Konu: 1,5 Saniyelik anlık drop  (Okunma sayısı 353 defa)

#0 - 21.05.2021 10:32
Merhaba,
ENB kullanıyorum yaklaşık 80FPS alıyorum fakat hızlı araç falan kullanırken 1-1,5 saniyelik drop girip çıkıyor. Polisten kaçarken kaydı açıyorum bazen çok fazla oluyor? Neden olabilir
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 21.05.2021 10:47
Dropların sebebinin çoğu CPU/RAM veya Disk yoğunluğundan kaynaklı. Oyununu oynarken görev yöneticisinden bir kontrol edip geri dönüş sağlarsan ve müsait olursam çözüm bulabilirim.

http://prntscr.com/137n0kt
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 21.05.2021 14:48
Dropların sebebinin çoğu CPU/RAM veya Disk yoğunluğundan kaynaklı. Oyununu oynarken görev yöneticisinden bir kontrol edip geri dönüş sağlarsan ve müsait olursam çözüm bulabilirim.

http://prntscr.com/137n0kt

Kullandığın modlarda bir "Memory Leak" olayı olmalı. Yani oyun devamlı bellek şişiriyor, bellek şiştikten sonra oyun boşaltmak için bir saniye kasar, sonrasında geri normal değer olan misal veriyorum 512 MB'ye geri düşer. Sonra dolar dolar, yine kasar, yine düşer. İlk ve büyük ihtimalle sorunun bu.

İkinci olay ise eski, bozuk HDD. Bazen HDD'nin aşırı yüklü olmasından, eski olmasından ya da bozuk olmasından böyle sorunlar görülebiliyor. Özellikle laptoplarda bu olay oluyor. idcwur'un dediği gibi görev yöneticisi değerlerini bu olay olurken kayda alıp buraya atarsan yardımcı olabiliriz. Ama dikkat et, sadece bir ss değil, üç dakikalık bir süreç içerisinde birden çok ss at.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 21.05.2021 15:56
Selam, bu yaşanan sorun sistemsel bir sorun değil, tamamen oyun ile alakalı bir durum olarak gözüküyor. Fps Attırma ve Samp Düzeltme modlarımı kurup sisteminize ayarlarsanız sorununuz çözülecektir. Fps attırma modunu mutlaka kurun, sisteminize ayarlayın modum eğer fpse ihtiyacı olmadığını anlarsa ki anlayacaktır otomatik fps sorunlarını ini ayarlarına göre düzeltiyor. Samp düzeltme modum da işe yarıyor fps attırma modum ile kullanılırsa çok çok daha iyi sonuç alırsınız. İyi günler! :vice:

Fps Attırma V1.1 modum: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=104177.0
Samp Düzeltme V1.1 modum: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=109657.0
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 21.05.2021 23:00
@Alakia konuyla alakalı geri dönüş bekleniyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 23.05.2021 15:19
Selam, bu yaşanan sorun sistemsel bir sorun değil, tamamen oyun ile alakalı bir durum olarak gözüküyor. Fps Attırma ve Samp Düzeltme modlarımı kurup sisteminize ayarlarsanız sorununuz çözülecektir. Fps attırma modunu mutlaka kurun, sisteminize ayarlayın modum eğer fpse ihtiyacı olmadığını anlarsa ki anlayacaktır otomatik fps sorunlarını ini ayarlarına göre düzeltiyor. Samp düzeltme modum da işe yarıyor fps attırma modum ile kullanılırsa çok çok daha iyi sonuç alırsınız. İyi günler! :vice:

Fps Attırma V1.1 modum: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=104177.0
Samp Düzeltme V1.1 modum: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=109657.0

Cevap: Kanka teşekkür ederim fakat işe yaramadı sanırım hala drop alıyorum :/
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 23.05.2021 15:24

Kullandığın modlarda bir "Memory Leak" olayı olmalı. Yani oyun devamlı bellek şişiriyor, bellek şiştikten sonra oyun boşaltmak için bir saniye kasar, sonrasında geri normal değer olan misal veriyorum 512 MB'ye geri düşer. Sonra dolar dolar, yine kasar, yine düşer. İlk ve büyük ihtimalle sorunun bu.

İkinci olay ise eski, bozuk HDD. Bazen HDD'nin aşırı yüklü olmasından, eski olmasından ya da bozuk olmasından böyle sorunlar görülebiliyor. Özellikle laptoplarda bu olay oluyor. idcwur'un dediği gibi görev yöneticisi değerlerini bu olay olurken kayda alıp buraya atarsan yardımcı olabiliriz. Ama dikkat et, sadece bir ss değil, üç dakikalık bir süreç içerisinde birden çok ss at.
[/quote]

@Nyarko Memory Leak olayı varsa nasıl çözebilirim? HDD'yi daha 2 hafta önce aldım 500GB 7200RPM ve %100 sağlık gösteriyor. Bozuk mudur acaba?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 28.05.2021 17:11
Dediği gibi görev yöneticisi kayıtlarını atarsan daha sağlıklı olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 28.05.2021 22:51
Bu sorun çok nadir de olsa bende de oluşmaya başladı, son bakımdan sonra oldu ne olduysa.Sunucuyla alakalı bir durum olduğundan şüpheleniyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 30.05.2021 15:22
@Alakia geri dönüşünüz bekleniyor konuyla ilgili.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok