Konu: [2.05.2021 - Maske_22600] NON-RP  (Okunma sayısı 225 defa)

#0 - 02.05.2021 14:02

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_22600 / Forum nickine sahip değilim, bölüm moderatörü etiketlerse sevinirim.

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Freddy Morello / @adanale

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02/05/2021 - 13:38

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Yaralı Kural İhlali, Retarted Roleplay

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Konner Dotson karakterim taksicilik mesleğinde kendiisne roller çıkartırken ufak bir kaza rolü sonrası Maskeli_22600 karakteri kendisine direkt olarak ''İn'' tabirini kullandı. Konner, suçlunun karşı taraf olması ve suçlu olmasına rağmen böyle bir davranış sergilediği için karşı tarafa aynı şekilde hakaret ederek olay yerinden uzaklaştı. Birkaç saniye sonra takip edildiğini fark etti ve ara sokağa çekip indi. Maskeli_22600 sadece kaza rolü sebebiyle saçma bir şekilde ''Konner'a tokat atar'' şeklinde bir emote sergiledi ve iki karakter arasındaki brawlı başlattı. Brawl sonrası Maskeli_22600 yere düştü, o sırada bana silahım var dediği için Konner karakteri polisi aradı ve beklemeye geçti. Olay yerine gelen başka bir şahıs ile beraber maskelinin başında, polisi beklerlerken bir anda yaralı süresi bittiği anda Maskeli_22600 olay yerinden hiçbir hasar almamış, kavga edip darp edilmemiş bir şekilde motoruna biniyor. Yerden kalkıp motoruna erişmesi ve binmesi yaklaşık 1 saniyeden kısa sürdü. Anahtarı yerde yatarken elinde mi tutuyor? Bunun dışında başında onu bekleyen iki tane orta yaşlı ve fiziksel olarak kendisinden eksik olmayacak iki karakter, kendisi kalktığında onu engellemeyecekler miydi? Burada bize emote fırsatı bırakmadı ve rol üstünlüğünü kendisi fiziksel olarak ele aldı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

#Kanıt 1: Kaçma esnası
#Kanıt 2: Yaşanan rolün öncesi
#Kanıt 3: Freddy karakterinin çektiği görüntü

Ek açıklamalar(varsa): Maske_22600 karakteri bu ihlali yapmasa olay yerine ilk görüntüde gözüktüğü gibi polisler gelecekti ve mevcut Deagle marka silahına el konulacaktı. Bu şikayet sonuçlandığında, maskeli karakter suçlu bulunursa alacağı OOC jailden ziyade kullandığı tabancanın gitmesi gerekiyor. O ihlali yapılmasaydı şu anda polisler kendisini IC jaile atıp silahın el konacaktı.

Şimdi; IC jail + OOC jail + silaha el koyma durumlarının göz önünde bulundurulmasını bölüm moderatörlerinden rica ediyorum.

« Son Düzenleme: 02.05.2021 14:19 Gaki »

#1 - 02.05.2021 14:22
Selamlar,

Şahitliği mi onaylıyorum.Bisikletim ile şehirde turlarken yerde baygın bir şahıs gördüm, yanında da Konner Dotson karakteri bulunuyordu.Yerde yatan şahsın elin de yanlış görmediysem deagle marka silah bulunuyordu ve maskeliydi.Şahıs bir anda kalkıyor ve motoruna ilerleyerek kaçıyor.Elinde ki silahı saklamak istiyor belli ki, söyleyeceklerim bu kadar.

#2 - 02.05.2021 17:00
@isotcu sinan savunma yapın.

#3 - 02.05.2021 23:44
Selam. Hayatımda gördüğüm en çarpıtılmış şikayet olabilir. Nazik tavırlarınız için teşekkür ederim ama sadece nezaket yetmiyor, dürüstlük de önemli.

Alıntı
Konner Dotson karakterim taksicilik mesleğinde kendiisne roller çıkartırken (...)
İlk kısım ile başlayalım, tek tek bütün kısımlara cevap vereceğim. Konner Dotson karakterin kendisine roller çıkartmıyor, adeta drift oyunu oynuyor. Taksi arabasıyla arap drift yapabilen ilk karakter, tebrik edilmesi şart.
Spoiler: GösterGizle

Alıntı
ufak bir kaza rolü sonrası
Bu kısımla devam edelim. Ufak bir kaza "rolü" dediğin şey, tamamen Car-Ramming. Hatta hayatımda gördüğüm en güzel Ramming bile olabilir. Sokağın başından sonuna kadar nasıl uçurabildin, gerçekten hayret edip ikinci defa tebrik ediyorum.

Alıntı
Maskeli_22600 karakteri kendisine direkt olarak ''İn'' tabirini kullandı. Konner, suçlunun karşı taraf olması ve suçlu olmasına rağmen böyle bir davranış sergilediği için karşı tarafa aynı şekilde hakaret ederek olay yerinden uzaklaştı
İn tabirinden sonra, hood onaylı bölgemde "Siktir git. Amcık." demeye ne kadar gerek vardı bilemiyorum. Üstteki ss'lerde de zaten suçlunun kim olduğu fazlasıyla belli oluyor diye düşünüyorum. Çarpıtma çaban güzel, ama eldeki kanıtlar yüzünden yetersiz kalıyor, üzgünüm.

Alıntı
Birkaç saniye sonra takip edildiğini fark etti ve ara sokağa çekip indi. Maskeli_22600 sadece kaza rolü sebebiyle saçma bir şekilde ''Konner'a tokat atar'' şeklinde bir emote sergiledi ve iki karakter arasındaki brawlı başlattı.
Pekala, devam edelim. Üstteki rollerden sonra tokat emote'u veriyorum, brawl başlatmıyorum. Brawl olması için emote'dan sonra girişmem gerekirdi, böyle bir şey olmadı. Senin de karşılık verirken emote vermen gerekirdi, yaptığın şeye "emote'suz saldırı" diyoruz.

Alıntı
Brawl sonrası Maskeli_22600 yere düştü, o sırada bana silahım var dediği için Konner karakteri polisi aradı ve beklemeye geçti.
Buradan devam edelim. Elimde silah olduğunu gösterdiğim halde "taksici" olan karakterin ölümsüz bir süpermen gibi üstüme çullanmaya devam ediyor. Normalde silah görünce korkulur, bilgilendirmiş olayım. Sonrasında, illegal olan ve emote'suz başlattığın "Brawl" rolünden sonra polise ihbar ediyorsun. Buna da illegal kural ihlali diyoruz, daha dikkatli olmalısın. Eğer legal bir karaktersen, daha çekingen rol yapmalısın, özellikle elimde silah varken.

Alıntı
Olay yerine gelen başka bir şahıs ile beraber maskelinin başında, polisi beklerlerken bir anda yaralı süresi bittiği anda Maskeli_22600 olay yerinden hiçbir hasar almamış, kavga edip darp edilmemiş bir şekilde motoruna biniyor. Yerden kalkıp motoruna erişmesi ve binmesi yaklaşık 1 saniyeden kısa sürdü. Anahtarı yerde yatarken elinde mi tutuyor? Bunun dışında başında onu bekleyen iki tane orta yaşlı ve fiziksel olarak kendisinden eksik olmayacak iki karakter, kendisi kalktığında onu engellemeyecekler miydi? Burada bize emote fırsatı bırakmadı ve rol üstünlüğünü kendisi fiziksel olarak ele aldı.
Hiçbir emote vermeden sadece yaralı süresi boyunca başımda beklediniz, kimse karakterimi tutmadı, engellemedi. Ben de kalktım, emote'umu verdim, kaçtım. Karakterim her gün "zevk" için bile sokakta arkadaşlarıyla kavga ediyor, spor salonunda ringe çıkıyor. Yani birkaç yumrukla yere yığıldığı için uzun namlulu tüfek mermisi yemiş gibi rol yapmamın gereği yok. Kalktım, kaçtım.

Kibarlıkla ve süslü sözlerle göz boyama çaban üzücü. Bir dahaki sefere NON-RP Driving, Car-Ramming, Emote'suz saldırı ve İllegal kural ihlali gibi konularda daha dikkatli olabilirsin. Bu konularda ben de aynı şekilde senden şikayetçiyim, yetkili ilgilenecektir. Karar bekleyelim.

#4 - 03.05.2021 00:14
Güzel ve iyi niyetli dileklerin için teşekkürler. Ben de tek tek yanıtlayacağım, anlattıklarım ile uyuşmayan bölümleri esas alacağım

İlk kısım ile başlayalım, tek tek bütün kısımlara cevap vereceğim. Konner Dotson karakterin kendisine roller çıkartmıyor, adeta drift oyunu oynuyor. Taksi arabasıyla arap drift yapabilen ilk karakter, tebrik edilmesi şart.

Karakterimin birçok arabanın ortada olduğu bir dörtyol diye tabir edeceğimiz bir yoldan geçtiği esnada hiçbir araç ve yayaya çarpmamak için yaptığı manevranın ekran görüntüsünü paylaşman cidden benim için çok iyi bir şey oldu. Bunun için teşekkür ediyorum. Benim karakterim senin dediğin gibi drift atıyorsa yapman gereken şey sadece şu: ''/rapor id xx Konner Dotson, Non-rp araç sürüşü'' sadece bu kadar dostum yapman gereken, bunu da sana bir öneri olarak aksetmiş oldum, rica ederim.

Bu kısımla devam edelim. Ufak bir kaza "rolü" dediğin şey, tamamen Car-Ramming. Hatta hayatımda gördüğüm en güzel Ramming bile olabilir. Sokağın başından sonuna kadar nasıl uçurabildin, gerçekten hayret edip ikinci defa tebrik ediyorum.

Burada paylaştığın görseli oyunda bir defa bile görmedim, muhtemelen arkamdaki araç bana ya da yoldaki başka bir araç ile çok yakın temas ile sürüştüğü zaman sunucudaki yoğun oyuncu ve araç sayısından ötürü laglandı ve ters dönecek bir pozisyon aldı. Paylaştığın görüntülerde de gözüktüğü gibi sarı taksinin o araç üzerinde hiçbir etkisi yok ve teması da yok. Ve bir üst mesajda yazdığımı tekrarlıyorum. Sana göre dünyanın en güzel rammingyse tekrardan oyundan rapor atıp karakterimi yöneticilere bildirebilirsin.

İn tabirinden sonra, hood onaylı bölgemde "Siktir git. Amcık." demeye ne kadar gerek vardı bilemiyorum. Üstteki ss'lerde de zaten suçlunun kim olduğu fazlasıyla belli oluyor diye düşünüyorum. Çarpıtma çaban güzel, ama eldeki kanıtlar yüzünden yetersiz kalıyor, üzgünüm.

Senin karakterin bir maske takıyor ve tam olarak negro değil, esmer bir karakter. Benim karakterim senin karakterinin o çetelerden birinden olduğunu hiçbir şekilde anlayamaz. Legal bir karakter yaratıyorum ve karakterım IG olarak; hangi bölge kimin, hangi bölgede kimler takılıyor ve hangi bölgenin ırkı ne. Bu gibi soruların cevapları karakteirmde yok. Mix yapıp ''aa burası zencilerin mekanı'' diyecek değilim ve tekrardan üstüne basacağım, karakterin maskeli.  Üstteki mesajları aksedip algı yapmana gerek yok, hemen birkaç satır yukarıda çok güzel bir şekilde cevap verip iddialarını asılsız bıraktım.

Pekala, devam edelim. Üstteki rollerden sonra tokat emote'u veriyorum, brawl başlatmıyorum. Brawl olması için emote'dan sonra girişmem gerekirdi, böyle bir şey olmadı. Senin de karşılık verirken emote vermen gerekirdi, yaptığın şeye "emote'suz saldırı" diyoruz.

Ciddi anlamda diksiyonun ve Türkçe kullanımını göz alarak karşımda; bilgili, donanımlı ve konuşmayı iyi bilen birisi olduğunu düşündüm fakat hemen üst satırdaki yazdıklarından sonra hepsi bir anda suya düştü arkadaşım. Sen bana tokat atıp direkt olarak yumruk attın ve kavgayı başlattın, sağdaki can barına göz attığımda  azalıyordu ve karakterim dayak yiyordu. Bunu da çok güzel bir şekilde kanıtlayabiliriz. Bölüm moderatörü konuyu incelemeye alırken o emotedan sonra karakterimin hit yediği logu kontrol etsin ve ona göre incelemesine devam etsin. Bunu şu an ciddi anlamda çok istiyorum, iddialarından -yalanlarından- birisini daha suya düşürecek bir hamle bu.

Buradan devam edelim. Elimde silah olduğunu gösterdiğim halde "taksici" olan karakterin ölümsüz bir süpermen gibi üstüme çullanmaya devam ediyor. Normalde silah görünce korkulur, bilgilendirmiş olayım. Sonrasında, illegal olan ve emote'suz başlattığın "Brawl" rolünden sonra polise ihbar ediyorsun. Buna da illegal kural ihlali diyoruz, daha dikkatli olmalısın. Eğer legal bir karaktersen, daha çekingen rol yapmalısın, özellikle elimde silah varken.

Savunmanın ilk cümlesinde şahsım olarak benim cümleleri ya da olayı çarpıttığımdan bahsettin fakat görüyorum ki işler amma tersmiş, her neyse. Karakterim başka bir söylem ile senin karakterini pataklarken bir anda silahım var diyosun ve seni dövmeye devam ediyor. Çünkü hakimiyeti ele almış, uzun bir süredir yumruk yememiş ve seni alaşağı etmek için büyük bir avantaja sahip. Sana paylaştığın görüntü için bir kere daha teşekkür ediyorum. Kendi paylaştığın görüntüde de görüldüğü gibi senin can barın ''0'' ve sen emote ile gösteriyosun. Yani biraz geç kalmışsın dostum, senin beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim ama haşatı çıkmış bir karakter o an silahını gösterecek enerjiyi nasıl buluyor inan bilmiyorum. Gösterse bile o an canının ''0'' olduğu için düşmek üzeresin ve paylaştığın ss'ten bir sanise sonra düşmüşsün. Yani orada silahını göstersen bile nafile, bu konuda oldukça nettim aslında burada savunma yapmak sana karşı bir handikap oldu. Her neyse olur böyle şeyler.

Hiçbir emote vermeden sadece yaralı süresi boyunca başımda beklediniz, kimse karakterimi tutmadı, engellemedi. Ben de kalktım, emote'umu verdim, kaçtım. Karakterim her gün "zevk" için bile sokakta arkadaşlarıyla kavga ediyor, spor salonunda ringe çıkıyor. Yani birkaç yumrukla yere yığıldığı için uzun namlulu tüfek mermisi yemiş gibi rol yapmamın gereği yok. Kalktım, kaçtım.

Bu konu hakkında savunma yaptığına cidden inanamıyorum. Karakterim her gün kavga ediyor demen seni bu durumdan bence kurtaramaz, bu da benden sana ufak bir bilgi. Böylesi desteksiz söylemler genelde suya düşer. Sen pataklanmışsın, yerede kımıldadan duruyosun ve direkt olarak emote verip kaçıyorsun. Şimdi geleceğiz esas kısma. Lütfen burayı iyi okuyalım. Dikkat çekmesi için fontunu bir tık yükselteceğim. Senin bize emote verme fırsatı vermen lazımdı, role play tek taraflı bir şey değildir kıymetli dostum. Senin karakterinin kalktığını ben ve Freddy çok net fark edebiliriz, öyle değil mi? Fark ederken de engel olacak fiziksel güce/yetiye sahibiz, bunu yapmamız için bize fırsat vermedin. Hop kaçtım diyip hiçbir hasar almamış, hiçbir bir şey olmamış gibi olay yerinden fırladın gittin. Fontu büyüttüğüm için herkesten özür diliyorum, önemli olduğunu anlatmak için tamamen.

Gelelim kapanışa...
Kibarlıkla ve süslü sözlerle göz boyama çaban üzücü. Bir dahaki sefere NON-RP Driving, Car-Ramming, Emote'suz saldırı ve İllegal kural ihlali gibi konularda daha dikkatli olabilirsin. Bu konularda ben de aynı şekilde senden şikayetçiyim, yetkili ilgilenecektir. Karar bekleyelim.

Burada kimsenin gözünü boyayacak, aklını yıkayacak değilim. Ben ve Freddy karakterinin sahibi @adanale sergilemiş olduğun tutumdan ötürü rahatsız olduk ve senin karakterinin tarafımızca ihlal olduğunu düşündüğümüz konular için şikayet açtık. Ve kendisi de burada söyleyebilir, şikayet açma fikrini o verdi. Bu arada kendisiyle hiçbir şekilde öncesinden muhabbetimiz ve iletişimimiz yoktur. Yaşanan tatsız rolden sonra Discord adresini verip bana bir ekran görüntüsü ulaştırdı. Kendisine cidden çok teşekkür ediyorum tekrardan buradan. Konumuza dönecek olursak, benim karakterim ihlal yaptığını düşündüğünü söyledin. Kanıtların ile şablonu kullanarak bir şikayet konusu açarsan seve seve kendimi savunabilirim. Neyse ki kendimi savunacak durumdayım, o yüzden hiçbir problem yok.

Neredeyse bütün iddialarını yanıtladığımı düşünüyorum, yönetici ve şikayetteki karşı tarafı tatmin edemediysem ekstra bir mesaj atarak kendimi daha iyi ifade edebilirim. Bunun sadece oyun olduğunu unutmayalım, herkese iyi forumlar.

#5 - 03.05.2021 09:59
Üstteki savunmamda gerekli kanıt ve açıklamalar var, uzatmanın manası yok. Yetkili kararı.

#6 - 10.05.2021 03:20
Merhaba,

savunma yeterli bulundu. Fakat şurada bir konu bulunuyor, kişi inatla size karşı silahının olduğunu söylüyor, emote ile silahını gösteriyor. Siz ise silah olduğunu bile bile kişiye yumruk atıyorsunuz, ortada bir emote bile bulunmuyor.

Şikayet açan taraf Fear RP kapsamında cezalandırılacak.