Konu: Para Aklama Sistemi  (Okunma sayısı 338 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 16.06.2021 00:27
İllegal birlikler için para aklama sistemi getirilebilir. İllegal yollar ile elde edilen paralar belirli bir mekan(Gece kulübü,kafe,market v.s) üzerinden aklanması gereksin, aklanmayan para kullanılamasın.
Belirli süre içerisinde sistemsel olarak kasaya atılan para aklanabilsin. Mekanın değerine göre para aklanma limiti yükselsin. Büyük bir gerçekçilik ekleyeceğini düşünüyorum. :vays: :nays:
100
1
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
TrakyaliGencc,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
TrakyaliGencc,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 16.06.2021 01:03
Destekliyorum, desteklemiyorum veya herhangi bir normal yorum atmaktan acizsiniz sanırım.
 Toplu bir şekilde emoji koyarak komik olmuyorsunuz. Herkesin görüşlerine saygı duymalısınız.
Her saygınız yoksa dalga geçermişcesine yorum atamazsınız.
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
TrakyaliGencc, Tyriss, Vectra,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#2 - 16.06.2021 03:39
Destekliyorum, desteklemiyorum veya herhangi bir normal yorum atmaktan acizsiniz sanırım.
 Toplu bir şekilde emoji koyarak komik olmuyorsunuz. Herkesin görüşlerine saygı duymalısınız.
Şimdi sana arkadaşların neden güldüğünü anlatayım. Bildiğin üzere Idlewood birliği olarak "SOKAK MAFYASI" rolü yapıyoruz. "SOKAK MAFYASI" denmesinin sebebi, bu oluşumun sadece illegal yollarla değil, legal yollarla da illegalden kazandığı parayı kazanmasındandır. Fark etmemiş olabilirsin, bakarsan görürsün; Birliğimizin organize yaptığı işler arasında "PARA AKLAMA" bulunuyor. Yani biz rolsel olarak para aklamak zorundayız. Eğer aklayamazsak, aklayamadığımız kadarının hesabını veremediğimiz için IC olarak karşılığını alırız. (Hapis, yoğun gözetim ve denetim rolleri.) Şİmdi AR-GE'nin temel ilkesi "Aklanmayan parayı kullanmayalım" olduğundan dolayı arkadaşlara komik gelmiş. Sebebi ise, Sokak mafyası konseptinde para aklamak bizim için bir numaralı görevlerden biri. Bizim rollerimizden birisi para aklamak. Arkadaşımız, rolsel olan bir duruma "sistemsel" bir müdahale önerisinde bulunduğu zaman, bizim rol yapmamıza gerek yok, kara para rolü dönmeyeceğinden dolayı bizim rolümüzün de bir anlamı kalmamış olur. Zaten gerçekte de, rollerde de birlik ve yoğun illegal karakterlerin sonunu aklayamadıkları para getiriyor. Sunucuda da geçmişe dayalı birçok örneğini gördük. Gerçek hayatımızda da bunu araştırmaya bile gerek yok, yanlışıkla bile buluruz.

Desteklemiyorum.
Mükemmel
3
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
kinginthenorth, Lhansent, Orh4n,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 16.06.2021 04:21
Şimdi sana arkadaşların neden güldüğünü anlatayım. Bildiğin üzere Idlewood birliği olarak "SOKAK MAFYASI" rolü yapıyoruz. "SOKAK MAFYASI" denmesinin sebebi, bu oluşumun sadece illegal yollarla değil, legal yollarla da illegalden kazandığı parayı kazanmasındandır. Fark etmemiş olabilirsin, bakarsan görürsün; Birliğimizin organize yaptığı işler arasında "PARA AKLAMA" bulunuyor. Yani biz rolsel olarak para aklamak zorundayız. Eğer aklayamazsak, aklayamadığımız kadarının hesabını veremediğimiz için IC olarak karşılığını alırız. (Hapis, yoğun gözetim ve denetim rolleri.) Şİmdi AR-GE'nin temel ilkesi "Aklanmayan parayı kullanmayalım" olduğundan dolayı arkadaşlara komik gelmiş. Sebebi ise, Sokak mafyası konseptinde para aklamak bizim için bir numaralı görevlerden biri. Bizim rollerimizden birisi para aklamak. Arkadaşımız, rolsel olan bir duruma "sistemsel" bir müdahale önerisinde bulunduğu zaman, bizim rol yapmamıza gerek yok, kara para rolü dönmeyeceğinden dolayı bizim rolümüzün de bir anlamı kalmamış olur. Zaten gerçekte de, rollerde de birlik ve yoğun illegal karakterlerin sonunu aklayamadıkları para getiriyor. Sunucuda da geçmişe dayalı birçok örneğini gördük. Gerçek hayatımızda da bunu araştırmaya bile gerek yok, yanlışıkla bile buluruz.

Desteklemiyorum.
Çok iyi açıklamış bende Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 16.06.2021 08:18
Gereksiz ve uğraştırıcı bir sistem, maalesef desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 16.06.2021 10:08

Desteklemiyorum.
Mantıklı şekilde açıkladığın için teşekkür ederim.
Arkadaşın dediğine katılıyorum ve Desteklemiyorum.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
KSZ,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 16.06.2021 12:00
Konu Kilit. Arşiv.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 09.07.2021 21:29
AR-GE kapsamlı değil. Para aklama konusu detay gerektiren bir iş ve finansal durumu denetleyen bir organ sunucuda bulunmuyor. İleride iki tarafa da dair detaylı bir AR-GE açılırsa değerlendirilebilir. Şimdilik düşünmüyoruz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok