Eskiden herkes yeni bir şey keşfettiğinden dolayı en ufak bir rol döngüsü bile keyifli geliyordu. Zamanla belli başlı şeylere alışınca tabii eskisi kadar zevk almama konusunu sürekli eski oyuncuların açması çok normal, uzun bir süre role ara verip tekrar başlayan arkadaşlar da bilirler ki, oyunun ilk başlarındaki keyife tekrar sahip olabiliyorsunuz bu şekilde. Eski zamanlarda tek başıma rol yaptığım da oluyordu saçma sapan roller fakat ss alma gibi bir durum yoktu, sadece kendi kendine yapıyordun. Eski dönemlerde ben şahsen forumlarda çok aktif olan birisi değildim, siteden karakter başvurumu yapar sonra arkadaşlarımla rol yapardım, şimdi iş biraz daha çevre edinme, arkadaş çevresi edinme, arkadaşlarınla birlikte vakit geçirme, yapılan rollerin güzelliğini insanlarla paylaşma üzerine ve böyle olması bir tık daha iyi oldu fakat bazı roller "ss atayım da konum aşşağıya düşmesin" düşüncesiyle yapılınca pek hoş olmuyor, içten ve sadelikte rol yapılan dönemlerdi. Çoğu kişi rol bilmiyordu belki ama bir şeyler yapıyordu. Hele Türk RP'lerinde dönen racon rolleri.................
Günlük hayatta kullandığımız dile karışan yabancı kelimeler gibi samp ortamına da yabancı sunuculardan(lsrp) özellikle bir çok farklı terim geldi ve samp ortamı bunlarla evrildi. Kısa bir örnek vermek gerekirse; eskiden bir emote'u çok detaylı uzun uzun yazarken şimdi iki üç kelimeye sığdırıp yazabiliyoruz. Bu tarz şeyler yapmış olduğunuz rolün betimlemesini/tasvirini bozmadığı sürece hiçbir sorun yok bence, benim için sıfır sıkıntı. Bunlarla birlikte rol ortamımızın, rollerimizin de evrilmemesi mümkün olamazdı tabii ki de. Bakalım bizi daha neler bekliyor...
edit: videoları tekrar izlerken farkettim, eskiden görüldüğü üzere /do çok daha yoğun kullanılıyordu. Şimdi nereyse me üzerinden belirtiliyor bu durum, bu da evrimleşen sampa örnek olabilir. Do'dan vazgeçmeyin arkadaşlar, arada kullanın... iyidir.