Konu: [10.05.2021 - Chloe_Bennett] | DM | PG | GBI |  (Okunma sayısı 203 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.05.2021 07:21

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Chloe_Bennett @Dipsy

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.05.2021 | 05:16

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
POWERGAMING:
Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.
Alıntı
DEATHMATCH:
Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.
Alıntı
GÜVENLİ BÖLGELER:
Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Chloe Bennet karakterininde içinde bulunduğu, çok kişiyi barındıran bir rol gerçekleşti. 'Lia'  isimli yetkili rol sonunda fazla rol hatası olmasından ve rolün kalitesizleşmesinden dolayı tüm rolü clearladığını herkese belirtti. Olaydan bir kaç gün geçti ve karakterlerimiz rolsel olarak hiç tanışmamış olmasına rağmen Chloe karakteri, aracı ile Verona Sahilinde bana yaklaşıp aracından indi, silahla ateş ederek beni yaraladı. Güvenli bölge ihlali ve DM burada gerçekleşmiş oldu. Sonrasındaysa "Drogmir'in kollarından tutar havalandırır Sadler'a sürükler." emote'unu atarak 20-20 güç ve dayanıklılığa, yapılı bir vücuda sahip olan Drogmir karakterimi, kadın karakteri ile kollarından tuttu, havaya kaldırıp araca attı. Powergaming'i de burada görmekteyiz. Kişiden bu üç kural ihlalinden kaynaklı olarak şikayetçiyim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Olaydan haberi olmaması gibi bir durum olamayacağını, böyle bir savunma gelirse doğru olmadığını baştan belirtmek istiyorum. Olay hakkında kişiler şikayet dahi açmıştı, rol cleardan haberdarlar.

« Son Düzenleme: 10.05.2021 07:26 PatatesFx »

#1 - 10.05.2021 21:39
GBI
Selamlar, hemen savunma yapacağım. Güvenli bölge olarak şöyle sunayım.
Spoiler: GösterGizle

Yolun güvenli bölge olduğu görünmüyor.

https://www.vice-rp.com/harita/

PG
Gelelim PG muhabbetine iki kız, karakter seni sırtına veya kucağına almıyor. Bacaklarından ve kollarından tutarak yerde sürüklüyor, iki karakterin de kas gücü var. İlk önce kas gücünü sonra, arkadaşı sürüklerken role uymadığının görüntülerini bırakacağım.

PG
Drogmir karakterini aracıma yüklemeye çalışıyorum yoldan geçen motor Drogmir'in yanında duruyor pansuman vs. yapmaya çalışıyorlar. Tekrar Angelica ile emote verip Drogmir'i kaldırmaya çalışıyoruz yaralı süresi olmamasına rağmen yerden kalkmıyor refuse rp yapıyor. Sonra kas gücü düşük olan pansuman yapan karakterlerin ikisi benim kas gücüm iki karakterin toplamı kas gücünden bile çok fazla iken + Angelica karakteri ile kaldırırken kalkmıyor da o iki karakter emote verince kalkıyor. Ek şikayet açmakla uğraşmayacağım ben de Drogmir karakterinden şikayetçiyim refuse rp ve retarted rp kapsamın da ceza almasını istiyorum.

DM
DM savunmama şöyle karşılık vereceğim. Arkadaşlarla bir evde sosyal bir rol dönmüştü arkadaşlar izin almadan izinsiz rol yapmıştı rolü devam ettik. Silah vs. çekilmişti o rolün üstünden iki gün geçiyor. İntikam almak için, Chloe karakteri Drogmir karakterini görünce ateş ediyor. Arkadaş, rolün iptal edildiğini söylüyor fakat rol iptal edilmedi. O rolde birkaç hatalı rol oldu, rolde şekillendirme yapıldı Lia adlı yetkili zaten bunu kendisi söyledi. (Şikayeti inceleyen yönetici bırakacağım şikayeti incelemenizi kesinlikle tavsiye ederim bu rol ile doğrudan bağlantılı)

SS'ten sonrası video da zaten var, ss koymayacağım.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=108843.0
« Son Düzenleme: 11.05.2021 08:28 Dipsy »

#2 - 10.05.2021 23:32
DM savunması üstte de belirttiğim gibi tamamen yanlıştır, 'Lia' isimli yetkili rolü tamamen clearlamış, karakterlerimizi hiç tanışmadığı bir zamana döndürmüştür. Yetkiliye sorarak detaylar öğrenilebilir. Ayrıca örnek gösterilen şikayette benim herhangi bir hatam ve uyarım olmadığından buraya taşınmasını doğru bulmuyorum.

Refuse RP denilen yerde ise, 2 tane 60 kiloluk kadın karakterin 20 kas ve 20 dayanıklılığa sahip 75 kiloluk bir erkek karakteri ( erkek karakterin zorlaması durumunda) kaldırması, uçurması mümkün değildir. Powergaming yaptığınızı böylece tekrarlamış oldum.

80-85 kiloluk iki erkek karakterin beni kaldırmasına (Benim de isteğim doğrultusunda) Retard suçlaması mantıklı gelmediğinden, savunma yapma gereği duymuyorum.

Güvenli bölge ihlali konusuna gelecek olursam... Yetkililerin haritada ve kurallarda gösterdiği gibi Verona Sahili güvenli bir bölgedir, yollar haritada bir çok konumda boyanarak kapatılmadığından burada da aynı işlem uygulanmıştır, kurallar okunduğunda Verona Sahilinin güvenli bir bölge olduğunu göreceksiniz. Eğer ki savunmanızda da belirttiğiniz gibi yeşil çizginin ucunda illegal rol yapabileceğinizi düşünüyorsanız, kuralları kendi çıkarlarınız doğrultusunda abuse'ladığınızı kendiniz dile getirmiş oluyorsunuz.

Kendimi tekrar etmemek ve savunma karşısında mantıklı açıklamaları yaptığımı düşündüğümden dolayı tekrar yanıtlamayacağım, konu için yetkili kararını beklemekteyim.

#3 - 11.05.2021 08:18
Alıntı
Refuse RP denilen yerde ise, 2 tane 60 kiloluk kadın karakterin 20 kas ve 20 dayanıklılığa sahip 75 kiloluk bir erkek karakteri ( erkek karakterin zorlaması durumunda) kaldırması, uçurması mümkün değildir. Powergaming yaptığınızı böylece tekrarlamış oldum.

Olayı anlamak mı, istemiyorsun tartışmaya mı, çekmek istiyorsun anlamış değilim. " kaldırması, uçurması mümkün değildir." Yazdığım savunmayı dikkatlice okumalısın verdiğim emote'da yerde çekiştirir, sürükler tarzın da atacağım görüntü belki boşlukları doldurur aydınlanırsın.

:garip:

#4 - 14.05.2021 23:59
Merhaba,

oraya geldiğim sırada zaten birden fazla ihlal yapılmıştı. Sizi sadece orada uyarıp, rolün gidişatını şekillendirdim. Burada her şey tamam, problem bulunmuyor.

Fakat bu ihlaller sırasında ( İhlal yaparak evdeki kişileri oyalıyorsunuz, evde kitli kalmalarını sağlıyorsunuz) Kai karakteri tekrar bir ihlal yaparak yaralıyken, başında beş kişi varken telefon üzerinden kendi birliğine haber veriyor. Ben role dönmenizi söylediğim gibi zaten Kai'nin arkadaşları geldi, içeriye girer girmez silahlar çekildi. Drogmir ve arkadaşları kaçırıldı, bu rolü hala izliyordum.  - Ufak bir ihlalden nereye geldik

Kaçırırken araçlar çarpıştı, araba ters dönüp spawnlandı. Hiç kimse umursamadan yeni araçlarına binip yola devam ettiler. Olay sonunda Kai ve Lena karakteri cezalandırıldı, böyle bir rolün olmadığını belirtip oradan ayrıldım. Rolün sıfırlandığını size söyleyecekken siz bana pm attınız. "Benlik bir şey var mı?" Bu pm'i ceza attıktan sonra yazdınız, yani bir nevi olayın ne olduğunu biliyordunuz. Fakat şöyle bir nokta var, benim sildiğim kısım GENTILINI birliğinin geldiği kısımdı. Yani sizin kaçırıldığınız, vurulduğunuz kısımdı. Daha öncesi silinmedi.

Sonuca gelecek olursak; şikayette problem bulunmuyor. Drogmir karakteri Refuse RP kapsamında ceza alacak. Savunma ve şikayet videosu için teşekkürler.

Not: İhlale ihlal ile karşılık vermek sizi her zaman zararlı duruma sokar.