Konu: [08.07.2021 - Roman Kudryashov] Sürekli Roleplay, Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 219 defa)

#0 - 08.07.2021 23:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Roman Kudryashov @lucretius

Olaya dahil olan şahit karakter adı: James Laverty @LordXuneity

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 08/07/2021, saat 20.24

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

a) Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

b) Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Normal bir trafik durdurmasında kişilere normal bir şekilde yaklaşıyoruz, agresif bir tavırla bizi tersliyorlar, avukat istediklerini söylüyorlardı ve avukatlarını arıyolardı. Buraya kadar bir sorun yok fakat arka koltukta oturan Roman Kudryashov karakteri, "Kapının yanındaki memura girişir, yumruklar sallar." tarzında bir emote ile James Laverty karakterine saldırmaya başladı. Anlam verememiştik, James Laverty karakteri cop ile Roman Kudryashov karakterine karşılık verirken taser ile Roman Kudryashov karakterine müdahalede bulunmaya çalıştım fakat taser hiçbir şekilde etki göstermiyordu. Bundan sonra beanbag almak için araca gittim ve beanbagi alıp Roman karakterine sıktım fakat karakter sahibi olaya itiraz edip OOC şekilde rolü baltalamaya çalıştı. Devam etmemesi konusunda uyardım fakat dinlemedi ve bunun üstüne yaptığımız role ve bize karşı hoş olmayan ithamlarda bulundu. Hem rolü baltalayıp hem

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 09.07.2021 12:29
Şikayet açıklamasında gözükmemiş sanırsam. Şahit olarak ben eklemesini yapayım. Roman karakteri rolü baltalayıp bize karşı güzel olmayan ithamlarda bulunduktan sonra aşağıda bırakacağım ekran görüntülerinde gözüktüğü gibi bölgeden kaçarak uzaklaştı ve muhtemelen quit attı, zira gittiği yerde kendisini bulamadık. Bununla ilişkin log kontrolleri de yapılabilir ve oyundan çıkış yaptıysa aktif rolden çıkış yapmak bağlamında ceza da alabilir diye düşünüyorum. Herkese keyifli roller dilerim.

Spoiler: GösterGizle

#2 - 10.07.2021 03:57
Altımızda bulunan araç ile 110 km hıza bile çıkamıyoruz ve siz bizi tehlikeli sürüş ve hız ihlali olarak durduruyorsunuz sonra bizde haksızlık yaptıgınızı düşünerek itiraz ediyoruz avukatımı arıyorum ve çavuş talep ediyorum sonra polis memuruna saldırıyorum sen tesar alıyorsun ve sanki tabancaymış gibi sürekli sıkmaya başlıyorsun tesar ile bir kere ateş edebilirsiniz sonra tekrar kurmanız gerek onu geçtim arabayla aranda çok fazla mesafe olmasına ragmen pg yapıyorsun ve tüfek alarak beni vuruyorsun bende yaptıgın bu saçma rolden rahatsız oluyorum ve rolünüze uymuyorum gereken cezayı alabilirim ama yaptıgınız roller ile sadece insanları kışkırtıyorsunuz böyle yapmamanızı tavsiye ederim söylenicek söz yok verilicek cezaya itirazımda yok iyi forumlar.

#3 - 10.07.2021 11:14
Altımızda bulunan araç ile 110 km hıza bile çıkamıyoruz ve siz bizi tehlikeli sürüş ve hız ihlali olarak durduruyorsunuz sonra bizde haksızlık yaptıgınızı düşünerek itiraz ediyoruz avukatımı arıyorum ve çavuş talep ediyorum sonra polis memuruna saldırıyorum sen tesar alıyorsun ve sanki tabancaymış gibi sürekli sıkmaya başlıyorsun tesar ile bir kere ateş edebilirsiniz sonra tekrar kurmanız gerek onu geçtim arabayla aranda çok fazla mesafe olmasına ragmen pg yapıyorsun ve tüfek alarak beni vuruyorsun bende yaptıgın bu saçma rolden rahatsız oluyorum ve rolünüze uymuyorum gereken cezayı alabilirim ama yaptıgınız roller ile sadece insanları kışkırtıyorsunuz böyle yapmamanızı tavsiye ederim söylenicek söz yok verilicek cezaya itirazımda yok iyi forumlar.
IC bir sorunu OOC şikayet etmenin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Elinizde bir kanıt bulunuyorsa sunabilirsiniz, bir kanıt bulunmuyorsa yetkili kararını bekleyebiliriz. Son olarak VCPD'e karşı kuralları da incelemenizi öneririm farkettiğim üzere hakkınızda birkaç şikayet daha açılmış, teşekkürler. @lucretius
« Son Düzenleme: 10.07.2021 11:16 nobody61 »

#4 - 13.07.2021 15:45
Merhaba,

karakter Refuse RP ve /b bölmeden ceza alacak.