Konu: [07/08.07.2021 - Birden fazla kişi] Bir çok kural ihlali  (Okunma sayısı 544 defa)

#0 - 08.07.2021 16:28

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Aleksandro Casenda @paraver53 , LaDorian Faywood @Mezarcı , Diarra DeShaquen / Ugwemuhwem Deshaquen (NC) @Croxell53

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Van Ness Ave. Bastards oluşumu üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07/08.08.2021, ekran görüntülerinde saatler belli olmakta.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

a) Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.

b) Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
22-) BRAWL VE ÇATIŞMA KURALLARI

2.1) BRAWL
Brawl sırasında ateşli silah kullanmak ve drive-by olayı yasaktır.
Bölge sahibi oluşumun bölgesinde brawl yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun brawla katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir brawl yapıldıysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.
2.2) ÇATIŞMA
Bir bölgede çatışma yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun çatışmaya katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir çatışma olduysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 8 saat geçmeden tekrar çatışmaya giremezler.

Alıntı
Yeni açılan oluşumlar, tanıtımları onaylandıktan itibaren 10 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz. (İki birlik lideri anlaşırsa kural geçersiz sayılır)
Legal bir karakter veya sivil karakter canlandırıyorsanız, yerine göre illegal birliklere karşı Fear-RP yapmalısın ve güçlü bir birliğe karşı korkusuzca/arkanı sağlama almadan laf atma/sataşma/polise ihbar etme rollerine girmemelisin. Aksi halde karakterine karşı birliğin bazı hakları olabilir ve CK'ya kadar gidebilir.
Düşman birliği tarafından öldürülen ve CK attırılan karakter, NC sonrası, 48 saat boyunca savaşlara katılamaz, intikam rolü yapamaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şikayet edilen oyuncuların sistemsel bir birliği yok, oluşum tanıtımları -eğer başvuru attılarsa- onaylanmamış. Yani siviller, oluşumları onaylandıktan sonra bile on günlük bir illegal yasakları var. Buna rağmen illegal rollere giriyorlar, illegal oluşum üyelerine karşı agresif rollere girişip bölge onaylı bir birlik olan Van Ness Ave. Bastards oluşumunun mesken tuttuğu sokağa gelip sıkıyorlar. Bölge onayı hakkı yeni tanındığı için haritada gözükmüyor fakat aylardır orada rol yapıyoruz, ellerini kollarını sallayarak sıkamazlar, bilhassa sivil karakter canlandırıyorlarsa. Dün Kane Myers ve şikayet edilen oyuncular arasında bir kavga rolü yaşanıyor, bu rolde şikayet edilen oyuncular silahlarına davranıp yeterli sebepleri olmadığı halde ve sivilken ateş ediyorlar, Deathmatch kuralını ihlal ediyorlar. Bu yüzden onlara dün açtığımız bir şikayet var (https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=112245.0), olayların bütünlüğünün sağlanması açısından anlattım. Olayın devamında bizden birkaç kişi de onlara sıkıyor, ihlal yapmaktan geri kalmıyorlar (EK 1). Dün akşam saatlerinde rol yaptığımız sokak birkaç kez basılıyor ve birkaç kişi yaralıya düşüyor (EK 1'deki videoda görülüyor.). Gece birkaç defa daha karşılıklı çatıştıktan sonra kişilerin forum hesaplarına baktığımızda sivil olduklarını ve bir oluşumlarının bulunmadığını görüyoruz (EK 2). Sivil karakterler aylardır o bölgeyi mesken tutan bir oluşuma karşı nasıl bu kadar cesur davranabiliyorlar anlamış değilim. Eğer bir oluşum başvurusu atmışlarsa bunun önce onaylanması ve onaylandıktan sonra da on gün illegal yasağının bitmesi gerekiyor. İllegal yasağının iki birlik arasında kaldırılması için birlik liderlerinin onay vermesi gerekiyor, biz herhangi bir onay vermedik. Kişilerin oluşumlarını bile bilmiyorduk, fark ettik ki zaten sivillermiş. Bu sabah oyuna girdiğimde Aleksandro Casenda ile pmden konuştum ve durumu izah ettim. Yaptıklarının kural ihlali olduğunu ve eğer bu tutumlarını devam ettirirlerse şikayet açacağımızı belirttim (EK 3). Ben yazdıktan yaklaşık on dakika sonra Aleksandro Casenda ve LaDorian Faywood karakterleri bir daha çatışmışlar, LaDorian daha önce vurulmasına rağmen Revenge Kill ihlali yaparak ve emote vermeden bir daha ateş etmiş (EK 4). Aynı zamanda Aleksandro ile konuşurken birlik liderlerinin onu yanlışlıkla birlikten attığını (?) söyledi, şikayette bahsi geçen diğer kişilerin forum hesabına baktığımdaysa hiçbirinin bir birlik üyesi olmadığını fark ettim. Çatışma rollerinde emotesiz şekilde saldırıp revenge kill kuralını ihlal etmeleri de cabası. Aşağıdaki kanıtlara bakıldığında rahatlıkla fark edilebilir. Ekstra olarak Diarra Deshaquen NC atıp 48 saat geçmeden çatışıyor ve emotesiz sıkıyor, oluşum kurallarında geçtiği üzere NC attıktan sonra çatışmaya dahil olmak için 48 saat geçmeli(EK 2 ve 5). Kişiler defalarca kez bizi çatışmaya sürüklüyorlar, rol yapmaktan çok çatışma arzusuyla yandıklarını düşünüyorum, dm atmak için doğru yer değil.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
EK 1-Onlar sıktıktan sonra verdiğimiz karşılık, yaptıkları ihlaller.: GösterGizle

Kavga rolünde silah çekmelerinden sonra biz de onlara sıkıyoruz, videoda görülen ihlalleri yapıyorlar.

EK 2-Kişilerin forum hesapları: GösterGizle

EK 3-Kişileri uyarıyorum: GösterGizle

EK 4-RK ihlali ve emotesiz saldırı: GösterGizle

EK 5-NC attığı halde 48 saat geçmeden sıkıyor ve emotesiz sıkıyorlar: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): İllegal rolün içine çekildik, en başından beri sıkıntılı bir rol. Sivil karakterler bu kadar rahat olmamalı. Ayrıca kişilerin deagle ve AK47 silahlarını nasıl bulduklarını merak ediyoruz, beş seviye olan birinde AK47 olması haliyle şüphe uyandırıyor. Kişilerin DM arayışında oldukları belli. Hesaplarının incelenmesini istiyorum. Ek kanıtlar elime ulaştıkça şikayetin altından ekleyeceğim. Lütfen savunmalarınızı mantık çerçevesi içinde yapın, benim yaptığım gibi kanıtlarla konuşmanızı tavsiye ediyorum. Kaçamak ve saçma savunmalar sadece yöneticilerin işini zorlaştırır.

#1 - 08.07.2021 16:32
Benim burada bir kural ihlalim yok şahıs banada rk dan forum açmış ben şahıs ısrarlıca pm üzerinden benim rk lı olduğumun kanıtını at diyorum şahıs atmıyor pm kapatıyor sonra bana bir rk ss i geliyor sözde benim ama benim birliğimde benim kıyafetimi iki kişi giyordu bana RK dan forum açmışlar ama ben rk göremedim.

#2 - 08.07.2021 16:33
Videoda o mavili şahıs düşürülmüş ama benim olduğuma dair kanıt isteyince o yok ama senin kıyafetin diyorlar varmı böyle bir suçlama?

#3 - 08.07.2021 16:34
Zaten birliğimide kapattım olan olaylar yüzünden.

#4 - 08.07.2021 16:36
Hakkımızda 2 adet şikayet açıldı bu silahlarımız yüzünden hepsindede aynı cevabı verdik İl legal birliklere 30 AK 30 Deagle indiğini şikayet açan arkadaşta biliyordur Hoover denilen birlikten para ile saatın alık.

#5 - 08.07.2021 16:41

Ss de gözüküyor silah ne kopya nede başka bir şey dediğim gibi ic olarak aldım.

#6 - 08.07.2021 16:41
İyi günler. Oluşum yöneticisi olarak kısa bir yazı yazmak istiyorum.

Şikayette ismi geçen arkadaşları sık sık oyuncu şikayetlerinde farklı karakterler ile görebilirsiniz. NC atarak takip edilemeyeceklerini, ihlal yapmaya devam edebileceklerini sanıyor olabilirler. Ne yazık ki yanılıyorlar. Her hangi illegal bir birlikleri olmadan, brawl sebebini bile olamayacak, fındık kabuğunu doldurmayan sebeplerden ötürü ateş açıyorlar. "Rolü delledik" gibi ithamlarda bulunuyorlar, kesinlikle ne bir yetkilinin ne de birlik yöneticisinin bu durumdan haberi yok. Bir çok ihlal barındıran bu arkadaşlarımızın haksız kazanç ile ve ya silah satış kuralını ihlal ederek aldıkları silahları kullanmadan duramıyorlar. Sürekli olarak attıkları NC'lerle, farklı karakterlerinde birilerini vurmak için kullandıkları silahların kazanımlarının nasıl olduğunu öğrenebilmek, şüpheyi giderebilmek adına profillerin incelenmesini talep ediyoruz. Şikayetlerine düzgün bir savunma yapmadığı sürece her hangi bir birlik yöneticisinden ikili diyalog içeren bir cevap gelmeyecek.

Belirtmek de yine fayda var. NC attıkları karakterlerin hiç birisi ile rol yapmadık, eski karakterlerini baz alarak saldırmaya ve ihlaller dağı yaratmaya devam ediyorlar. Hızlı bir sonuçlandırılma platformun yararına olacaktır. Mal varlığı aktarımı yapmaları da bir o kadar muhtemel bir durum.

#7 - 08.07.2021 16:47
Bana kanıt sunmadığın sürece mal varlık takasını beni böyle saçma nedenlerden suçlayamassın dostum.

#8 - 08.07.2021 19:26
Oynama saatin herkese açık bir şekilde görünüyor. 35 saatin var. Bu süre içerisinde nasıl silah satın alabiliyorsun? Silahı satın alacak parayı nereden buldun? Birliğin olmadığı halde neden illegal role girip, silahlarla saldırıya geçtin? Bu soruların cevaplarını verir misin lütfen? Sunucu kurallarını hiçe sayıp, saçma bir şekilde DM arayışında olduğunuz belli. Fakat bununla da kalmıyor, RK ihlali de yapıyorsunuz. Yetersiz rol bilginiz var. Nasıl olur da bir insan vurulduğu yerden kalkıp, motoruna binip, hiç bir şey olmamış gibi devam eder?  Devam ettin, üzerine onaylı bölgemize gelip ''PİÇLER'' diyebiliyorsun. Gerçekten saygımı bozmamak için çaba sarfediyorum.

Ben rol içerisinde yaptığınız çoğu ihlale canlı olarak şahit oldum. Bir insan, bir saat içerisinde oyundan ne kadar soğuyabilirse o kadar soğudum sayenizde. Hakkınızda açılan bütün şikayetlere de bakındım. Yasaklanmanız gerektiğini düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 08.07.2021 19:31 LogaN »

#9 - 08.07.2021 20:06
 :vice: