Ağlama konusuysa ağlayalım o zaman, burada tüm içimi dökeyim.
Ne yazık ki berbat bir eğitim öğretim aşamasından geçiyoruz, bu yıl korona ile birlikte tüm öğrencilerin içinden güzel bir şekilde geçilip gelecek konusunda bir şey beklenti yaratmamaya başlandı. Artık kime sorsam "Ben Üniversite okudum, okulu bitirdim. Pilotluk belgem var fakat Pilot olamıyorum, iş yok" diyor. Bu nasıl bir olay? Ben Amerika'da böyle bir şey yaşanacağını düşünmüyorum, biz nasıl bir millet olduk anlayamadım. Buradan kimseye bir suçlama yapmıyorum fakat *ptal bir düzende olduğumuz aşikar. Sen sadece 1-2-3. sınıfları düşün, onlara çocuklarım diye hitap et, ardından yayınlara gel ve "Sönövlörön %40'ı tömömlöndö." Ok bro. Bu iyi bir espiri.
Sınavları bu kadar yapmak istiyorsunuz, vakalar 60 binin üstündeyken "Okulları açmak istiyoruz" diyorsunuz. Açtıktan sonra arşa çıkacaksınız, eyw kankam. Öğretmenlerimiz bile 90'lı kafalarında, bir türlü çıkamıyorlar abi gelişemiyor kafaları hani. Hocaya bir şey soruyoruz hoca öğretmenin değilim ben, sınıf temsilcisiyim diye yanıt veriyor. Öyle bir ülkeyiz ki öğretmenim veya hocam deyince bile azar işitiyoruz, xd.
11. sınıf öğrencisiyim hocalar bana bu ayın başında staj yapacaksınız diyor. Hocam diyorum okullar kapalı vaka sayısını görmüyor musunuz falan, hoca bana buna biz karar vermiyoruz diyor. Cidden 90'lı yıllardan kalan fosil insanlarla yaşıyoruz, bir cümle kurmayı bilmeyen insanlarla. Uzaktan eğitime giriyoruz hoca önüne kitap almış okuyor, sadece sözcük söylüyor. Staj ile ilgili hiçbir şey söylenmedi, eğitim verilmedi fakat staj oluyor xd.
Kısacası Allah sonumuza hayır etsin, bu ülkede okulu sadece "Ben okulu okudum, bitirdim" demek için okuyoruz, başka bir şey için değil. Lise mezunu olmayan insanları polis yapıyorlar abi polis, ne diyeyim.
Bu yazı bir sitem yazısıydı, kısacası eğitim-öğretimi konu aldı. Okumak istemeyn okumayabilir.