu oyuncu ekonomisi daha fazla yükseleceğinden eminim. Bir operasyonda, arama da vs. kaptırılan silah sanırım normal ücretinden daha düşük miktara para ödeyip silah iadesi yapılacak. Bunun bende iptal edilmesi taraftarıyım, bir kayıplar verilmesi gerek ve bu kayıbın karşısında tekrar maden kazman gerektiğini veya malzeme satın alıp vs. vs. npcden tekrar sipariş vermen gerektiğini bilmesini taraftarıyım kısaca. Aksi taktirde düşüncem şudur ki pdye yapılan saldırılar, bir operasyon olduğunda veya çatışma döndüğünde silahıyla sıktığı zaman şu düşünceyi kapalıcaklarından eminim ''Neyse sıkayım bir şey olmaz, üç beş bir şey veririz silahı departmandan geri alırız.'' , şehirde geçen günlere nazaran günümüzden itibaren suç oranlarında artacağı da aşikar.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
SaykQ,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 17.07.2021 14:43
Düşünceye katılıyorum, yeni gelen güncelleme ile artık sunucu oyuncu ekonomisi daha fazla yükseleceğinden eminim. Bir operasyonda, arama da vs. kaptırılan silah sanırım normal ücretinden daha düşük miktara para ödeyip silah iadesi yapılacak. Bunun bende iptal edilmesi taraftarıyım, bir kayıplar verilmesi gerek ve bu kayıbın karşısında tekrar maden kazman gerektiğini veya malzeme satın alıp vs. vs. npcden tekrar sipariş vermen gerektiğini bilmesini taraftarıyım kısaca. Aksi taktirde düşüncem şudur ki pdye yapılan saldırılar, bir operasyon olduğunda veya çatışma döndüğünde silahıyla sıktığı zaman şu düşünceyi kapalıcaklarından eminim ''Neyse sıkayım bir şey olmaz, üç beş bir şey veririz silahı departmandan geri alırız.'' , şehirde geçen günlere nazaran günümüzden itibaren suç oranlarında artacağı da aşikar.
zaten bundan sonra yazılacak birşey kalmamış, destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 18.07.2021 00:12

:sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 18.07.2021 02:32
Kesinlikle destekliyorum, hood onaylı oluşumda olmayan oyuncular eline AK-47, Tec-9 gibi silahlar alamamakla birlikte değerli malzemelerin önünü kapatıyor, sürekliliğini ise yüksek oranda düşürüyor. Şehirdeki para akışı şu zamanlarda yavaş yavaş akmaya devam etse de bir süre sonra duracak ve insanlar robotlaşacak. Bu robotluğun en büyük örneğini de VCPD içersinde göreceğiz çünkü şu zamana kadar tonlarca çatışma görmüş VCPD üyeleri bile artık eskisi gibi haftada bir değil, günde bir vurulmaya başlayacaklar. Çünkü sunucuda VCPD'den korkmamızı gerektirecek etken olan silahımızı kaybetme korkusu tamamen yok olmuş durumda, iyi forumlar, AR-GE için teşekkürler...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 18.07.2021 12:25
Destekliyorum. Bazı oyuncular için silahın anlamı ticaret ve para olabiliyor. Ki öyle de olmalı, iyi bir gelir kapısı. Kullanmaktan çok ticaretini sağlamak farklı bir keyif. Bu işi bir tekel haline getirebilmek, en azından parçasını tekelleştirmek oluşumlar arasında güzel bir kalite rekabeti doğuruyor. Bu ticaretin sağlanması daha doğru olabilir. Tekel haline gelmiş bir oluşum ipleri elinde tutar, ticareti yönetir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok