Konu: Alberto Rasguedo ve yandaşları (Mixing)  (Okunma sayısı 427 defa)

#0 - 05.05.2021 21:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Alberto Rasguedo @enesozcanv

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kolby Garza @ravoltage

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Mixing

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
 Alberto Rasguedo isimli karakteri arkadaşım ile rolde kaçırdık. Kaçırma esnasında Alberto Rasguedo'yu bagaja tıkmamızın üzerinden beş saniye geçmeden etraftan arkadaşları ortaya çıktı ve patronumuzu kaçırıyorlar diyerek bize ateş açtılar. Şahısı çoktan emote olarak bagaja koymamıza rağmen patronlarının kaçırıldığını görmeleride bir hayli tuhaf olmasına rağmen biz yinede role devam ederek kaçmayı başardık. Etrafımızda kimse olmadığından emindik ve kaçırdığımız şahısın üzerinde telefon bulundurabileceğini tahmin ederek kaçıracağımız bölgeden uzak bir yerde şahısın telefonunu etkisiz hale getirdik ve bize ulaşmalarını imkansız hale getirerek rolü gerçekleştireceğimiz bölgeye vardık. Rolün üstünden 15-20 dakika geçtikten sonra bizi imkansız bir şekilde bulup bulunduğumuz interiora giriş yapıp bize ateş etmeye başladılar. Bunun üzerine oyunda yetkili olan @Scealten ile iletişime geçip durumu anlattık. Karşı taraf savunmasını bir hayli saçma yapmasına rağmen biz rolü kesmemek adına role devam etmiştik fakat karşı tarafın aldığı tavır yüzünden rol kabul edilemez hale geldi *kişilerin gerçekleştirmek istediği CK - Kalıcı Hasar İzni'ni kabul etmeme rağmen fakat bir rol gerçekleştirdiğimiz için ufak bir kalıcı hasar iznine göz yumduğumu belirtmeme rağmen gözlerime çakı sokup bana kör rolü yapacağımı yapmazsam şikayette bulunacaklarını söylemeleri* üzerine bu şikayeti açma gereğinde bulundum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Telefonu kırdığımıza dair chatlog: GösterGizle

[19:15:20] Kolby Garza: Adamın telefonda GPS var mı?
[19:15:30] Tyler Raziel: Neden ona benim ismini söyledin ?
[19:16:14] Kolby Garza: Adam pompalı mı çekti amına koyayım?
[19:16:34] Kolby Garza: John köşede şu adamın telefonu varsa at bi' yere.
[19:16:38] Kolby Garza: Peşimizde olabilir ibneler.
[19:17:02] * John Stanley sağ eliyle kontağı çevirir ve aracın motorunu kapatır.
[19:17:03] * John Stanley Sultan model aracın motorunu açmayı dener.
[19:17:07] * Aracın motoru çalıştı. (( John Stanley ))
[19:17:13] * Kolby Garza bagajı açar ve Alberto'nun üstünü aramaya başlar.
[19:17:21] * John Stanley sağ ve sol elleriyle Alberto'nun yakalarını sertçe kavrar.
[19:17:22] * Telefonu bulmuş mudur? (( Kolby Garza ))
[19:17:34] * + (( Alberto Rasguedo ))
[19:17:38] * Hareket edemeyeceği şekilde tutmaktadır. (( John Stanley ))
[19:17:48] * Kolby Garza telefonu hızlıca kavrar ve duvara doğru fırlatır.
[19:17:50] {99C794}[ARAÇ]{C8C8C8} Sahip: [Tyrone Foster] - Model: [Sultan] - Plaka: [RY2 H17576] - Kilometre: [2344.27]
[19:17:50] {99C794}[ARAÇ]{C8C8C8} Motor Ömrü: [84/100] - Ceza: [$0] - Fiyat: [$160,000] - Vergi: [$1,120]
[19:17:55] (( [357] John Stanley: telefonu kapatınız. ))

Mix yapmadıklarına dair saçma savuma chatlog: GösterGizle

[19:41:37] (( [366] Alberto Rasguedo: Evet, bu doğru. Telefonum kırıldı ve takip edilemez bir haldeydim. ))
[19:41:44] {DAD9DD}(( [12] {C40000}Timur Aferdita: {DAD9DD}Adamlarınız nasıl buldu? ))
[19:42:00] (( [366] Alberto Rasguedo: Bunu gerçekten bilmiyorum... ))
[19:42:01] (( [122] Raguel Salvador: 4 araç ile takip ediyorduk ))
[19:42:03] (( [254] Antonio Guzman: Kişilerin Dillimore'a gittiğini görmüştük, o çevrede dolandık 4 araç ile gezdik. ))
[19:42:21] (( [254] Antonio Guzman: Dillimore çevresini talan ettik ))
[19:42:26] (( [254] Antonio Guzman: en sonunda burada beyaz sultanı gördük. ))
[19:42:33] (( [254] Antonio Guzman: aynı aracı mekanda da görmüştüjk. ))
[19:42:41] (( << Timur Aferdita (12): Adamları oyuna girdi ve arkadaşları bagajdayken göremedikleri halde araca ateş açtılar rolde  ...
[19:42:41] kaçtık ))
[19:42:42] (( [254] Antonio Guzman: onların olduğundan emin olduktan sonra içeri girdik. ))
[19:42:52] (( << Timur Aferdita (12): Peşimize takıldılar fakat çok kısa sürede izimizi kaybettirdik yani ooc yalan söylüyor. ))
[19:42:52] {DAD9DD}(( [12] {C40000}Timur Aferdita: {DAD9DD}Alberto, kaçırılırken adamlarınız bölgede miydi? ))
[19:42:55] (( [254] Antonio Guzman: rol de döndü fazlasıyla, mix yapmadığımıza yemin edebilirim. ))
[19:42:57] (( [254] Antonio Guzman: Evet. ))
[19:43:00] (( [254] Antonio Guzman: Gördük. ))
[19:43:00] (( [122] Raguel Salvador: evet oradaydık ))
[19:43:04] (( [366] Alberto Rasguedo: Ben kaçırılken bölgedeydiler, ateş bile açtılar beni kurtarmak için. ))
[19:43:08] (( << Timur Aferdita (12): Zaten kendisi bagajdaydı IC olarak görmeleri imkansız. ))
[19:43:09] {DAD9DD}(( [12] {C40000}Timur Aferdita: {DAD9DD}Arkadaşlar sizin adınız Alberto mu? ))
[19:43:18] (( [222] Calvin Howard: bölgedeydik.  ))
[19:43:21] (( [254] Antonio Guzman: Kusura bakmayın, olayın heyecanı. ))
[19:43:21] (( << Timur Aferdita (12): Bagaja koyduğumuzu görmediler. ))
[19:43:30] {DAD9DD}(( [12] {C40000}Timur Aferdita: {DAD9DD}Alberto bagajdaymış, onu nasıl gördünüz? ))
[19:43:30] (( [366] Alberto Rasguedo: John'da şahit, ateş açıldığı John arkadaşım da gördü. ))
[19:43:43] (( [366] Alberto Rasguedo: Bindirirken gördüler zaten, soru orada. ))
[19:44:00] (( [357] John Stanley: Emoteden çok sonra araca bindiniz. ))
[19:44:12] (( [254] Antonio Guzman: Emote'un chatime düştü. ))
[19:44:13] (( [366] Alberto Rasguedo: Rolü anlamadım, sana PM'den sordum. ))
[19:44:15] (( [254] Antonio Guzman: Gördük. ))
[19:44:20] (( >> Alberto Rasguedo (366): Aramızda bir sürtüşme olmadığından beni neden kaçırıyorsunuz dedim. ))
[19:44:21] (( [357] John Stanley: Üstelik arkadaşlarınız etrafta değildi geldiklerinde siz bagajdaydınız fakat yine de ateş açmalarına bir şey demedik. ))
[19:44:25] (( [366] Alberto Rasguedo: Aramızda bir sürtüşme olmadığından beni neden kaçırıyorsunuz dedim. ))
[19:44:35] {DAD9DD}(( [12] {C40000}Timur Aferdita: {DAD9DD}Anladım, burasının Dillimore ile ne alakası var? Onu açıklar mısınız bana? ))
[19:44:41] {DAD9DD}(( [12] {C40000}Timur Aferdita: {DAD9DD}Tek kişi. ))
[19:44:52] (( [254] Antonio Guzman: Dillimore'a gittiğini gördük, orada bulamadık, blueberry'e gittik. ))
[19:44:59] (( [254] Antonio Guzman: orada da bulamadık ve çevreyi aramaya başladık: ))
[19:45:03] (( [254] Antonio Guzman: bu yarım saat sürdü. ))
[19:45:06] (( [254] Antonio Guzman: 5 dakikada gelmedik. ))
[19:45:13] {DAD9DD}(( [12] {C40000}Timur Aferdita: {DAD9DD}Tamma, burayı nasıl tahmin ettiniz? ))
[19:45:24] (( [254] Antonio Guzman: Çevreyi aradık efendim, 4 araç ile aradık. ))
[19:45:25] (( << Timur Aferdita (12): Neyse arkadaşlar Non-rp yapıyorlar bariz şekilde mixte yapıyorlar anlatamayız zaten. ))
[19:45:29] {DAD9DD}(( [12] {C40000}Timur Aferdita: {DAD9DD}John, burada aracın var mı? ))
[19:45:34] (( << Timur Aferdita (12): Sorun yok biz devam ederiz artık role yapacak bir şey yok. ))
[19:45:37] (( [254] Antonio Guzman: aracını açık bulduk ve çaldık. ))
[19:45:38] John Stanley: Evet var.
[19:45:43] (( [254] Antonio Guzman: Yuli Petrov çaldı. ))
[19:45:45] John Stanley: Karavanın arkasına gözükmeyecek şekilde koydum özellikle.
[19:45:58] (( [254] Antonio Guzman: Araç önündeydi buranın. ))
[19:46:09] (( [254] Antonio Guzman: Admin huzurunda lütfen, yalana başvurmayalım. ))
[19:46:09] {DAD9DD}(( [12] {C40000}Timur Aferdita: {DAD9DD}Pekala, role devam edin. Kanıtınız varsa mixing şikayeti oluşturabilirsin John. ))
[19:46:13] (( [122] Raguel Salvador: karavan aracın önündeydi zaten ))
[19:46:18] (( [254] Antonio Guzman: Teşekkürler admin. ))
[19:46:20] (( [357] John Stanley: Tamamdır teşekkürler, iyi roller. ))
[19:46:21] (( [366] Alberto Rasguedo: Rahatsızlık için özür dileriz Aferdita. ))
[19:46:23] {DAD9DD}(( [12] {C40000}Timur Aferdita: {DAD9DD}İyi roller. ))
[19:46:27] (( [366] Alberto Rasguedo: Çok teşekkürler ilgin için. ))
[19:46:31] (( [222] Calvin Howard: admin ))
[19:46:34] (( [222] Calvin Howard: rol devam demi  ))
[19:46:40] (( << Alberto Rasguedo (366): Ben söyledim admine role devam edeceğimizi mix yapmanıza rağmen tatsızlık olmasın diye. ))
[19:46:44] (( [357] John Stanley: Devam. ))
[19:46:53] (( >> Alberto Rasguedo (366): kankam gerçekten mix yapmadık ya ))
[19:46:56] * Kişi araçta, elleri bağlı. (( Antonio Guzman ))
[19:47:02] (( >> Alberto Rasguedo (366): kontrol edebilirsin chatlogumu yapma kurban olayım ))
[19:47:16] (( << Alberto Rasguedo (366): tamamdır sorun yok, chatlogla alakalı bir şey değil kankam zaten bu olsun sıkıntı değil ))

Ek açıklamalar(varsa):  Mix yapmadığını Chatlog'a bakabilirsin gibi gereksiz bir açıklama yapıp, oluşum içi her hangi bir ses uygulamasını kesinlikle kullanmadığınızı biliyorum.
 Alberto Rasguedo @enesozcanv hangi mağarada da kaldığını belirtirsen çok sevinirim.

#1 - 05.05.2021 22:13
Öncelikle saçma bir olay yüzünden karşınıza çıktığımız için admin kadrosundan özür diliyoruz.

Öncelikle hiç bir sebep yokken, bakın irdeliyorum. Hiç bir sebep yokken gelip patronumuzu kaçırıyorsunuz. Biz o sırada evdeydik rol yapıyorduk kendi aramızda ardından mekanı açmaya gidecektik, mekana doğru yola koyulduk. Mekanın önünde patronumuzu arabaya bindirdiklerini gördük, ateş açtık bu çok normal bir şey.
Ardından kişileri takibe aldık Dillimore kasabasında görüşümüzü kaybettik, iki araba Dillimore'u aradı, iki araba da Blueberry'i dolandı. İkisinden de sonuç alamayınca takip rotamızı genişlettik, en sonunda kişilerin Alberto'yu bindirdiği aracı gördük, araç gözükmüyor demişsin apaçık ortada bal gibi gözüküyordu. Arkadaşlarımızı telefon yardımı ile çağırdık. Neredeyse 15 dakika hiç bir şey yapmadık, harekete geçmedik evin önünde bekledik. En sonunda artık ic olarak bu durumu konuşup içeri girdik risk alarak, kişiler belki silahlı da olabilirdi ama değilmiş. Kişileri ateş altına aldık ve kaçırdık rolümüzü yaptık. Kişi Kalıcı hasara izin verdi /do kanalından,fakat /pm'den bana Kalıcı hasar rolüne uymayacağını belirtti...) Bunun cezası var, kişinin cezalandırılmasını istiyorum.

#2 - 05.05.2021 22:22
Alberto karakterini kaçırdıkları yer bizim mekanımızın bulunduğu yerin tam orası, haklı olarak mekanımıza doğru dostlarımızla beraber gidiyoruz. Karşı tarafın şahısları Alberto'yu kaçırırken biz oradan geçiyorduk zaten buna mixing değil denk gelme, tesadüf denir.
2. olarak Alberto'yu kaçırdıklarını kullandığımız araba içersinde bulunan bütün IC karakterlerimiz gördü. Hatta ateş açtık olay anında, sonra IC olarak tüm dostlarımıza haber verdik 4 araba falan her yere baktık. Şimdi soruyorum size birisi sizi kaçırırsa nereye gidersiniz? şehir içine götürecek hali yok. Şehir dışına ilk önce blueberry kasabasına baktık sonra dağıldık ve bir dostumuz arabayı bir evin önünde gördü IC olarak bizi arayıp söyledi aracın yanına gidip biraz bekledik. Emin olduğumuz anda içerden topladık John isimli karakteri.
Fear RP yapmaksızın direk kaçmaya çalıştı bizde haliyle John karakterini düşürdük.

ellerini bağladım ve arabaya soktum;
ellerini bağladığımın kanıtı :

John karakterine pm atıp role uymasını söyledim ancak rolü bölüp saçma bir şekilde yetkili kişiyi çağırdı kısaca rolü böldü diyebiliriz.

Bu olaylar geliştikten sonra yetkili kişi mixing'e dair kanıtınız var ise forumdan belirtiniz dedi.

John karakterini gördük ve ck izni sorduk - verdi kalıcı hasar izni sorduk - verdi ki böyle bir durumda - verme gibi bir şansı yok. Kendi hatasını anlayıp kalıcı hasar'a + verdi

kalıcı hasara + vermesinin kanıtı;

Gördüğünüz gibi kalıcı hasar'a + verdi John karakteri gözünü oyduk ve testislerini kestik. Eğer ki şahısın karakteri kalıcı hasar rolüne uymaz ise tarafımızca kendisine şikayet açılacaktır. CK alması için.

Her hangi bir şekilde Mixing söz konusu değildir, iyi forumlar dilerim herkese.

#3 - 05.05.2021 22:26
Pekala, mağaramı bilmene gerek yok. Sana karşı yaklaşımımın gayet kibar olduğunu biliyorsun ve uzatmayacağım.

Gözümüze bir gözükecek mi var bilemedim, şu sıralar ikinci şikayet oluyor bu. Sebepsiz bir şekilde, karakterinin "böyle" olduğunu iddia ederek beni kaçırıyorsun ve rol hoşuma gittiğinden, belki güzel şeyler olur düşüncesiyle rolüne uyuyorum, farkettiysen para bile teklif ediyorum sana. Alberto karakterinin adamları doğal olarak takip edecekler, senin gözünün önünde birisi kaçırılsa ne yapabilirsin? Mixing için benim birilerine PM atmam lazım veya /f chat üzerinden bildirmem lazım ancak yapmadım, mağara konusunu buradan açıyorsun çünkü sesli iletişim programı da kullandığımı düşünüyorsun. 

Sesli iletişim programı kullanmış olsaydım, yemin ederim geldiğiniz anda beni kaçıramazdınız bile, ortada mixing'i kanıtlayacak bir şey dahi yok, zaten iftar saatime denk geliyor ve sese girip muhabbet edecek değilim. Şu aralar gerçekten sevilmiyor gibi gözüküyoruz.

Son olarak olayı idrak edebilmek amaçlı John arkadaşıma gönderdiğim PM SS'i.

Bunu da bilmediğimden soruyorum, eğer haklı bir sebebi olsaydı da belirtebilirdi sesimi dahi çıkarmazdım ki zaten bir şey demedim.

#4 - 06.05.2021 04:24
Kişilere hiç uzatmadan çok basit cevap vereceğim, ''patronumuzu araca bindirdiklerini gördük, ateş açtık bu çok normal bir şey.'' dediği kısımda kişiler rolün gerçekleştiği yerde ne bulunuyorlardı ne de çevresinde bulunuyorlardı. Biz rolü gerçekleştirmeden önce etrafı kolaçan ettik ve kimsenin olmadığından emin olduktan sonra rol girişiminde bulunduk. Üstelik kişiler bize oyuncu şikayetlerine yükledikleri ekran görüntüleriyle ister istemez destekte bulunmuş oldular. Ekran görüntülerinde de gözüktüğü üzere Alberto Rasguedo aracımızın bagajına çok önceden yerleştirilmiş olduğu halde rolü geciktirmek için araca geç bindi sebebiyse arkadaşlarının olay yerine gelmesini bekliyor olmasıydı. Mekanın yanında bulunan ara sokaktan üstlerinde silahlarla aracımıza koşmaya başlayan şahıslar patronlarının bagajda olduğunu bilmedikleri halde IC olarak bunu biliyor gibi davranıp araca ansızın ateş açmaya başladılar fakat çok kısa bir sürenin ardından mekanın yakınlarında izimizi kaybettirdiğimizden yaptıkları mixing olayını üstelemedik. Çok basitinden örnek vermem gerekirse olay yerinde aracımıza ateş açan şahıslardan bir kaçının üstünde shotgun marka silah bulunuyordu ve shotgun marka silahı üzerinizde taşıdığınızda gövdenizin ön kısmında gözüktüğünü herkes bilir mixing yapmadıklarını söyleyen arkadaşlar aracımıza  gündelik hayatta üzerlerinde taşıyamayacakları silahlarla ansızın ara sokaktan çıkarak koşmaya başlıyorlar  ve  bagajda olan patronlarının bagajda olduğunu bilircesine aracımıza ateş açmaya başlıyorlar. En basitinden kanıt sunacak olmam gerekirse etrafta kimsenin olmadığından emin olduğumdan kişiye etrafta bizi çeken kameraların olup olmadığını sorduğum emota bakarak bile anlayabilirsiniz. Kişiler gündelik olarak bölgelerinde shotgun marka silahları üstlerinde takılıyorsa mekana öylesine uğrarken bizi gördüklerini anlayışla karşılayabilirim fakat yaptıkları mixing olayını öylece örtpas etmeye çalışmalarını içtenliğim ile kınıyorum. İlk başta yapılan mixing olayını çok kısa sürede izimizi kaybettirdiğimizden üsteleme gereksiniminde bulunmadık fakat Alberto Rasguedo adlı kişiyi götürdüğümüz yeri öylesine bir şekilde bulup içeri ansızın silahlarıyla girip ateş açmaya başladıkları kısıma kadar. Kişi kendisinin chatloglarının kontrol edilebileceğini mixing gibi bir olaya girişimde bulunmadığını söylüyor fakat bunu söylerken bile aslında OOC yalan söylemekten bir suç işliyor. Tüm yaşananlara rağmen olay yerine gelen yönetici bile bizim haklı olduğumuzu kişilerin bizi bulmasının mantık çerçevesine sığmadığını anladığında bile kişilerin rol keyiflerinin kaçmaması için bizi IC olarak ellerinde hiç bir imkan ve delil olmamasına rağmen bulmuşlar gibi davranıp role devam edeceğimizi söyledik. Kişiler karakterimi araçlarının bagajına koyduktan sonra ıssız bir yere götürüp CK izni verip vermediğimi öğrenmek istediler ve vermediğimi açık bir dille belirttim. Kalıcı hasar izni istediklerinde ise yine aynı şekilde vermeyeceğimi açık bir dille belirttim fakat kendilerine vücudumda işaret veya yara izi bırakabileceklerini söyledim bunu dahi gerçekleşen rolden bir nebze dahi olsa zevk almaları için onayladım ki kişi OOC kanaldan bir uzuvumu koparmayacağını abartıya kaçacak türden kalıcı hasar girişiminde bulunmayacağını bana OOC kanaldan söylemişti ve söylediği sözlere ne kadar sadık birisi olduğunu rol dahilinde göstermiş oldu. Karakterimin iki gözünü de oyup testislerimi kesme rolünü gerçekleştirerek. Kusura bakmasınlar ama hem mixing yapıp hem bizim rol zevkimizi baltalayarak zaten büyük bir saçmalığın içerisine girişmiş bulunuyorlar her şeye rağmen bir şey demeden role devam ettiğimiz halde zarar gören biz oluyoruz. Açık konuşmak gerekirse karakterimi kaçırıp bu tür kalıcı hasar rollerinde bulunmamış olsalardı kişilerden şikayetçi dahi olmayacaktım fakat yaptıkları ve izledikleri rolleri mantıklı bulmuyorum bu yüzden kişilerden şikayetçiyim ve ceza almalarını talep ediyorum.

#5 - 06.05.2021 04:47
Kişilere hiç uzatmadan çok basit cevap vereceğim, ''patronumuzu araca bindirdiklerini gördük, ateş açtık bu çok normal bir şey.'' dediği kısımda kişiler rolün gerçekleştiği yerde ne bulunuyorlardı ne de çevresinde bulunuyorlardı. Biz rolü gerçekleştirmeden önce etrafı kolaçan ettik ve kimsenin olmadığından emin olduktan sonra rol girişiminde bulunduk. Üstelik kişiler bize oyuncu şikayetlerine yükledikleri ekran görüntüleriyle ister istemez destekte bulunmuş oldular. Ekran görüntülerinde de gözüktüğü üzere Alberto Rasguedo aracımızın bagajına çok önceden yerleştirilmiş olduğu halde rolü geciktirmek için araca geç bindi sebebiyse arkadaşlarının olay yerine gelmesini bekliyor olmasıydı. Mekanın yanında bulunan ara sokaktan üstlerinde silahlarla aracımıza koşmaya başlayan şahıslar patronlarının bagajda olduğunu bilmedikleri halde IC olarak bunu biliyor gibi davranıp araca ansızın ateş açmaya başladılar fakat çok kısa bir sürenin ardından mekanın yakınlarında izimizi kaybettirdiğimizden yaptıkları mixing olayını üstelemedik. Çok basitinden örnek vermem gerekirse olay yerinde aracımıza ateş açan şahıslardan bir kaçının üstünde shotgun marka silah bulunuyordu ve shotgun marka silahı üzerinizde taşıdığınızda gövdenizin ön kısmında gözüktüğünü herkes bilir mixing yapmadıklarını söyleyen arkadaşlar aracımıza  gündelik hayatta üzerlerinde taşıyamayacakları silahlarla ansızın ara sokaktan çıkarak koşmaya başlıyorlar  ve  bagajda olan patronlarının bagajda olduğunu bilircesine aracımıza ateş açmaya başlıyorlar. En basitinden kanıt sunacak olmam gerekirse etrafta kimsenin olmadığından emin olduğumdan kişiye etrafta bizi çeken kameraların olup olmadığını sorduğum emota bakarak bile anlayabilirsiniz. Kişiler gündelik olarak bölgelerinde shotgun marka silahları üstlerinde takılıyorsa mekana öylesine uğrarken bizi gördüklerini anlayışla karşılayabilirim fakat yaptıkları mixing olayını öylece örtpas etmeye çalışmalarını içtenliğim ile kınıyorum. İlk başta yapılan mixing olayını çok kısa sürede izimizi kaybettirdiğimizden üsteleme gereksiniminde bulunmadık fakat Alberto Rasguedo adlı kişiyi götürdüğümüz yeri öylesine bir şekilde bulup içeri ansızın silahlarıyla girip ateş açmaya başladıkları kısıma kadar. Kişi kendisinin chatloglarının kontrol edilebileceğini mixing gibi bir olaya girişimde bulunmadığını söylüyor fakat bunu söylerken bile aslında OOC yalan söylemekten bir suç işliyor. Tüm yaşananlara rağmen olay yerine gelen yönetici bile bizim haklı olduğumuzu kişilerin bizi bulmasının mantık çerçevesine sığmadığını anladığında bile kişilerin rol keyiflerinin kaçmaması için bizi IC olarak ellerinde hiç bir imkan ve delil olmamasına rağmen bulmuşlar gibi davranıp role devam edeceğimizi söyledik. Kişiler karakterimi araçlarının bagajına koyduktan sonra ıssız bir yere götürüp CK izni verip vermediğimi öğrenmek istediler ve vermediğimi açık bir dille belirttim. Kalıcı hasar izni istediklerinde ise yine aynı şekilde vermeyeceğimi açık bir dille belirttim fakat kendilerine vücudumda işaret veya yara izi bırakabileceklerini söyledim bunu dahi gerçekleşen rolden bir nebze dahi olsa zevk almaları için onayladım ki kişi OOC kanaldan bir uzuvumu koparmayacağını abartıya kaçacak türden kalıcı hasar girişiminde bulunmayacağını bana OOC kanaldan söylemişti ve söylediği sözlere ne kadar sadık birisi olduğunu rol dahilinde göstermiş oldu. Karakterimin iki gözünü de oyup testislerimi kesme rolünü gerçekleştirerek. Kusura bakmasınlar ama hem mixing yapıp hem bizim rol zevkimizi baltalayarak zaten büyük bir saçmalığın içerisine girişmiş bulunuyorlar her şeye rağmen bir şey demeden role devam ettiğimiz halde zarar gören biz oluyoruz. Açık konuşmak gerekirse karakterimi kaçırıp bu tür kalıcı hasar rollerinde bulunmamış olsalardı kişilerden şikayetçi dahi olmayacaktım fakat yaptıkları ve izledikleri rolleri mantıklı bulmuyorum bu yüzden kişilerden şikayetçiyim ve ceza almalarını talep ediyorum.

Bu SS adamlar oradayken alındı, sen ne diyorsun hacım? Kimseyi beklediğim yok orada, bir kanıtın olmadan şikayet açıyorsun chatlog paylaşıyorsun bu nasıl şikayet kurban olayım? Adamlar beni bindirdiğini görüyor, görmese niye sıksınlar? Bu adamlar rol bilmiyorlar mı sanıyorsun? Şu aralar niye üstümüze gelindiğini anlamadım ama çıkar kokusu. İnsan da biraz mantık olur, hakkımı savunacakken niye hakkıma el sürmeye çalışan birine yardım edeyim?

İstediğin kadar şikayet aç, en fazla bilmiyorsak öğretmiş olursun. Mixing ile, NON-RP ile işimiz yok. Bu iki oldu... Kimsenin hakkında gözümüz yok, kendi üyelerimi de her zaman uyarırım ben. Yine ne diyeceğimi bilmiyorum, yine bir şey demiyorum. Tüm karar yetkili ekibinindir, bahsi geçen SS'de ise "yandaşlarım" gerekli şahitliği yaparlar umarım.

EKLEME;
Şöyle demişsin, "Kişilere hiç uzatmadan çok basit cevap vereceğim, ''patronumuzu araca bindirdiklerini gördük, ateş açtık bu çok normal bir şey.'' dediği kısımda kişiler rolün gerçekleştiği yerde ne bulunuyorlardı ne de çevresinde bulunuyorlardı."

Külliyen, harfiyen yalan.

(Madem sen üslup bilmeden bunları söylüyorsun, ben de söyleyeceğim...

-Mix yaptığımıza dair net bir kanıtın yok.
-Beni kaçırabilmek için yeterli bir sebebin yok.
-Şikayet açmak için SS'in yok.
-Chatlog'larda "saçma" diye adlandırdığın bölüm dahil, hiçbir kanıtın yok.

Yok yani, ne diye şikayet açarsın bilemedim.)
Deseydim çok ayıp etmiş olurdum değil mi? Dedim bile. Benim gönderdiğim SS'de sana yardımcı olacak bir şey de yok, benim şu anda zaten yardıma da ihtiyacım yok çünkü MIXING YAPMADIM, YAPMADIK.
« Son Düzenleme: 06.05.2021 04:58 enesozcanv »

#6 - 06.05.2021 05:13

Güzel yanıt, ekran götüntüsü desteği için teşekkürler.

Fazla uzatmaya gerek yok, rolün başından mix olduğunu attığın ekran görüntüsünden de anlayabiliriz.
Rolün başlangıcında ufak bir tanışma faslı sonunda gerçekleşen kaçırma rolünde etraf o kadar sakindiki sana etrafta Kamera var mıdır? diye sorduğumuzu bile hatırlayabilirsin. IC olarak bagajda olmana rağmen arkadaşlarının PATRONUMUZU KAÇIRIYOĞLAR diyerek ellerinde pompalı ve uzi ile durduk yere bize saldırmaları da bir hayli garip. Arkadaşlarına hak veriyorum gözlerinin önünde seni kaçırsak dediğin gibi bir tepki ile karşılaşmamızı gayet doğal karşılardım fakat IC olarak bagajda olmana rağmen daha olaydan haberi olmayan ispanyol ekibinin pompalı ve diğer taramalı silahlarla bizi karşılamalarının iki açıklaması var bana göre
  • Mix yapmış olabilirsin (KESİNLİKLE PM ATMADIĞINA İNANIYORUM)
  • İspanyol arkadaşların avdan dönüyorlardı

Asıl konuya dönecek olursak;
Peşimizde kimse ve sana ulaşabilecekleri hiç bir şey olmamasına rağmen aramızda dönen 20 max 30 dakikalık rol sonucunda arkadaşlarının bulunduğumuz bölgeyi, üstteki soruya vereceğin cevabın tıpa tıp benzeri bir şekilde av yaparcasına bulunduğumuz interiora giriş yaptılar. Üstelik savunmalarıda bizi bulduktan sonra etrafı kolaçan edip 10-15 dakika dışarıda bekleyip arkadaşlarını çağırmış. Gerçekten harika biz seninle o kadar süre rol yaptık mı gerçekten? Bizden önce oraya varıp keşifte bulunmuş olsa gerek.

Diyeceğim şu ki;
Rolü devam ettirmek isteyen zaten bizdik fakat rolün bariz bir şekilde mixing olduğu ortada. Yeni bir oluşum olmanızdan kaynaklı bu kadar üst üste şikayet almanız benim de hoşuma gitmedi açıkçası, rolün devamında da kendini kanıtlama çabasında olan arkadaşının bize bir yara açma çabasının farkındayız. Hasar izni konusunda "abartılmadıktan sonra" yapabileceğinizi de söyledik ve bu deli yürek arkadaş OOC olarak yalan söyleyerek maalesef ki arkadaşımın gözlerini çıkartarak onun kör rolü yapmasını ve takibinde olacağını belirtmesi üzerine anlaşıldı ki size gösterdiğimiz bu tavizin boş yere olduğudur. Aldığınız şikayetlerin de nerede nasıl davranacağınızı bilmediğinizden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 

#7 - 06.05.2021 05:24
Destek falan vermedim, bu SS'i buraya atacak cesaretimden anlayın mix yapmadığımı, niye uzatıyorsunuz ki? Kanıt bulun kanıt, ondan sonra şu herifler mix yaptı deyin.  :-\

#8 - 06.05.2021 05:57
Lütfen, son olarak bir şey söyleyeceğim. Söz kısa tutacağım.

CHATLOG paylaşarak şikayet açtın, bunu geçmedim.
Bana rol imkanı sunmadan beni kaçırıyorsun. Adamlarım gelince MIX YAPTIĞLAR diyip şikayet açıyorsun, bunu da geçmedim.
Daha da yetmezmişçesine dalga geçer üsluplarla savunmamıza karşılık verip, SS desteği için sağol diyorsun.

Güzel kardeşim, benim attığım ss'de de hiçbir şey belli değil ki? Bu şikayette belli olan tek şey, pg yapmanız ve kalıcı hasar iznine + verip role uymamanız.
Kendinize şikayet açıp bizi suçluyorsunuz resmen.

İyi forumlar diliyorum, başka da bir şey yazmayacağım yetkili istemedikten sonra. İyi forumlar, iyi eğlenceler.
« Son Düzenleme: 06.05.2021 08:16 enesozcanv »

#9 - 06.05.2021 10:04
Bence de siz daha fazla cevap vermeyin çünkü her konuştuğunuzda ister istemez kalitenizi daha da belli ediyorsunuz, yöneticinin cevabını beklemek en doğru karar.

Külliyen yalan falan demişsin, paylaştığınız sslerde bile OOC yalan söylediğinizin kanıtı var daha neyi uzatıyorsunuz siz?
Mixing yapmadığını iddia etmek gibi bir hakkın ise hiç yok, buraya gelmiş hayatımda gördüğüm en basit ve acemice açıklamalarda bulunuyorsun.
Paylaştığımız fotoğraflarda etraf zaten gözükmüyor mixing yaptığımız belli olmuyor dercesine buda yetmezmiş gibi eski bir role play oyuncusu olmadığın o kadar belli ki oyuncu şikayetine chatlog eklemişsin diyebiliyorsun.

Lütfen daha fazla cevap vermekle uğraşıp kendinizi üzmeyin, tekrar söylüyorum yöneticinin cevabını beklemek en doğru karar.