Konu: Piyasadaki birlik donanımı  (Okunma sayısı 516 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.07.2021 12:56
Evetss, selamlar dostlar bu gün bir konu üzerine düşündüm sizinle paylaşmak istedim.

Piyasada bir çok birlik var ve bir yerlere gelmiş ve gelmeye çalışan bir çok oluşum olduğunu görebiliyoruz tabi bu durumda görüşleri görmek te beni meraklandırıyor daha doğrusu ne tarz bir oluşumlar olabilirdi veya şu tarz bir oluşum sunucuda harika işler yapıyor gibi, daha doğrusu sunucu üzerinde oluşumlar hakkında görüşlerinizi bildirebilirsiniz ki belki sunucudaki arkadaşlar bir şeyler çıkartabilir veya görüşlerinizi değerlenirebilir. ;) ;)
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Kaanki in the lowrider,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 03.07.2021 18:15
gerçekten kültüre hakim bi UK gang açılabilir aslında, fena olmazdı
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 03.07.2021 18:49
Crips
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 03.07.2021 19:00
gerçekten kültüre hakim bi UK gang açılabilir aslında, fena olmazdı

sunucuda tanidigim bir kisi gangster disciples birligi acmisti, zenci kulturu icin farklilik getirebilecek bir kultur, isteyen arastirip deneyebilir.

crip kulturu fazlasiyla yaygin, bu sebeple sunucu icerisinde olmayan bir kulturu yapmak daha cok ilgi cekecektir. asian crips buna ornek. asiali kulturunu devam ettirmek icin long beach gibi organizasyonlar ele alinabilir

mafyaya fazla girmeyecegim fakat belirli bir kulturu yapmak isteyenler orn: azeri veya Rus, kulture uymaktansa direkt olarak legal bir illegal is adami rolu yapiyorlar. bu da desteklemedigim noktalardan birisi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 06.07.2021 13:52
  Öncelikle böyle bir konuyu açtığın için teşekkürler, ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Sunucuda oynayan diğer oyuncuların bu konudaki fikirlerini ben de merak ediyorum.   

Sunucuda hala bir çok oluşumun benimsedikleri kültür ve konseptleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını görüyorum. Türk dizilerinden hallice roller, saçma 'racon' ssleri... Oynadığımız sunucu bir roleplay sunucusu, gerçeğe en yakın ve en mantıklı şekilde rollerimizi yapmalıyız. Hala daha yüz yıl öncesinden kalma, çağ dışı ve saçma roller görüyoruz. Bana kalırsa roleplay sunucusunda oynayan bir oyuncunun ilk amacı yaptığı rolü daha kaliteli hale getirmek, mantıksızlıklardan arındırmak, modern bir biçime sokmaktır. Kaç yıl veya nerelerde rol yaptığınızın bir önemi yok, önemli olan gelişime açık olmanız. Kültür ve konsept üzerine araştırmalar yapıp bunu önce kendi karakterine, sonra da oluşumuna aşılamalı oyuncular. Burada en büyük sorumluluk birlik yöneticilerinde. Her birlik lideri kendi oluşumunun adminidir. Birlik lideri bile ne rolü yaptığından habersizken o birlikteki diğer oyuncuların rollerinin ahım şahım olmasını bekleyemeyiz. Kimse bir kültürü annesinin karnında öğrenmiyor, araştırmalar yaparak zamanla öğreniyor. Aynı zamanda kimseden yeni yeni benimsediği bir kültürü çok iyi bilmesini beklemiyorum, sadece gelişime açık olmalı ve kendini geliştirmeli.

Rol yaptığımızı unutanlar var, abartmayın arkadaşlar. Bu oyunda kazanmak da var kaybetmek de. Kazanın ya da kaybedin, fark etmez ama bunu hakkınızla yapın. Göz göre göre yapılan ihlaller, kullanılan onca hile, bunlar ne için? Sırf bir savaşı kazanmak için bunlara değer mi? Hiç sanmıyorum, en fazla kendinizi kandırmış olursunuz. Bir oyunda anlık ve sahte bir zevk için başkalarının zevkini mahvedip haksız kazanç sağlamak yıkıklığın ayrı bir boyutu. Ekstra olarak rol yaparken karşınızdaki kişiye de fırsat sunmayı ihmal etmemelisiniz. Kazanmaya oynamak yerine eğlenmeye oynayın. Bilgisayarı kapattığınız zaman tüm her şey geride kalacak, herkes bunun bilincinde olmalı.

Kendini yaptığı role fazla kaptırmış olanlar da var elbette. Kimsenin kimseden rol dışında bir üstünlüğü yok. Egonuzu başkaları üzerinden tatmin etmeye çalışmayın. Oyun dışı platformlardan kaba ve lakayt tavırlarınız sizi havalı değil aksine egoist yapar. Eğlenmek için oynadığımız bir oyunda bu tarz tavırlara gerek yok. Empati yapıp karşınızdakinin de sizin gibi bir insan olduğunu unutmadan konuşmanızı tavsiye ediyorum. Ortak nezaketi korumaya özen göstermeliyiz.

Sunucuda olmasının ayrı bir renk katacağını düşündüğüm birkaç konsept var. Bunların başında Rus daha doğrusu Post Sovyet rolleri geliyor. Sunucudaki pakhanlı Rus rolleri gerçekten mantıksız, Amerika'da Vorların sayısı bile fazla değilken bu tarz roller saçma oluyor haliyle. Rus kültürü hakkında bilgili, konsepti iyice kavramış kişiler tarafından yapılan rolleri görmek isterim. İnsanların kafasına Rus rolü hakkında ciddi yanılgılar oluştu, sebebiyse yapılan yanlış roller. Rus mafyası hakkında Cosa Nostra gibi oldukça detaylı bilgilere ulaşmak pek mümkün değil, bunun da bir etkisi var fakat biraz araştırma yapıldığında bile daha mantıklı, gerçekçi roller yapılabilir. Beyaz üstünlükçü çete rolleri yapılmasının da sunucuya ayrı bir hava katacağını düşünüyorum. Ne rolü yapılırsa yapılsın gerçekçi, mantıklı ve kaliteli yapıldığı sürece rolü yapan kişi takdire şayandır. Oyunu oyunda bırakalım, rolümüzü en iyi şekilde yapmaya çalışalım, ihlalsiz ve hilesiz şekilde oyunumuzu oynayalım.
100
1
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
wolfusta,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
balvenie,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 08.07.2021 20:56
Açıkcası bir birliğin, bir başka bir birliğin bölgesinde saygı beklemesini doğru bulmuyorum.

Her birliğin kendi bölgesi vardır.(aynı bölgede başka birlik olmadığı sürece) Siz bir suç ailesinin patronuysanız ve bir sokak çetesinin bölgesine girmişseniz orada saygı bekleyemezsiniz. Tüm şehir sizin avucunuzda değil, ghettoda zaten hayatında kaybedecek bir şeyi olmayan; uyuşturucu bağımlılarının sizi bıçaklaması veya vurması kaçınılmaz bir durum. Oraya gidip aracınızı çaldırmanıza veya size çekilen silaha racon kesmeniz çok saçma birşey. Sunucudaki birlikler arasında en çok konuşulan şey; saygı. Ya ne saygısı arkadaşlar, yıl olmuş 2021. Bir kişinin sizinle yaptığı rolü siz ve o kişiden başkası bilmeyecek. Şu sokakta size bıçak çektiler diye o sokaktaki oluşuma kalabalık gruplarla baskın atmanız hiç bir şey ifade etmiyor. Sadece eğleniyorsunuz, roleplay felan yapmıyorsunuz. Her zaman fear bekleyip "şu adam fear yapmayı bilmiyor" diyip isminizi kullanarak kendinizi afedersiniz ancak allah yapmayın.  En kötü gidip haraca bağlarsınız, direkt gidip sıkma olayları çok can sıkıcı olaylar. Bazen de siz haraç verin, adamların kendi bölgesi. Ne diye oraya gidip saygı bekliyorsunuz ki? Bir şikayette gördüm, oluşum liderine küfür ettiği için bir adamı silah çekip vuruyorlar. Sonra da "oluşum liderine aşşağılayıcı roller" yasağını gönderiyorlar. Lütfen... allah aşkına yapmayın. Lütfen YAPMAYIN.

2 bölüm sopranos izleyin ve öyle birlik açın. xd

uzun uzun yazardım da hiç kimse kılını kıpırdatmayacak, yönetim de karışmayacak uğraşmaya değmez, sitem yazısıdır.
« Son Düzenleme: 08.07.2021 20:59 zift in kift »
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Veurnex, Kaanki in the lowrider,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 08.07.2021 21:33
"Son silah kaptırıldığında, son birlik kapandığında, son oyuncu /q attığında DM'ci adam roleplayin adam vurmaktan ibaret olmadığını anlayacak."
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 08.07.2021 21:42
Oluşumların kendi konseptleri hakkında fikri yok. Tüm tanıtımlarda aynı rolleri görüyorum, fark yaratmaya çalışan yok
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
wolfusta, karprensi, leftyguns,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 09.07.2021 00:20
Şuanda sunucu içerisinde bulunan çoğu birlik yaptığı kültür hakkında ya bilgi sahibi değil ya da yarattıkları kültür oradan buradan toplama oluyor ve bunun sonucunda sağlıklı bir rol alanı geliştiremiyorlar. Birlikler arasında mafya olanların çoğu hep aynı rolü yapıyorlar ve kendilerine yenilik katamıyor bu da monotona bağlamalarına olanak sağlıyor. Monotonlaşmış birlik pasifleşmeye ve kendi üyelerini kaybetmeye başlıyor. Bu da birliğin yönetimindeki kişilerin rol olanağı sağlayamamasından kaynaklanıyor. Sunucu içerisinde bulunan birlikler örnek aldığı rehberler, bilgiler aracılığı ile ne kadar kendini geliştirmeye çalışsa bile "Biz bir kültürü yansıtıyoruz." diyenler bile yaptıkları kültürden bazen bağımsız hareket edebiliyorlar, Örn; ( Cosa Nostra rolü yaptığını düşünüp Cosa Nostra hakkında bilgi sahibi olmamaya diretmek.) Bu tarz şeyler cidden dışarıdan komik gözüküyor ve kendileri alay konusu oluyorlar. Şuanda sunucudaki birçok birliğin belirli bir kültürel ve rolsel donanıma sahip olduğunu düşünmüyorum. Kendilerini geliştirmekten uzak olan birçok birlik var, zincirlerini kırmadıkları sürece bu böyle devam edecek ve KVP, Eşkiya bilmem ne rolleri yapmaya devam edecekler.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
wolfusta,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 09.07.2021 01:04
  Öncelikle böyle bir konuyu açtığın için teşekkürler, ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Sunucuda oynayan diğer oyuncuların bu konudaki fikirlerini ben de merak ediyorum.   

Sunucuda hala bir çok oluşumun benimsedikleri kültür ve konseptleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını görüyorum. Türk dizilerinden hallice roller, saçma 'racon' ssleri... Oynadığımız sunucu bir roleplay sunucusu, gerçeğe en yakın ve en mantıklı şekilde rollerimizi yapmalıyız. Hala daha yüz yıl öncesinden kalma, çağ dışı ve saçma roller görüyoruz. Bana kalırsa roleplay sunucusunda oynayan bir oyuncunun ilk amacı yaptığı rolü daha kaliteli hale getirmek, mantıksızlıklardan arındırmak, modern bir biçime sokmaktır. Kaç yıl veya nerelerde rol yaptığınızın bir önemi yok, önemli olan gelişime açık olmanız. Kültür ve konsept üzerine araştırmalar yapıp bunu önce kendi karakterine, sonra da oluşumuna aşılamalı oyuncular. Burada en büyük sorumluluk birlik yöneticilerinde. Her birlik lideri kendi oluşumunun adminidir. Birlik lideri bile ne rolü yaptığından habersizken o birlikteki diğer oyuncuların rollerinin ahım şahım olmasını bekleyemeyiz. Kimse bir kültürü annesinin karnında öğrenmiyor, araştırmalar yaparak zamanla öğreniyor. Aynı zamanda kimseden yeni yeni benimsediği bir kültürü çok iyi bilmesini beklemiyorum, sadece gelişime açık olmalı ve kendini geliştirmeli.

Rol yaptığımızı unutanlar var, abartmayın arkadaşlar. Bu oyunda kazanmak da var kaybetmek de. Kazanın ya da kaybedin, fark etmez ama bunu hakkınızla yapın. Göz göre göre yapılan ihlaller, kullanılan onca hile, bunlar ne için? Sırf bir savaşı kazanmak için bunlara değer mi? Hiç sanmıyorum, en fazla kendinizi kandırmış olursunuz. Bir oyunda anlık ve sahte bir zevk için başkalarının zevkini mahvedip haksız kazanç sağlamak yıkıklığın ayrı bir boyutu. Ekstra olarak rol yaparken karşınızdaki kişiye de fırsat sunmayı ihmal etmemelisiniz. Kazanmaya oynamak yerine eğlenmeye oynayın. Bilgisayarı kapattığınız zaman tüm her şey geride kalacak, herkes bunun bilincinde olmalı.

Kendini yaptığı role fazla kaptırmış olanlar da var elbette. Kimsenin kimseden rol dışında bir üstünlüğü yok. Egonuzu başkaları üzerinden tatmin etmeye çalışmayın. Oyun dışı platformlardan kaba ve lakayt tavırlarınız sizi havalı değil aksine egoist yapar. Eğlenmek için oynadığımız bir oyunda bu tarz tavırlara gerek yok. Empati yapıp karşınızdakinin de sizin gibi bir insan olduğunu unutmadan konuşmanızı tavsiye ediyorum. Ortak nezaketi korumaya özen göstermeliyiz.

Sunucuda olmasının ayrı bir renk katacağını düşündüğüm birkaç konsept var. Bunların başında Rus daha doğrusu Post Sovyet rolleri geliyor. Sunucudaki pakhanlı Rus rolleri gerçekten mantıksız, Amerika'da Vorların sayısı bile fazla değilken bu tarz roller saçma oluyor haliyle. Rus kültürü hakkında bilgili, konsepti iyice kavramış kişiler tarafından yapılan rolleri görmek isterim. İnsanların kafasına Rus rolü hakkında ciddi yanılgılar oluştu, sebebiyse yapılan yanlış roller. Rus mafyası hakkında Cosa Nostra gibi oldukça detaylı bilgilere ulaşmak pek mümkün değil, bunun da bir etkisi var fakat biraz araştırma yapıldığında bile daha mantıklı, gerçekçi roller yapılabilir. Beyaz üstünlükçü çete rolleri yapılmasının da sunucuya ayrı bir hava katacağını düşünüyorum. Ne rolü yapılırsa yapılsın gerçekçi, mantıklı ve kaliteli yapıldığı sürece rolü yapan kişi takdire şayandır. Oyunu oyunda bırakalım, rolümüzü en iyi şekilde yapmaya çalışalım, ihlalsiz ve hilesiz şekilde oyunumuzu oynayalım.
Satır girdisi yaptığın için seni takdir ediyorum. "Kazanmaya oynamak yerine eğlenmeye oynayın. Bilgisayarı kapattığınız zaman tüm her şey geride kalacak."
Mutlu
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Mutlu tepkisini veren kullanıcı(lar):
Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok