Konu: [06.07.2021] Jealy_Wilhelmstone - David_Cornell - Ratko_Jesovic  (Okunma sayısı 509 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.07.2021 00:43

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jealy_Wilhelmstone - David_Cornell - Ratko_Jesovic   _  @Swinter  @Heroldina   @Massimo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Canterino the DEEV - @Thoros

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.07.2021 - 23:15 civarı

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Karakterimi yeni oluşturmuştum, ViceMall'dan arkadaşım aldı ve karakter hikayesi üzerinden rol yapıyorduk. Bir anda polisler geldi, mekan içerisinde beni tutukladılar, silahım alındı. İhbar olduğu söylendi. Sorun şurada hocam, kişi benim silahımı nereden gördü? Ben silahımı göstermedim, üstelik şahısın kim olduğuna dair fikrim de yok. On dakikalık bir videom var, istenirse atabilirim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Artı olarak, karakterin legal olup, olmadığının incelenmesini rica ediyorum. İyi forumlar.

#1 - 07.07.2021 01:43
Spengler Porter karakterinin elinde daha önce silah görüldü mü, görüldüyse nasıl görüldü bilmiyorum. @babycuhhrip 'in yeni karakter değiştirdiğini doğrulayabilirim ve olayın son kısmı için (ekran görüntülerinde görüldüğü üzere, tutuklanma kısmı) şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 07.07.2021 02:09
Öncelikle selam

Bana ve diğer arkadaşlarıma hiç bir şekilde Discord veya benzeri sesli iletişim programları üzerinden bir şey söylenmedi, ki söylense bile bunu oyun içerisine yansıtacak değiliz, rol bilen insanlarız.

Adınıza ihbar bırakıldı, ihbar sahibi dışında iki-üç kişiden daha sizin ateşli bir silah bulundurduğunuza dair söylentiler aldık, (bu söylentilerin kanıtları var, gerekmediği için atmıyorum.)

Her şey tamamen IC, bu şikayet sadece birilerini rahatsız edebilmek için açılmış bir şikayet türü. Her zaman oyunlarda kazanacak değilsiniz, oyunlarda kaybetmek karşısında sinirlenmemeyi öğrenmelisiniz. Rolde her hangi bir sorun yok, sizin "şüpheli" olduğunuzu destekleyecek ihbarlar bırakıldı ve kaçarak suçlu olduğunuzu kanıtladınız. Kısaca her şey tamamen IC.

İlk ihbar alışımız.

İhbar sahibi ile konuşup olayı doğrulama, eşkal bilgisi öğrenme.

İhbar sahibi dışındaki vatandaşların sizin hakkınızdaki şikayetleri.

Eşkale uyumlu vatandaşın memur ile kontak anı.

Suçlunun kaçış anı.

#3 - 07.07.2021 02:23
Öncelikle selam

Bana ve diğer arkadaşlarıma hiç bir şekilde Discord veya benzeri sesli iletişim programları üzerinden bir şey söylenmedi, ki söylense bile bunu oyun içerisine yansıtacak değiliz, rol bilen insanlarız.

Adınıza ihbar bırakıldı, ihbar sahibi dışında iki-üç kişiden daha sizin ateşli bir silah bulundurduğunuza dair söylentiler aldık, (bu söylentilerin kanıtları var, gerekmediği için atmıyorum.)

Her şey tamamen IC, bu şikayet sadece birilerini rahatsız edebilmek için açılmış bir şikayet türü. Her zaman oyunlarda kazanacak değilsiniz, oyunlarda kaybetmek karşısında sinirlenmemeyi öğrenmelisiniz. Rolde her hangi bir sorun yok, sizin "şüpheli" olduğunuzu destekleyecek ihbarlar bırakıldı ve kaçarak suçlu olduğunuzu kanıtladınız. Kısaca her şey tamamen IC.

İlk ihbar alışımız.

Suçlunun kaçış anı.

Sizi neden rahatsız etme çabasında bulunayım? Herhangi bir şekilde kazanma, kaybetme amacım yok. Çok sayıda kazandım, kaybettim. 500 mb'lık bir oyun için insan üzmeye değmiyor, benim olayım Ratko isimli arkadaş benim silahımı nasıl gördü? Bunu bana açıklasın, siz neden kışkırtıcı söylemlerde bulundunuz anlam veremedim. Sizin ile alakalı bir şey yok, sadece rol dahilinde olduğunuz için açıldı şikayet. Mix olduğunu söylemedim, MG olduğunu söyledim. Mix olayını nasıl kattın, onu da anlamış değilim. Çok değişik, iyi forumlar.

#4 - 07.07.2021 09:37
Öncelikle selam

İlk ihbar alışımız.

Suçlunun kaçış anı.

Savunmam aynı. Bize neden şikayet açtın alamış değilim, ortada bir mg yok, herşey olması gerektiği gibi rol gidişatına göre oldu.

#5 - 07.07.2021 14:04
Selamlar, Vice RP adminleri, savunmam bu şekildedir;

:vice:
Öncelikle kişinin videosunun atması h.k talepte bulunmaktayım, tam halini atsın zaten anlatacaklarım ile uyuşacaktır. Biz verilen reklama arkadaşlarım ile geldik, işyerinin önünde Spengler adlı karakter bir çocuk karaktere silah doğrultuyordu. Bizde ihbar verdik, olay tamamen budur. Sonra zaten arkadaş içeriye kaçtı, bizde tekrar-tekrar ihbar verdik. Daha ne savunma yapabilirim? Bilemem, kişi zaten silah doğrulttuğu için silahının olduğunu biliyoruz, yoksa silahını olduğunu nereden bileceğiz? Biz geldiğimizde yolda çocuğa silah çekmişti, bizde ihbar verdik. Şahıs içeriye kaçtığında dediğim gibi tekrar-tekrar ihbar verdik. Olay tamamen böyle, kişinin IC bir çocuğa silah çektiğinde ihbar yedikten sonra silahı gidiyorsa, şikayet açmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi kişide on dakikalık video varmış zaten, atınca her şey belli olacaktır. Şuanlık şikayet hem yetersiz kanıt, hemde boş şikayet gibi gözükmektedir. İyi günler.

#6 - 07.07.2021 14:10
Tekrardan kişiden videonun tam halini talep etmekteyiz, 10 dakikalık videom var demiş. Benim dediğim savunmada bir yalan yok, kişi yolda bir çocuğa silah doğrultuyordu. Biz gelince zaten direk yerine soktu, ss alamadım. Rol gidişata göre gerçekleşti, yanımda olan arkadaşım;
Oda yanlış hatırlamıyorsam birkaç tane ihbar verdi zaten. Dediğim gibi, yolda birisine silah çekip, ihbar yerseniz bu bizim değil sizin hatanız olur. Ortada MG'lik bir durum yok, zaten silahınızın olup olmadığına MG ile nasıl karar verilebilir? İllaha görmemiz lazım. MG yapacak olsak, direk isminizi söylerdik, iyi günler.
@Sametts

#7 - 07.07.2021 15:04
Tekrardan selamlar. Hiç bir somut emaresi ve kanıtı olmayan ihbar üzerine gelen memurlar arama yapıyorlar ve rol bu şekilde devam ediyor. Burada sürekli roleplay kuralına uyan memurları yadırgamıyorum. Tamamen ihbar hatası. Size şöyle örnek bir rol perdesi tasvir etmeye çalışacağım. A oluşumu yaşadığım bir sorundan ötürü sivil duruma geçiyorum. Ve oluşumdaki bir çok karakter silah taşıyorlar. Hood bölgelerine uzaktan bakınıp /alo 911 "xxx bölgesinde iki kişi silahlı, beyaz tenli, uzun boylular." şeklinde bir ihbar veriyorum ve iki karakter silah kaybı yaşıyor. Sizce bu sağlıklı bir rol mü? İhbara gelen ve ihbarı veren taraf için soruyorum.

Verilen ihbar tamamen hatalı, her silah gören ihbar veremez. Ortada bir çatışma yok. Bir asker olabilirim, polis memuru olabilirim, en kötü ruhsatlı bir silaha sahip olabilirim. Nasıl hayatlar yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben dedemin evinde silah var diye dedemi ihbar etmiyorum.
« Son Düzenleme: 07.07.2021 15:09 babycuhhrip »

#8 - 07.07.2021 15:38
Tekrardan selamlar. Hiç bir somut emaresi ve kanıtı olmayan ihbar üzerine gelen memurlar arama yapıyorlar ve rol bu şekilde devam ediyor. Burada sürekli roleplay kuralına uyan memurları yadırgamıyorum. Tamamen ihbar hatası. Size şöyle örnek bir rol perdesi tasvir etmeye çalışacağım. A oluşumu yaşadığım bir sorundan ötürü sivil duruma geçiyorum. Ve oluşumdaki bir çok karakter silah taşıyorlar. Hood bölgelerine uzaktan bakınıp /alo 911 "xxx bölgesinde iki kişi silahlı, beyaz tenli, uzun boylular." şeklinde bir ihbar veriyorum ve iki karakter silah kaybı yaşıyor. Sizce bu sağlıklı bir rol mü? İhbara gelen ve ihbarı veren taraf için soruyorum.

Verilen ihbar tamamen hatalı, her silah gören ihbar veremez. Ortada bir çatışma yok. Bir asker olabilirim, polis memuru olabilirim, en kötü ruhsatlı bir silaha sahip olabilirim. Nasıl hayatlar yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben dedemin evinde silah var diye dedemi ihbar etmiyorum.

Silah gösterdiğinizi kabul etmişsiniz;
"Verilen ihbar tamamen hatalı, her silah gören ihbar veremez. Ortada bir çatışma yok. Bir asker olabilirim, polis memuru olabilirim, en kötü ruhsatlı bir silaha sahip olabilirim. Nasıl hayatlar yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben dedemin evinde silah var diye dedemi ihbar etmiyorum."
Vice Şehrinde, silah ruhsatı diye bir şey yok. Silahlı olan herkes suçludur, gerçek hayatta ise ruhsatlı silah mevcuttur. Yani baktığınızda her silah gördüğümde ihbar verebilirim, bu benim kararım. Ortada bir çatışma olmasına gerek yok, bir çocuğa silah doğrultuyordun geldiğimde yerine soktun, VİDEOM VAR, dedin. Videonu atsana? Hangi polis memuru veya asker bir çocuğa silah çekti? Veya hangi polis memuru veya asker görev başında değilken eline silah aldı? Vice Şehrinde RUHSATLI SİLAH diye bir şey yok, iyi roller. Dedenizin silahını ihbar etmemenizde sizin hatanızdır, sanaldan böyle şeyleri çok yazmayın bence başınız belaya girmesin.

#9 - 07.07.2021 15:41

Senin verdiğin örnek ile olayın alakası yok, orası bir hood değil bar önü. Bar önünde silah çıkartıp ihbar yiyorsun ve hâlâ şikayet ile uğraşıyorsun. Yönetim kararı bekleyelim.  :uzi:   :colt: