Konu: [14.06.2021 - Joseph_Ragazzo] Cache Mining - Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 888 defa)

#0 - 05.07.2021 18:21
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @MoressaTheGreat
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Sberia
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.06.2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.

Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.

Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.

Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar,

Bu şikayeti daha önce de açmıştım. Yeterli kanıt olmama sebebiyle birlikte kapanmıştı. Birkaç gün önce elime skinin gerçekten çalındığına dair ekran görüntüsü geçti ve tekrardan açma isteğinde bulundum. Olayın tekrar gözden geçirilip işlem yapılmasını istiyorum. Skinin yapımcısı olan @Sberia , dediklerimi onaylayacaktır.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Moressa'ın eklettiği skin;

Benim eklettiğim skin;

Moressa'ın skini ve benim skinimin TXD karşılaştırması;

Olayla ilgili yeni bir ekran görüntüsü;

Ek açıklamalar(varsa): Discord kanıtlarının ne kadar doğru olup olmadığını bilmiyorum fakat bu ekran görüntüsünün fake olduğunu da sanmıyorum.
Konunun üstüne daha fazla düşmeye gerek yok, her şey ortada.

#1 - 05.07.2021 18:35
Gereksiz bir konu olsaydı geçiştirirdik lakin hırsızlığı kabullenemedikleri için devamını getiriyoruz. İzin isteselerdi bir ihtimal yardımcı olabilirdim ama çaldıkları halde kabullenmediler, bunları destekleyecek kadar kanıt olmadığı için şikayet sonucuna olumlu bakılmadı ve bugün elime ekran görüntüsü geçti, paylaşma gereği duydum.  Eğer onlarda bizim kadar emek verselerdi diyecek lafım olmazdı ama emek hırsızlığından başka bir şey değil.  Umarım ileride yapacağı hırsızlıkları topluluk discordlarında paylaşmak yerine özelden paylaşır.  İyi forumlar.  O:-)

Bu arada ajan benim.

« Son Düzenleme: 05.07.2021 18:48 Sberia »

#2 - 05.07.2021 19:07
isim kirletmeye çabanıza hayran, tek savunmayla geçeceğim yönetime bırakacağım

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=111597.msg501883#msg501883 linkinde Nyarko'n cevapladığı gibi konu kapanmıştı, ikinciye açılıyor. Sonrası mı?

Dediğim gibi benim skin çalmadır cache girmedir gibi bir girişimim olmadı ki inan anlamıyorum, vp atar skini yaparım. Tabi atarken dikkat ederim kimde ne var yok diye ayırırım kendimce fakat viekensin skinine çalma girişimi veya cache girişi yapmadım. Öyle hak yemeye falan da girmek istemem, o yüzden tiphied skini yaptı bende zaten benim o eski takım elbiseli skinim bugluydu bazı yerleri boyun vs, o yüzden değiştirme fırsatımda elime geçmişken değiştirdim. Kasıtlı bir şey yok ortada yani. Bir de bildiğim yeni kuraldan sonra ekledim ben bu skini, senin skinin aylar öncesine kadar dayanıyordu diye biliyorum. Ayın 10'unda falan getirilmiş olması lazım.

Gördüğüm kadarıyla sen o skini 4 ay önce atmışsın, gönderimde yazıyor.

Altta da görüldüğü gibi, ben bunu bu bakım değil bir önceki bakımda attırmıştım. Senin skinin ticket gönderiminde zaten 03.02.2021 olarak görülüyor. Arada 4 ay var, tiphied yaptı ben attım.

Skini aldığımın tarihi ve ticket attığım tarih aşağıda. 16.06.2021 olarak geçiyor.

#3 - 05.07.2021 19:26

Bu üstteki iki texture sizin değiştirmeye çalıştığınız, bunlar da orjinalleri;

Çalıntı olmama ihtimali yok, bu textureleri kendim yaptım. Bunu kendi discordunuza bile kendiniz atmışsınız. Düğmeleri ve mendili siyah yapmak bu işi özgünleştiriyorsa diyebileceğim bir şey yok.
« Son Düzenleme: 05.07.2021 19:35 Sberia »

#4 - 05.07.2021 20:53
Merhaba, şikayette yanlış anlaşılan bir kısım bulunuyor. Bunun için @MoressaTheGreat yerine ben dolduracağım. Onaylı bir skin yapımcısı olmamla beraber kendisinden onaylı olarak buraya yazılarımı dökeceğim;

İlk şikayetten pek de umduğunuz bir cevabı almamış olsanız gerek ki kişi isim değişikliği attığında tekrar şikayeti gündem konusu haline getirmişsiniz, oysa ki Nyarko gereken cevabı ilk şikayete olması gereken yanıtı yazmıştı. Skinin bodysinden tutun, diğer texturelerine kadar her şeyin rel olduğunu, sağda solda arayıp bulursanız aynılarını veya benzerlerini bulacağınızın garantisini verebilirim.

İlk şikayete dönelim, skinin rel olmadığını belirtmişsiniz. Fabrodo ve Sberia tarafından yapılıp, hiçbir yerde REL olmadığının görüntüsünü vermişsiniz. Bodynin her yerde dolandığını ve rel olduğunu kendi ağzıyla Fabrodo kullanıcısı veriyor. 

Bu konumda bodyden yırttığımızı düşünüyorum.

Texturelerin bir kısmına gelelim. Aynı şekilde textureler de herkese açık olarak paylaşılan, VK sitesinin bitki örtüsü olan texturelerdir. Bunların kırmızıya, maviye, bordoya, eflatun veya farklı bir renge boyanması, skinin texturesinin tamamen size ait olduğunu göstermiyor. Ki aşağıdaki görselde atacağım, sizin kendi ağzınızla kendim yaptım dediğiniz texturenin aynısının bir benzerini üstünkörü, öylesine çalışmam sonucunda çıkarttığım kendi yaptığım textureyi görebilirsiniz.

Sizin yaptığınız;

Benim yaptığım;

Diğer bir hususa gelecek olursak, yukarıda attığınız ''paultakim.txd - paultakim.dff'' isimli dosyaları bir diğer arkadaşım skini kullanan kişinin kendisinden temin etmiş olup bana ulaştırdı, bundan mütevellit pek bir sorun veya kusur olduğunun olmadığı düşüncesindeyim. Bunları da aşağıya ekliyorum.

Her şey başlıca fiyasko olmasına rağmen bundan dolayı halen daha ikinci şikayeti açıp insanda zevk bırakmadığınız için tekrardan teşekkür ediyorum. Uğraşmamız gereken daha gerçekçi şeyler olduğundan dolayı bu tarz boş şikayetlerle kafa yormak gerçekten bizi derinden üzüyor. Bundan dolayı sizden tek bir ricam var. Zaten kabul edilmiş, uyarısı verilmiş bir model şikayetini tekrar açıp farklı adminlerden de cevap almak istiyorsunuz, ki bu çok yanlış. Burada hepimiz aynı oyunu oynuyor, aynı rollere katılıyoruz. Devamında bir şikayet açmamanızı isteyeceğim. Şikayeti ister kapatabilir, ister aynı cevabı Nyarko'dan alabilirsiniz. Ancak bu şikayetin uzamaması taraftarıyım, esen kalın.

Dipnot: Bu şikayete yazdığım yanıtın yanlış lanse edilmesini istemem, ben de onaylı skin yapımcısıyım ve bazı şeyleri netliğe kavuşturmam gerekiyordu. @MoressaTheGreat arkadaşıma bu konuda yardımcı olmak istedim, çünkü kendisi bu skini yapmadı, bilhassa farklı bir kullanıcıya yaptırdı ve olaydan muzdarip. Bundan mütevellit kendisini benim savunmam gerekti. Tekrardan görüşürüz, iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 05.07.2021 20:55 shotofwhiskey »

#5 - 05.07.2021 21:14
Skinin yapımcısının tiphied olduğu söyleniyor, skini sen yapmadıysan neden konuşuyorsun? Bence gereksiz bir durum, lütfen senin olmayan bir şeye dahil olma. Ek olarak dosyaların özelden sana atılması release olduğunu kanıtlamaz ve iyi yalan çalışması yapmışsın, bunun için seni ayrı tebrik edeceğim. Hiç uğraşmak istemezdim ama al buyur;

Ekran görüntüsündeki çalıntı texture;

Benim yaptığım texture;

Bu da senin attığın görsel;

Görseldeki textureler birbiriyle uyuşmuyor bile, programı açıp yeni boyamışsın ve kanıt diye atmışsın.
Ek olarak skini yapan kişi sen değilsin, sonradan olaya dahil olup yalan söylemene gerek bile yok çünkü haksızsınız.

Ekleme; Sana atılan versiyonu gri, bordo texturesi bile yok ve bizim yaptığımız skinden texture aldığınız da ortada. Onu bir kenara bıraktım, zaten arkadaşın discord konuşmasında bunu belli etmiş boşuna olaya dahil olmana gerek yok. Bırakta arkadaşın ve çalan kişi konuşsun.

Bana bu dosyaları nereden aldığınızı söyleyin, bu dosyaları size atan birisi yok. Bunu kendiniz belirtmişsiniz.
« Son Düzenleme: 05.07.2021 21:19 Sberia »

#6 - 05.07.2021 21:19
Skinin yapımcısının tiphied olduğu söyleniyor, skini sen yapmadıysan neden konuşuyorsun? Bence gereksiz bir durum, lütfen senin olmayan bir şeye dahil olma. Ek olarak dosyaların özelden sana atılması release olduğunu kanıtlamaz ve iyi yalan çalışması yapmışsın, bunun için seni ayrı tebrik edeceğim. Hiç uğraşmak istemezdim ama al buyur;

Ekran görüntüsündeki çalıntı texture;

Benim yaptığım texture;

Bu da senin attığın görsel;

Görseldeki textureler birbiriyle uyuşmuyor bile, programı açıp yeni boyamışsın ve kanıt diye atmışsın.
Ek olarak skini yapan kişi sen değilsin, sonradan olaya dahil olup yalan söylemene gerek bile yok çünkü haksızsınız.

Ekleme; Sana atılan versiyonu gri, bordo texturesi bile yok ve bizim yaptığımız skinden texture aldığınız da ortada. Onu bir kenara bıraktım, zaten arkadaşın discord konuşmasında bunu belli etmiş boşuna olaya dahil olmana gerek yok. Bırakta arkadaşın ve çalan kişi konuşsun.

Yukarıda zaten üstünkörü çalıştığımı söylüyorum, yeni boyadığımı da izah ettim. Bundan yana bir problemim olacağını düşünmüyorum. Üstünkörü çalışmam sonucunda elde ettiğim yeni textureyi sizlerle paylaştım. Bir daha savunma yazmayacağım, bu çarkın böyle dönmesini istemiyorum. Sizin de böyle düşünmenizi temenni ederek iyi forumlar.

#7 - 05.07.2021 21:20
Skini yapan arkadaş sen değilsin. Skini yapan benim, hırsızlığını yapan Tiphied ve yaptıran arkadaşı MoressaTheGreat, skini yapmayan ve uzaktan dahil olan arkadaş shotofwhiskey. Skinin dört ay önceye dayanması inan hiç bir şeyi değiştirmez. Bu kural eklendikten sonra skini attırmışsın. "Önceden atılan skinler çalınabilir." ibaresi yok kurallarda, gevelemeden açık konuşarak şikayeti bitirmenizi umuyorum. Elimdeki tüm kanıtları şikayette paylaştım, skinimi çaldığınız apaçık ortada.

« Son Düzenleme: 06.07.2021 16:18 Sberia »

#8 - 05.07.2021 21:24
Savunmamı daha iyi bildiği ve yardımcı olmak istediği için @shotofwhiskey 'i yönlendirdim, gerekli kanıtlarını da sundu. İkili tartışmalarını kabul etmiyoruz merak etme, açıkça skinin rel olduğu ortada. Skini çalma girişimimin olmadığını önceki şikayetimde de söylemiştim ve kapatıldı, iyi forumlar arkadaşlar. Bu kadar serüven yeterli.

#9 - 05.07.2021 22:14
elime ne geldiyse onu yaptım, uğraşmayacağım. sadece kafa değiştirdim, skini sıfırdan yarattım, her şeyini ben yaptım dediğimi hatırlamıyorum