Konu: [19.06.2021 - Alice_Stanley] Cache Mining - Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 693 defa)

#0 - 19.06.2021 21:45

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Alice_Stanley @BanS
Olaya dahil olan şahit karakter adı: -
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: -

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
 ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi benim şubat ayında yükletip kullandığım skinin tamamen aynısını(sadece ayakkabı farklı) bir skin yapımcısından satın almış, arkadaşla discord üzerinden görüştük skini nisan ayında attırdığını söylüyor, skin yapımcılarının hatasına uğradık diyebilirim. Skini daha önceden attırdığıma dair kanıtları da aşağıya ekleteceğim, kişiyle görüşüp uzlaştığım için yasaklama/ceza alma gibi bir yaptırım uygulanmasını asla istemiyorum. Sadece tıpkısının aynısı olan skinimi değiştirmesini(tölerans tanınıyorsa ona skin değişim hakkı verilmesini) talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Skini daha önceden yüklettiğime dair ticket ve forum kanıtı: https://cdn.discordapp.com/attachments/855816246377316392/855818002766757898/unknown.png https://cdn.discordapp.com/attachments/855816246377316392/855819395423404032/unknown.png (22.02.2021 Eowyn Eich isimli karakter)
Kişinin aynısını kullandığına dair kanıt: https://cdn.discordapp.com/attachments/838417524575961118/855880837068095528/unknown.png

KANITLAR: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 20.06.2021 10:31
Merhabalar, ilk öncelikle konuya skini çalmadığımı belirterek başlamak isterim. Bu skini discord üzerinden alıp, daha sonra Rone isimli skin yapımcısına düzenleterek 29.04.2021 tarihinde sunucuya eklettim. Bunun için masraf yaptım. Kendisi bir konser rolünde benim skini görünce, bana erkek karaktere geçerek, zaten kız karakterini bıraktığını söylemişti. Kendisinin kız karaktere yeniden dönüp, sanırsam skin değişimi atarak bu skini kullanmasıyla, birçok arkadaşım oyunda aynı skini görünce bana dc'den ulaştılar. Hatta kendisine ulaşıp, ne olduğunu sordum, kız karakterine geri döndüğünü söyledi. Sonra ikimizin kullanması teklifinde bulundum, çünkü birçok oyuncu beni bu skinle tanıyor, olumsuz bir yanıt ile karşılaştım. Kendisiyle 22.05.2021 tarihinde bir konser rolünde karşılaşmıştık, bana pm atarak, bu skini eskiden kullandığını, erkek karakteri ile beni görüp, erkek karaktere geçtiğini ve bir sorun olmadığını söyledi. İkimiz içinde ortak yolu bulmak istiyorum, kendisi ile sesli konuştuk ve bu kararın yetkililere bırakılmasını istedik. Ama kendisi bu durumdan şimdi rahatsız olduğunu belirtti, zaten bunun için daha önceden kendisi izin vermiş ve erkek karakterine geçtiğini söylemişti. Skinin mümkünse değişmemesi yönünde isteğim var, bunun değişmesi rollerimi etkileyeceğini düşünüyorum, zaten skini çalmadığım belli ve masraf yaptım. Skini yükletme tarihim belli, bir sorun olsaydı o zaman konser rolünde görüp, bana ulaşarak izin verdiğini söylemek yerine şikayet edebilirdi. Ve kurallar incelendiği zaman "11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir." diye belirtilmiş. Ben bu skini 29.04.2021 tarihinde eklettim, aslında bu bile yeterli bir kanıt, ama ben olayı açıklamak istedim. Üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra izin vermiyorum demesi, biraz kötü oldu. Sadece uğraştırdı. Zaten kendisi ilk gördüğünde izin vermişti. Belki aynı yerden bile skini satın almış olabiliriz, sadece bir düşünce. Ben oyuna skini attırdığımda onun kız karakteri bulunmadığı ve erkek karakteriyle rol yaptığı görülebilir. Çünkü bunu kendisi söylemişti. Log kayıtları kanıt olarak geçer mi bilemiyorum, ama mümkünse kendiniz inceleyebilirsiniz. O konser ile ilgili görüntülerim bulunuyor, log tarihini oradan bularak mesajlara ulaştım. Eğer kendisi skin değişimi ile tekrar bu skini geri attıysa, benim kullandığımı bildiği halde, bana yapmış olduğu "Kişiyle görüşüp uzlaştığım için yasaklama/ceza alma gibi bir yaptırım uygulanmasını asla istemiyorum. Sadece tıpkısının aynısı olan skinimi değiştirmesini(tölerans tanınıyorsa ona skin değişim hakkı verilmesini) talep ediyorum." Aynı talebim onun için geçerlidir. Kendisine ikimizin kullanması teklifinde bulundum ve bunu olumsuz yanıtladığı için bu talebi yapıyorum. Bu söylediklerimi destekleyecek kanıtlar;

Skin yapımcısı Rone ile konuşma görüntülerim.

İkimizin kullanması yönünde bulunan teklifim.

Log tarihi.

[23:04:41] (( >> Simon Lugia (397): bu skini kim verdi sana? ))
[23:04:56] (( << Simon Lugia (397): anlamadım? ))
[23:05:05] (( >> Simon Lugia (397): bu skinin tıpatıp aynısını 1 ay önce kullanıyordum kadın karakterimde ))
[23:05:07] (( >> Simon Lugia (397): özel skin ))
[23:05:10] (( >> Simon Lugia (397): kimden aldın :D ))
[23:05:39] (( << Simon Lugia (397): arkadaştan satın aldım, birisinin kullandığını bilmiyordum :/ ))
[23:05:52] (( >> Simon Lugia (397): problem değil erkek karaktere geçtim, merak ettim sadece kimden aldığını :) ))
[23:05:56] (( << Simon Lugia (397): :) ))
« Son Düzenleme: 20.06.2021 10:47 BanS »

#2 - 20.06.2021 16:19
Söylediklerinizi onaylıyorum fakat şöyle bir durum var: Ben bu skini şubat ayında skin yapımcısı TERSO isimli kişiye baştan aşağı editletip para verdim, sizse cacheden çalan bir skin yapımcısından satın alıp Rone isimli yapımcıya editletmişsiniz, bunun yaşandığı açık. Benim o an size sorun yok demem ileride kullanmayacağım anlamına gelmiyor sonuçta ben emek verip "yaptırmışım" siz ise cacheden "çalan" birinden almışsınız. Bir skinin tamamen aynısını iki kişi kullanmak kadar saçma bir şey yok, daha fazla yanıt atmayacağım iyi günler.

#3 - 20.06.2021 16:35
Merhaba, bu modelin yapımcısı benim. Modeli baştan aşağı kendim düzenlendim. Belirttiğiniz Rone isimli yapımcıyı tanımıyorum. Skini de @Synyster hariç hiç kimseyle paylaşmadım. Muhtemelen Rone isimli arkadaş cache üzerinden modeli çalmış.

Şunlarda yapım aşamasından ekran görüntüleri:

#4 - 20.06.2021 17:52
Merhaba, bu modelin yapımcısı benim. Modeli baştan aşağı kendim düzenlendim. Belirttiğiniz Rone isimli yapımcıyı tanımıyorum. Skini de @Synyster hariç hiç kimseyle paylaşmadım. Muhtemelen Rone isimli arkadaş cache üzerinden modeli çalmış.

Şunlarda yapım aşamasından ekran görüntüleri:

Arkadaşlar konuyla alakam olduğunu yeni gördüm, öncelikle insanlara iftira atmadan önce iletişime geçmelisiniz, hırsızlık bir insana yapıştırılabilecek en aşağılayıcı damga çünkü.

#5 - 20.06.2021 17:58
Rone isimli kişiden ben bu skini almadım, birisine iftira atmaya uğraşmayın. Sadece ona düzenlettiğimi söyledim, ilk önce yorum yapmadan iyi okumanızı öneriyorum. Zamanında sorun yok demek yerine, bu skin için şikayet açılabilirdi. Birisinden satın aldım ve düzenleterek sunucuya attırdım. Sunucuda görmediğimi zaten söylemişim ve bu doğru çıktı, çünkü NC atmışsınız. Belki NC attıktan sonra siz bile satmış olabilirsiniz, bu skini daha kullanmam diye, bilemiyorum, çünkü satan adam ile dc üzerinden iletişime geçmiştim, ismini hatırlamıyorum. Ben iftira atmam, sadece düşüncelerimi söylerim. Bu şikayeti yapmak için biraz geç olmuş. Kararı yetkililere bırakıyorum.
« Son Düzenleme: 20.06.2021 18:21 BanS »

#6 - 23.06.2021 00:21
Güncelleme öncesi eklenen bir skin olduğu için ihlal durumu mevcut değil. Ama skin birebir aynısı olduğu için @BanS bu şikayeti referans göstererek yeni skini tickettan tarafımıza ulaştırabilir. Teşekkürler.