Polis departmanının bir an önce win kafasından çıkması gerektiği düşünüyorum. İllegali zorlayan non realstik işleyişi olduğu kanaatindeyim, bu oluşumu kötülemeye yönelik değil, neredeyse tüm illegalin size olan düşüncelerini aktaracağım.
İllegal karakterler polis departmanıyla rol yapmaktan inanın ki nefret ediyor. Bu en ufak bir "selam" rolü bile olsa inanın ki nefret ediyor, ediyoruz. A konusundan B konusunu çıkartabilecek, rozetinin verdiği oyun içi yetkilendirmeleri kullanarak oyuncuların oyun dışı zevkini bozacak insanlar var. Üzgünüm ama daha önce hiç polis departmanı rolü yapmamış bir kişi değilim, PD üyelerinin en başta birçok konudan eksiğine burada şahit oldum.
Win kafasında olduğuna en basitinden şu şekilde söyleyebilirim;
/tackle gibi, üstüne atlama sistemi var. Bu üstüne atlama sistemi, oyuncuları yayan takiplerde kovalamak için büyük bir etken. Bunu kullanmak yerine, beanbag veya taser çeken birçok oyuncuyla karşılaştım ve şahit oldum. Açıkçası şikayet açmaktan hoşlanan birisi değilim, eğer bir polis bünyesinde bu rol esnasında 10-14 kişi varsa, bu 10-14 kişi arasından 5-6 kişi bunu yapıyorsa üzgünüm ama bu oyun içi ihlalden daha çok oyun dışı bir ihlal. Buraya şikayet etmeye veyahut sitem etmeye gelmedim, illegal bir oluşum üyesi olarak rol yaptığım süreç içerisinde dahil olduğum bana göre mantıksız gelen rolleri anlatmak, bunu polis departmanının yetkili kıdemlerine okutmak için geldim.
Soygun olan bir ev, arkadaşıma ait. Arkadaşıma ait olan eve giriş yaptım, soygundan haberim dahi olmadan. Polis departmanı üyeleri direkt olarak dışarı çıkıp /tackle komutunu uyguladı, /kelepce ve /ustara. Üzgünüm ama bu emoteleri her ne kadar sistemsel verse dahi oyun içerisinde illegaller olarak veya tutuklanan/göz altına alınan kişiler olarak sizlerden bir rol bekliyoruz. Direkt olarak /tackle-taser > /kelepce > /ustara rolüne maruz kalıyoruz. Bize bir izin verin, karakterlerimiz size direniyor mu, direnmiyor mu bir görün ki rol şekillendirme şansımız olsun. Birçok dashcam ve bodycam kayıtlarına bakıldığında her türlü ülkenin, tek LAPD'e ait değil, taser voltajını hissetmeyen bireyler, bunun beraberinde tek kişinin tutuklayamayıp kaçtığı bireylerin olduğu videolar çok var. Fakat polis departmanı üyelerinden çoğu kesim, /kelepce > /ustara yapıyor. Açıkçası bu bile win kafası, zaten bodycam dashcam her şeyin rolü yapılıyor VCPD bünyesinde, o an o rolde yakalayamazsan APB açarsın sonraki zaman yakalarsın, bu kadar basit. İşleri direkt olarak PD kendi açılarından yorumlayarak rol yapıyor fakat bize nelerin olup nelerin olamayacağını kimse sormuyor.
Kavga eden iki taraf var, PD üyeleri araçtan iniyor ve beanbag/taser çekerek müdahale ediyor. Bu bile win kafası, yani bırakın taraflar kavgasını etsin, megafon geçin gerekirse ve sonrasında yere düşenlere gözaltı uygulayın. Kavgaya girmek bile istiyorsanız jop kullanın ki hani taraflara da imkan sağlayın, açıkçası ben doğrudan 3-4 kişinin kavga ettiği bir olayda hiçbir polis departmanının doğrudan taser veya beanbag uyguladığını görmedim. VCPD'nin bu hallerinden emin olun ki sunucuda yer alan hemen hemen tüm illegal oyuncular şikayetçi.
Burada olan supervisor çağrı mantığını bilmiyorum fakat saha içerisinde yetkili tayfa daima supervisor olarak görünür. Haklı olduğum bir olayda dahi supervisor talep ettiğimde bu çağrıyı polis memurları yanıtlıyor, senior lead veya 3+1 olarak adlandırılan rütbeler değil, direkt olarak memur 3'ün bana ulaştığını yaşadım ve gördüm. Supervisor çağrıları zaten yanıtlanmıyor bile, PD üyelerinin hepsi ama hepsi "asarım, keserim, öldürürüm" karakterleri canlandırıyorlar, kusura bakmayın ama iç işleri dediğimiz bir şey var, bunun beraberinde kirli polisleri arayan devlet içerisinde birimler var, hiçbir polis memuru düzgün bir otoriter polis memuru canlandırmak istemiyor gördüğüm kadarıyla. Adama küfür et, memur 2 olsa bile adam sana ana bacı karşılık vererek "ekip aracının içerisinde/dışarısında" fark etmeksizin söyleniyor. Dashcam bodycam rolleri suçlu yakalamaya gelince var, polislerin bu tür rollerini kayıt etmeye gelince yok mu? Kusura bakmayın ama bu artık oyun içi bir durum değil. PD'nin %80'i bu şekilde bir şey yapıyorsa, açıkçası bu polis departmanının işleyişinde bir sıkıntı olduğunu gösterir. Akademi süreci var, her şey IG işliyor bildiğim kadarıyla, buna rağmen akademide memur sakinliği ve otorite korunması konuları var, buna rağmen çoğu polis memuru bunu görmemiş gibi davranıyor.
Kodesler apayrı konu, kodeste 2 gün bekletilen arkadaşlarım var. Heavy roleplay sunucularında bile bu şekilde bir durum söz konusu değil, her şeyden önce burada oyun oynuyoruz, kimimiz akşamları kafa dağıtmak için giriyor, kimisi gününü burada geçiriyor fakat herkes belirli bir vakit ayırıyorsa, demek ki keyif almak için bunu yapıyoruz. Günde 4 saatlik girdiğim sunucu içerisinde 1 saatlik rol için, 2 gün kodeste bekletilip 300 400 dakika da hapis beklemek istemiyorum. Eğer bir kodese alınmak için yeterli bir şüphe varsa, eğer dosya gibi bir bölüm VCPD forumunda varsa doldurulsun, eklere de maddeler eklensin. Anlık gelişen olaylarda anlarım birkaç saat kodeste bekletilirsin ama birkaç gün işin bambaşka boyutu. Karakterler kodese atılıyor, sonra unutuluyor resmen. Çoğu kişi tanıyorum artık şu kodeste beklememek için karakterini ölüme götüren, nc atıp kurtulmak isteyen.
Ben buraya kendimin bizzat yaşadığı sorunları dile getirdim. Burası şikayet yeri değil, bu da bir şikayet konusu değil aslında. Polis departmanının bu işleyişinden bahsetmek için, genel sohbetin güzel bir bölüm olduğunu düşündüğüm için bu konuyu oluşturdum. Tekrar söylediğim gibi, hiçbir polis departmanı üyesini aşağılamak/rollerini desteklememek gibi bir yazı değildir. Polis departmanının izlediği "win" politikasından başlıca illegal birisi olarak rahatsız olduğum için bu yazıları yazdım.
Konu altına yorum atan yetkili kıdemde olan oyuncuların objektif olmasını rica ediyorum, bu tür hataların olmadığı iletilirse eğer alt tarafa birçok bu şekilde tutuklanan, göz altına alınan veyahut rol imkanı sağlanmayan oyuncuların görüntülerini atabilirim.