Konu: [Nessie_Kangley]SİLAH DOLANDIRICILIĞI  (Okunma sayısı 296 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.06.2021 18:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Nessie_Kangley @baranatess

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Video ve Ss'lerde mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
21-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Dolandırıcılık:Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selam. Karakterim arkadaş çevresinden üç yüz bin civarına 'deagle' marka silah satan olduğunu öğreniyor, (fiyat fazla olsa bile sunucuda silah satışının az olması üzerine bir süre düşünüyorum limitin üstünde bir fiyat ile satsa da, farklı rollere girebilmek adına silahı almayı kabul ediyorum, burada benim de hatam var, limitin üstünde fiyat ödemeyi kabul ediyorum, ama görüldüğü üzere arkadaşa o para bile az geliyor) ve satıcı ile konuşmaya gidiyor. Kişinin leveline baktığımda 11 level olduğunu gördüm ve açıkcası almadan önce de şüphe ile yaklaştım, bir kaç arkadaşım ile pm üzerinden güvenip güvenemeyeciğimi konuştum, sonunda ise güvenmeye karar verdim ama şüphelerimde haklıymışım. Anlaşma yapıyoruz, önce paranın yarısı, silah, ardından paranın geri kalanı şeklinde ama kanıtlarda görüleceği üzere zeki (?) arkadaşımız dolandırmaya çalışıyor ve paranın yarısını (125000) verdikten sonra hoplaya zıplaya bir şey olmamış gibi kaçıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın silahının silinmesini ve para iadesi istiyorum.
Erken sonuçlanırsa sevinirim. :) @dixsept

« Son Düzenleme: 18.06.2021 19:55 Dely »

#1 - 18.06.2021 19:05
Ek: Arkadaş sadece bana değil, aynı birlitke olduğum bir arkadaşa da aynısı yapıyor; https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=111319.0
Pm üzerinden beni de aynı bahaneler ile oyalama çalıştı, ama gelmesini bekledim, geldiğinde ise arkadaşa yaptığının aynısını yapıyor.  :garip:
« Son Düzenleme: 18.06.2021 19:14 Dely »

#2 - 18.06.2021 23:13
  Arkadaşın karakteri trolling kapsamında ban yedi, beklenildik bir olaydı zaten, silah ya da para iadesi lütfen  :(
« Son Düzenleme: 19.06.2021 00:28 Dely »

#3 - 21.06.2021 20:12
Ticket açın, genel yetkili kararı bekleyin. @Dely