Konu: Yajeel Griffin - AFK oyuncu ile etkileşim.  (Okunma sayısı 388 defa)

#0 - 30.05.2021 03:22

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Masiva - Yajeel Griffin

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Van Ness Ave. Bastards birlik üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.05.2021, 17:25

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Gün içinde nasıl olduğu anlaşılmayan bir şekilde kişiler Van Ness birlik üyelerinin saklandıkları yeri buluyor ve baskın atıyor. Betty karakteri AFK olmasına ve bilgisayarın başında olmamasına rağmen kişiyle etkileşime geçiyor ve arabaya bindirip götürme rolü yapıyorlar. Kişi AFK olduğu için her hangi bir geri dönüş alamıyorlar ve ''do'' kanalını kullanarak olmayan bir durumu belirtiyorlar. Kanıtlarda ki ilk görüntü de, kişilerin 17:23'de gelip bu rolü yaptığını görüyoruz. Daha sonraki görüntülere baktığımız zaman, Betty karakterinin 17:38'de oyuna döndüğünü görüyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin bize karşı kin beslediklerini düşünüyoruz. Sırf bu hırsları yüzünden rolden keyif falan alamaz olduk, altı üstü bir oyun. Yanı sıra rolde bizi mix yaparak bulduklarını düşünüyoruz/inanıyoruz fakat bunu kanıtlayacak her hangi bir somut kanıtımız olmadığı için şikayet açmadık. Fakat yukarda ki görsellere bakarsanız, kişinin AFK karakterlerle etkileşime girme rolleri yaptıklarını görebiliyoruz. Bazı arkadaşlar ''bunda ne var, altı üstü iki emote vermiş'' diyebilir. Bu durumu şu şekilde düşünebilirsiniz, ben gidip Dyton Lewis ya da Pakrad Kasparov'u bir yerde AFK görsem ve gidip kaçırma, suratına işeme rolü vs. yapsam ne kadar doğru olur? Objektif bakıldığında durumu az çok anlayacağınızı düşünüyorum.

« Son Düzenleme: 30.05.2021 03:24 crnozk »

#1 - 30.05.2021 07:45
Olay ile bi alakam yok ama dostum sürekli rp kuralı diye birşey var. Madem afk kalıcaksın bi int içinde kal yada /q çek işin bitince gir oyuna. Ayrıca mix den kastınız admin gelip size spec atıp aaa şurdalarmış hadi basalım dicek halleri yok. Mixe kanıtınız var ise şikayet açabilirsiniz. Bence afk kalıcaksan ya int içine gir yada aktif rol dönen bi yerde afk kalma. İyi günler.

#2 - 30.05.2021 11:04
Öncelikle mix konusuyla başlamak istiyorum. Elinizde her hangi bir kanıt varsa kesinlikle şikayet açmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Gördüğüm kadarıyla mix olayı bu şikayetin konusu değil ancak siz yine de bir karalama yapmak için şikayetin ufak bir kısmında geçirmişsiniz. Sorun değil. Mix ile ilgili şikayet açtığınızda gereken savunmayı yapmayı düşünüyorum. "Afk oyuncu ile etkileşim" olayına gelirsek, bir baskın atıyoruz ve afk bulunduğunuz ortamda aktif oyuncular var. Baskınımızı atıyoruz, sizinle ilgili kaçırma rolünü yapıyoruz ve sizin oyuna dönmenizi de bekliyoruz. Biz sizin bulunduğunuz ortamdan ayrıldıktan 10 dakika sonra oyuna dönüyorsunuz ki muhtemelen arkadaşlarınızın sizi uyardığını bir baskın olduğunu söylediği için dönüyorsunuz. Tabi bunun bir kanıtı olmadığından dolayı sadece şahsi düşüncem olarak kalacak. Kısaca dediğim gibi afk olduğunuz ortamda aktif oyuncularında olduğunu düşünürsek "sürekli rp" olarak bu olayı değerlendirebileceğimizi tahmin ediyorum. İyi forumlar dilerim :)

#3 - 30.05.2021 12:41
Olay ile bi alakam yok ama dostum sürekli rp kuralı diye birşey var. Madem afk kalıcaksın bi int içinde kal yada /q çek işin bitince gir oyuna. Ayrıca mix den kastınız admin gelip size spec atıp aaa şurdalarmış hadi basalım dicek halleri yok. Mixe kanıtınız var ise şikayet açabilirsiniz. Bence afk kalıcaksan ya int içine gir yada aktif rol dönen bi yerde afk kalma. İyi günler.
Olayla alakan yoksa konuşmana da gerek yok. Konuları biliyorsun, arkadaş şuan pasif olduğu için beni yazmamı rica etti. Sana bir ekran görüntüsü atacağım, buna iyice bak dostum. Aktif rol döndüğü yok, Gta sanandreas singleplayer'inde bulunan Mike Toreno'nun evinde bir rol yaptık, tanıtımı incelersen anlaman mümkün. Ayrıca kuralları da okumayı ihmal etme.

#4 - 30.05.2021 12:49
Olayla alakan yoksa konuşmana da gerek yok. Konuları biliyorsun, arkadaş şuan pasif olduğu için beni yazmamı rica etti. Sana bir ekran görüntüsü atacağım, buna iyice bak dostum. Aktif rol döndüğü yok, Gta sanandreas singleplayer'inde bulunan Mike Toreno'nun evinde bir rol yaptık, tanıtımı incelersen anlaman mümkün. Ayrıca kuralları da okumayı ihmal etme.

Dostum öncelikle iyi forumlar dilerim. Vermiş olduğun cevaptaki üslubun pek hoşuma gitmedi açıkçası. Konuya gelirsek, bir baskın rolü düzenliyoruz ve bu rolde ya bu arkadaşlar afk olabilir, bekleyelim. Dur uzaktan izleyelim hareket ediyorlarsa girelim vs durumlar söz konusu olmayacağını düşünmen gerekiyor. Zaten bulunduğunuz yerdeki bazı arkadaşlarınız afk durumundaydı yada afk rolü yapıyordu. Afk olmayan arkadaşlarda gereken role girip role uyum sağladılar. Daha fazla konuşmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Yönetici kararı bekleyelim lütfen. Tekrar iyi forumlar :)

#5 - 30.05.2021 18:01

Dostum öncelikle iyi forumlar dilerim. Vermiş olduğun cevaptaki üslubun pek hoşuma gitmedi açıkçası. Konuya gelirsek, bir baskın rolü düzenliyoruz ve bu rolde ya bu arkadaşlar afk olabilir, bekleyelim. Dur uzaktan izleyelim hareket ediyorlarsa girelim vs durumlar söz konusu olmayacağını düşünmen gerekiyor. Zaten bulunduğunuz yerdeki bazı arkadaşlarınız afk durumundaydı yada afk rolü yapıyordu. Afk olmayan arkadaşlarda gereken role girip role uyum sağladılar. Daha fazla konuşmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Yönetici kararı bekleyelim lütfen. Tekrar iyi forumlar :)

İyi günler, sürekli roleplay - afk ilişkisine dair bir oyun kuralı bulamadım. Ben rolü de bölmedim, sürekli roleplay kuralını ihlal eden durum nerede? AFK kalmak bir ihlal değil. Kuralları çarpıtmayın lütfen. AFK oyuncularla etkileşme geçmek yasak. Mekanı bastığınızda kimin AFK olup olmadığı gayet açık bir şekilde anlaşılabilir bana kalırsa. Bu noktada kasıtlı olarak AFK olduğunu anladığınız bir karakteri arabaya bindirme rolü yapıp, üstüne bir de ''do'' komutu üzerinden arabada olduğunu belirtmeniz ihlal yaptığınız anlamına geliyor. Oysaki geldiğinizde AFK olduğumu görüp, benimle etkileşime geçmeyebilir ve AFK olmayan arkadaşlarla bu rolü yapabilirdiniz.

« Son Düzenleme: 30.05.2021 18:07 crnozk »

#6 - 30.05.2021 18:19
Yeterli savunmayı yaptığımı düşünüyorum. Daha fazla karşılıklı konuşarak olayı tatsızlaştırmanın anlamı yok. Yönetici kararını bekleyebiliriz. İyi forumlar :)

#7 - 16.06.2021 16:53
Merhaba, incelendi.

Şikayette herhangi bir sorun görülmüyor, sanırım kuralı yanlış anlamışınız ve bu yüzden dolayı şikayet açmışınız. Yajeel karakteri sizin karakterinizin AFK olup olmadığını bilemez, orada yapması gerekeni yapmış ve role girmiş. Eğer siz AFK kaldığınız halde ve sizin AFK olduğunuzu bildikleri halde size sıksalar veya sistemsel olarak yere düşürseler dediğiniz ihlal gerçekleşmiş olurdu. Savunma geçerli, şikayet kapatılmıştır.