Konu: Eski samp ortamı vs Yeni samp ortamı  (Okunma sayısı 625 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 18.05.2021 00:12
eskiler güzeldir
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 18.05.2021 00:19
İlk başladığım zaman aynı ad ve soyad ile bütün rolleri yapıyordum, isim değiştirmek için gerçek para vermek bana saçma geliyordu. 200 tl'ye admin/helper(şimdiki adıyla support) satışı olduğu zamanlarda da oynamıştım, bütün oyuncular soru kanalına soru sorup yine bütün oyuncular cevap verebiliyordu. O dönemleri özlemiyor değilim ama 'kaos' bir yerden sonra sıkmaya başladı ve gerçekçilik hissi bana daha da ağır basmıştı, 'kaos' bitene kadar oynamama kararı almıştım hatırlıyorum. Şimdi roleplay oynamaya devam ediyorum ve daha fazla zevk alıyorum, 'gözünün üstünde kaş var' diye atılan dmler zevkliydi ama bizim için, karşı taraf için değil.
Haha
2
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci, oflu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 18.05.2021 00:25
"Eskiden DM ve kaos üzerine bir ortam vardı, kimse pek bir şey bilmezdi. Bütün oluşumlar çatışırdı. Çete, polise roketatarla saldırırdı. Zevkliydi, eğlenceliydi. Şimdi ise akıl ve mantığı devreye soktuk, katı kuralları devreye soktuk. Eski relaks roller yerine daha dikkatli, mantıklı roller yaparak gerçekçiliği kovalamaya çalışıyoruz."

Büyüdük adamım. Büyüdük.

Öğrendik, öğrendik.

İlk rol yaptığım karakterim avukattı. En son müvekkilime Idlewood'da parayı ödemediği için AK-47 ile ateş açıyordum.

O zaman da çok eğlenceliydi, şimdi de çok eğlenceli. Kararsız kaldım

Şimdi yap en az 1000 dakika jail ya da ban.

Medeniyete ulaşmak güzel.

Dert ve sıkıntı sahibi etti.

Bir arkadaşımın söylediği ve aynen katıldığım durum:
''SAMP'da eskiden adam düşürür ss'lerini alır karşıdakinin adını blurlardın ayıp olmasın diye, şimdi millet adam düşürünce video çekip arkaya kurtlar vadisi
müziği koyuyor.''

Savaş ve brawl rolleri sonrasında kazanan taraf, kaybeden tarafın konusuna güzel ve destekleyici yorumlar yazardı. Sampın fair-play'i de böyle oluyor.

Çeteler orjinal GTA:SA'daki çetelerdi, Grove hoodunda arabalar hep yeşil falan... GTA:SA hikayesi gibi RP yapılırmış. Şimdilerde ise roller ciddileşti ve gerçekleşti, kitle kalitesizleşti.

Kesinlikle.  :o :o :o

Çeteler orjinal GTA:SA'daki çetelerdi, Grove hoodunda arabalar hep yeşil falan... GTA:SA hikayesi gibi RP yapılırmış. Şimdilerde ise roller ciddileşti ve gerçekleşti, kitle kalitesizleşti.
Kitle kalitesizleşti maalesef. DM çağı ilkokul, ortaokul dönemime denk geliyordu. Benden yaşça büyük olan herkes bana "kardeşim" diye seslenirdi, hitap ederdi. Şimdi ise yaşı küçüklere velet diyorlar. Neyse ki yaşı benden küçük olan hiç kimseye velet diyerek onları aşağılamadım.

Alıntı
böyle videoları keşfettiğimden beri nefret ettim, bilmiyorum. sanki rp ortamından çok dm sunucusu gibi gözüküyor bana böyle olunca. bazı rollerin videoları olurdu eskiden iki çete karşılıklı önce atışırdı sonra sopayla birbirlerine girerdi ama rol görürdük, gaza gelirdik.

Habersiz video çekip atılmazdı. Video çekileceğini herkes bilirdi. Ona göre iyi dövüşmeye çalışırdık.

Öncelikle yazı hoş olmuş. Uzun süredir bu oyunu oynuyorum, senin deyiminle Rönesans Çağı'nın başından beri. 2014'te ilk oluşturduğum karakteri düşününce aslında ne kadar stereotipik olduğunu, o günden bugüne kültürel olarak ne kadar yol kat ettiğimi anladım. Ama o zaman da oynamaktan keyif alıyordum, şu an da oynamaktan aynı şekilde keyif alıyorum. Sanırım SA:MP'ı benim için eğlenceli kılan iki ana faktör oyunu oynamanın basitliği ve yapabileceklerinizin sınırlarının diğer oyunlara nazaran çok geniş olması.

:o

eskiler güzeldir

Anılar güzeldir. Anılar...

İlk başladığım zaman aynı ad ve soyad ile bütün rolleri yapıyordum, isim değiştirmek için gerçek para vermek bana saçma geliyordu. 200 tl'ye admin/helper(şimdiki adıyla support) satışı olduğu zamanlarda da oynamıştım, bütün oyuncular soru kanalına soru sorup yine bütün oyuncular cevap verebiliyordu. O dönemleri özlemiyor değilim ama 'kaos' bir yerden sonra sıkmaya başladı ve gerçekçilik hissi bana daha da ağır basmıştı, 'kaos' bitene kadar oynamama kararı almıştım hatırlıyorum. Şimdi roleplay oynamaya devam ediyorum ve daha fazla zevk alıyorum, 'gözünün üstünde kaş var' diye atılan dmler zevkliydi ama bizim için, karşı taraf için değil.

DM çağı işte. O da aynısını yarın sana yapıyordu.  ;)

Güzel tespit, gerçekten de okurken o günler gözlerimin önünden geçti. SA:MP evrimini paragrafa dökmüşsün, tebrikler.

Elinde büyüdük sampın.

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 18.05.2021 00:29 bigseksi »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 18.05.2021 00:30
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 18.05.2021 02:20
eskilerin saygı sevgisini şimdi rap müzikli çatışma videoları aldı
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 18.05.2021 14:45
2009 yılında girdiğim freeroam sunucuları, şimdi ki roleplay sunucularına değişmem.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 18.05.2021 19:21
   Eskiden herkes yeni bir şey keşfettiğinden dolayı en ufak bir rol döngüsü bile keyifli geliyordu. Zamanla belli başlı şeylere alışınca tabii eskisi kadar zevk almama konusunu sürekli eski oyuncuların açması çok normal, uzun bir süre role ara verip tekrar başlayan arkadaşlar da bilirler ki, oyunun ilk başlarındaki keyife tekrar sahip olabiliyorsunuz bu şekilde. Eski zamanlarda tek başıma rol yaptığım da oluyordu saçma sapan roller fakat ss alma gibi bir durum yoktu, sadece kendi kendine yapıyordun. Eski dönemlerde ben şahsen forumlarda çok aktif olan birisi değildim, siteden karakter başvurumu yapar sonra arkadaşlarımla rol yapardım, şimdi iş biraz daha çevre edinme, arkadaş çevresi edinme, arkadaşlarınla birlikte vakit geçirme, yapılan rollerin güzelliğini insanlarla paylaşma üzerine ve böyle olması bir tık daha iyi oldu fakat bazı roller "ss atayım da konum aşşağıya düşmesin" düşüncesiyle yapılınca pek hoş olmuyor, içten ve sadelikte rol yapılan dönemlerdi. Çoğu kişi rol bilmiyordu belki ama bir şeyler yapıyordu. Hele Türk RP'lerinde dönen racon rolleri.................

Günlük hayatta kullandığımız dile karışan yabancı kelimeler gibi samp ortamına da yabancı sunuculardan(lsrp) özellikle bir çok farklı terim geldi ve samp ortamı bunlarla evrildi. Kısa bir örnek vermek gerekirse; eskiden bir emote'u çok detaylı uzun uzun yazarken şimdi iki üç kelimeye sığdırıp yazabiliyoruz. Bu tarz şeyler yapmış olduğunuz rolün betimlemesini/tasvirini bozmadığı sürece hiçbir sorun yok bence, benim için sıfır sıkıntı. Bunlarla birlikte rol ortamımızın, rollerimizin de evrilmemesi mümkün olamazdı tabii ki de. Bakalım bizi daha neler bekliyor...

edit: videoları tekrar izlerken farkettim, eskiden görüldüğü üzere /do çok daha yoğun kullanılıyordu. Şimdi nereyse me üzerinden belirtiliyor bu durum, bu da evrimleşen sampa örnek olabilir. Do'dan vazgeçmeyin arkadaşlar, arada kullanın... iyidir.

oldies: GösterGizle

« Son Düzenleme: 18.05.2021 19:29 Democrituss »
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Renesmee, zynaX,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 19.05.2021 13:40
el calavera şarkısını bilmeyen bir nesil.. umarım videolardaki rp tagları sorun yaratmaz. gerçi geliştiriciler de zamanında o tarafta oynadı ama sorun olursa kaldırabilirim :P

« Son Düzenleme: 19.05.2021 13:48 lastgunmobster »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 19.05.2021 17:38
Thorin'in dediği gibi okurken tüm 9-10 yıllık serüvenim gözümde canlandı. Ciddi anlamda SAMP çok fazla gelişme kaydetti.

Ben ilk başladığım zamanları hatırlıyorum harbiden Singleplayer modundaki tüm çeteler neredeyse Roleplay sunucularında açılıyordu ve bunlar tutuyordu. Sarı bandanalı skinleri alıp hispanik rolleri yapanlarından tutun, Sweet skini ile Grove Street çetesi açarak onları yöneten R20'lerin bir yerleri ele geçirme sistemleri ile para kazanmaları gibi gibi eventler vardı. Hatta bir sunucuda çeteler sunucunun akşam saatlerinde, şuan ki mermi satın alma yerinde bir savaş veriyordu ve orayı alan para ve silah kazanıyordu ki o savaşlar aşırı zevk veriyordu. O zamanlar abi dediğimiz adamlar şimdi evli, çocuk sahibi olmuş insanlardan oluşuyor şuanda. Vaktinde ne kural bilirdik, ne de şikayet açılırdı. Şimdi herkes birbirinin açığını arıyormuş gibi geliyor. SAMP ortamı eskiden samimi bir platformdu. Evet birlikler arası IC'de düşmanlık oluyordu fakat TS3'de veya Skype gibi platformlarda yan yana gelip "Ulan ne çatıştık" "Bizde şu kadar silah var kardeşim, harcadık sizi ağlamayın" diyerek birbirleriyle yarışıyorlardı ki, bunlar tatlı yarışmalardı fakat SAMP çağ atladıkça o tatlı atışmalar vaktiyle birbirini OOC'de de kin ve nefrete meyilli olmalarını sağladı. Abiler kurabiye oldu, kardeşler kalleş muhabbetleri 2016 sonrası gerçekleşti. Eskiler güzeldi.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 19.05.2021 18:27
   Eskiden herkes yeni bir şey keşfettiğinden dolayı en ufak bir rol döngüsü bile keyifli geliyordu. Zamanla belli başlı şeylere alışınca tabii eskisi kadar zevk almama konusunu sürekli eski oyuncuların açması çok normal, uzun bir süre role ara verip tekrar başlayan arkadaşlar da bilirler ki, oyunun ilk başlarındaki keyife tekrar sahip olabiliyorsunuz bu şekilde. Eski zamanlarda tek başıma rol yaptığım da oluyordu saçma sapan roller fakat ss alma gibi bir durum yoktu, sadece kendi kendine yapıyordun. Eski dönemlerde ben şahsen forumlarda çok aktif olan birisi değildim, siteden karakter başvurumu yapar sonra arkadaşlarımla rol yapardım, şimdi iş biraz daha çevre edinme, arkadaş çevresi edinme, arkadaşlarınla birlikte vakit geçirme, yapılan rollerin güzelliğini insanlarla paylaşma üzerine ve böyle olması bir tık daha iyi oldu fakat bazı roller "ss atayım da konum aşşağıya düşmesin" düşüncesiyle yapılınca pek hoş olmuyor, içten ve sadelikte rol yapılan dönemlerdi. Çoğu kişi rol bilmiyordu belki ama bir şeyler yapıyordu. Hele Türk RP'lerinde dönen racon rolleri.................

Günlük hayatta kullandığımız dile karışan yabancı kelimeler gibi samp ortamına da yabancı sunuculardan(lsrp) özellikle bir çok farklı terim geldi ve samp ortamı bunlarla evrildi. Kısa bir örnek vermek gerekirse; eskiden bir emote'u çok detaylı uzun uzun yazarken şimdi iki üç kelimeye sığdırıp yazabiliyoruz. Bu tarz şeyler yapmış olduğunuz rolün betimlemesini/tasvirini bozmadığı sürece hiçbir sorun yok bence, benim için sıfır sıkıntı. Bunlarla birlikte rol ortamımızın, rollerimizin de evrilmemesi mümkün olamazdı tabii ki de. Bakalım bizi daha neler bekliyor...

edit: videoları tekrar izlerken farkettim, eskiden görüldüğü üzere /do çok daha yoğun kullanılıyordu. Şimdi nereyse me üzerinden belirtiliyor bu durum, bu da evrimleşen sampa örnek olabilir. Do'dan vazgeçmeyin arkadaşlar, arada kullanın... iyidir.

oldies: GösterGizle

Videolar hala ilk heyecanı taşıyor, eskilerden bir yudum  :sampanya: :'(
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok