Konu: Birden fazla kişi , Birden fazla kural ihlali  (Okunma sayısı 289 defa)

#0 - 18.05.2021 00:41

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Larry_Odom / @sato352 - Yajeel_Griffin / @Masiva - Michael_Allen / @Blackpanther N/A

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Benim tarafımdan yok. N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Video kaydında gözükmekte. N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
     Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.
     Q-E ile reload yapmak — Silahınızın mermisini (q-e) tuşlarına basarak yenilemeniz yasaklanmıştır. Ufak bir emote dahilinde yapabilirsiniz.
(( CAR SURFİNG ))

DEATMATCH
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Noob-DM

Hatalı Emote Kullanımı

Emotesiz işlem

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Larry Odom'dan başlıyayım aracın kapısını açar gibi bi emote veriyor sonrasında araçtan beni atıyor "/me Sağ eli ile aracın kapısını açar ve şahısın kollarından tutup tüm gücüyle yere fırlatmayi dener" gibi bir emote vermesi gerekiyor sonrasında ise /dene komudu vermesi gerekir sonuçta karakter Hulk değil ya. Sonrasında Michael Allen adlı şahıs aracımi emote vermeden çalıp kaciyor , emotesiz işlem olur. Yajeel Griffin'e geçersek daha 1 dakika rol yapmışız aracın kaputuna çıkıyor ve bana sıkmaya başlıyor bu DM'e girer aracım kaputuna bindiği anda zaten ben geri geri kaçıyorum sağ sol yapıyorum ama şahıs aracın üstünde seyehat etmeye devam ediyor buda Car Surfing'e giriyor. N/A

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
N/A

Ek açıklamalar(varsa): 40-50 Seviye oyuncuların böyle bir rol sergilemesini beklemezdim , umarım cezalarını alırlar ve onlara bir ders olur.
« Son Düzenleme: 19.05.2021 17:39 kemls1 »

#1 - 18.05.2021 00:54
Selam dostum, savunmamı tek mesajda yapacağım.

Aracın kapısını açmayı dener şeklinde bir emote veriyorum, orada atmayı durduramadım. Birlik üyesi olan Michael aracı çaldığı için /f kanalından onu uyarıp arabayı getirmesini söylüyorum. Eğer ikinci emoteu görüyorsan, seni araçtan atmıyorum. Kapın açık olduğu için, kapını açıyorum ve kafanı direksiyona vurmaya başlıyorum.(lol, emote takibi yapmıyorsun sanırım amacım seni araçtan atmak değildi, animasyonu iptal edemedim) Bir zenci mahallesine gelip(bölgeyi sahiplendiğim yok), 4-5 kişilik grubun içerisinde /sanırım/ araban olduğuna güveniyorsun ve bizimle şakşak geçmeye çalışıyorsun, evet bunu videonda görebilirsin. Sıfır Fear-RP ile rolüne devam ettiğin için verilmesi gereken tepkiyi veriyorum. Ceylan gibi sağ sola koşmaya başlıyorsun ve gelip aracına biniyorsun, bunları anlatmaya gerek yok.

Özet geçmem gerekirse, her şey videoda var ve hatalı olduğumu düşünmüyorum. Korkusuz rol yaptığın için seni dövüyorum evet, Yajeel'e sıkması için kulağına fısıldayıp emir veriyorum.

Edit: Yazım hatasını düzelttim.
Edit2: Senin de sunucu ve genel roleplay kurallarını bilmediğin ve nasıl 13 seviye olduğuna şaşırıyorum.  ??? ??? ???
« Son Düzenleme: 18.05.2021 00:56 sato352 »

#2 - 18.05.2021 01:12
Gerekli açıklamalar @sato352 tarafından yapılmıştır, fazlasına ihtiyaç olduğunu düşünümüyorum. İyi forumlar dilerim :)

#3 - 18.05.2021 09:38
F basmak yerine kapı açık rolü yapabilirsin burada beni araçtan attın sonrasında ben aranızda kaldım tabii ki Fear-RP yapmam burda apaçık bir rol hatası var ayrıca Michael Allen adlı şahıs aracı goturdukten sonra kafasını direksiyona vurur gibi bir emote veriyorsun  bu saatten sonra yetkili kararını bekliyebiliriz
« Son Düzenleme: 18.05.2021 17:12 kemls1 »

#4 - 18.05.2021 10:18
Sikayete birkaç ekleme yaptim yeni bir oyuncuda ekledim ona göre isterseniz yeni cevap verin

#5 - 18.05.2021 17:13
Fear-RP yapmadımı söylüyorsunuz yapmamamın nedeni ben aracımdayım zaten aracımda silahta var kaçıp silahı çekip sıkabilirim diye karakterim sizlerden korkmuyor

#6 - 18.05.2021 19:08
Dediğim gibi, savunmamı ilk mesajımda yaptım. Yetkili kararı bekleyebiliriz.

#7 - 18.05.2021 23:22
Michael Allen'de olayda var onunda cevabı gelse yetkili kararını verecekte.

#8 - 23.05.2021 06:45
Merhaba,

@sato352 savunma sırasında belirtmiş. Ek olarak arabayı çalma gibi bir durum olsaydı kişi aracı geri getirmezdi, kaçardı. Bu süre zarfında sizi vurabilir, dövebilirlerdi. Power Gaming ve Car Jack olayı elenmiş oluyor.

Larry karakteri Brawl Kural İhlalinden, şikayet açan taraf ise Fear RP kapsamında ceza alacak. Şikayet kapatıldı.
« Son Düzenleme: 23.05.2021 06:47 Lia »