Konu: Kasabalar ve şehir dışı rolleri hakkında detaylı bir ARGE önerisi.  (Okunma sayısı 357 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.04.2021 22:55
Merhabalar, bilindiği üzere sunucuda çok fazla oyuncu var ve gün içerisinde aktif olarak 600 online oluyor.
Bu şartlar altında rollerin yavaş yavaş şehir dışında bulunan kasabalara da kayması gerektiğini düşünüyorum.Zaten mevcut durumda gidip kasabalarda rol yapabiliyorsunuz fakat şehir dışında pek fazla ev, işyeri, birlik bölgesi vb. olmadığı için insanlar buna pek sıcak bakmıyor.Şehir dışı rollerini arttırmak için benim önerim şunlar olacak:

Madde 1 - Kasabalardaki bina sayılarının(ev, işyeri, garaj) arttırılması.

Öncelikle kasabalara satın alınabilen yeni işyerleri ve evler eklenirse ve fiyatı şehir içinde bulunan evlere kıyasla biraz daha uygun tutulursa, oyuncular buralardan evler ve işyerleri almaya başlayacaklar.Bu durumda bu insanların yeni rol ortamı doğal olarak kasabalar olmuş olacak, bu sayede kasabalarda bulunan aktiflik artmış olacak.
Madde 2 - Vice City Şerif Departmanı(VCSD)

Evet, kasabalara yeni evler ve işyerleri ekledik ve buralarda daha fazla rol ortamı oluşmaya başladı.Bu durumda illegal aktiviteler kasabalarda da oluşmaya başladı.VCPD hem kasaba hem de şehir içinde dönen olaylarla zorlanmaya başlayacağı için Şerif Departmanı aktif edilebilir, bu oluşuma yeni insanlar katıldıkça kasabalara olan ilgi daha da artacak.Şerif Departmanı, kasabalarda bulunan ve illegal aktivite eden birlikleri kontrol edecek, bu sayede şehir dışında da polis-suçlu çatışmaları görebileceğiz.. :)

Madde 3 - Kasabalarda yapılacak etkinliklere teşvik

Kasabalardaki aktifliği arttırmak için yönetim ekibi tarafından belirli organizasyonlar düzenlebilir.Ya da oyuncular tarafından düzenlenen organizasyonlara destek sağlanabilir.Bu sayede insanlar kasabalara akın edecek, buralardaki rol ortamını keşfedecekler.

Madde 4 - Kasabalara yeni meslekler eklenmesi

Kasabalara yeni meslekler eklenebilir, bu meslekleri yapan insanlar kasabalarda takılacağı için kasabalar çok daha canlı görünecektir.

Madde 5 - Kasaba birliklerine teşvik

Merkezi kasaba olacak birliklere belirli ayrıcalıklar sağlanabilir, bu sayede kasabalarda birlik aktiviteleri artacak.
Olumlu/olumsuz yorumlarınızı ve sizin de önerilerinizi bekliyorum.Benim gibi şehir dışında da rol yapmayı seven insanlar illaki vardır.Şu an mevcut şartlarda maalesef şehir dışında rol yapmak pek mümkün değil, insanlar şehir içinde yapılan rollere alıştığı için kasabaları pek tercih etmiyorlar.
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Estron, bertukey, gökdeniz, WD_xGaster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 28.04.2021 01:36
SONUNA KADAR DESTEK KARDEŞİM  :o :o
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
sp00nface,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 28.04.2021 21:54
Destek  :o
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
sp00nface,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 28.04.2021 23:38
Destekliyorum.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
sp00nface,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 29.04.2021 00:56
Vice Şehri Şerif Departmanı bir kere isim olarak olağan dışı. Şehirde şerif görev yapmayacağına göre, Vice County olarak düşünerek belki yapılabilir fakat bu tamamen sunucunun konseptini bozacaktır. Bence VCPD'nin zaman zaman kasabada devriye atacak ekipler ayarlaması, bununda rolsel olarak VCPD'nin yetki alanını genişleterek olması daha uygun olacaktır. Onun dışında da genel olarak yorumum bulunmuyor, defalarca açılan ar-geler bunlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 29.04.2021 01:19
Vice Şehri Şerif Departmanı bir kere isim olarak olağan dışı. Şehirde şerif görev yapmayacağına göre, Vice County olarak düşünerek belki yapılabilir fakat bu tamamen sunucunun konseptini bozacaktır. Bence VCPD'nin zaman zaman kasabada devriye atacak ekipler ayarlaması, bununda rolsel olarak VCPD'nin yetki alanını genişleterek olması daha uygun olacaktır. Onun dışında da genel olarak yorumum bulunmuyor, defalarca açılan ar-geler bunlar.
Haklısın, isim konusu tamamen benim önerimdi, Vice Şehri Şerif Departmanı biraz tuhaf oluyor.
Ancak, Polislerin şehir dışında faaliyet göstermesi, Şeriflerin şehirde görev yapması kadar saçma oluyor o yüzden şehir dışı rolleri aktif edilecekse bana göre Şerif Departmanının da bulunması şart.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 29.04.2021 01:40

Yukarıda bulunan fotoğraf, bir arkadaşımın attığı Los Angeles'deki polis ve şerif'in görev dağılım alanını gösteriyor.

Kırmızı alanlar polislerin alanı, griler ise şeriflerin olduğunu söyledi ve bu durumda şeriflerin şehirde olması oldukça normal görünüyor. Şeriflerin sadece kasabalar ile ilgilenmediğini savunuyordu.

Siz araştırırsınız, yorum belirttim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 30.04.2021 11:26
Şerif departmanı diye ayırmaya gerek yok, VCPD şerif departmanına dönüşebilir. Şerif departmanı olarak hizmet vermesi gerekiyor. PD sadece şehir içinden sorumluyken şerif departmanı hem şehir içi hem kasabalardan sorumlu olabiliyor, yetki alanı daha geniş PD'ye göre en azından ben öyle biliyorum. Ancak iki birlik açılmasını desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 30.04.2021 12:12
Çift başlılık çıkmaması adına VCPD üst yönetimine bağlı bir şerif departmanı kurulabilir.

Şehir dışında yapılaşmaya başlamak, şehir içerisindeki donma/kasma sorunlarını da azaltacaktır.

Sistemsel meslek eklemek büyük bir hata. Sistemsel meslek işini desteklemiyorum.

Gayet mantıklı bir AR-GE olmuş. Genel olarak destekliyorum.
« Son Düzenleme: 30.04.2021 12:26 Mr246 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 02.05.2021 00:12
Desteklenir, ama belirli oyuncu sayısı mevcut herkes şehir içi takılmak istiyor kasabada fazla rol dönmediği için aktif etmek gerekir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok